Att leva sitt liv på eget sätt

Den: 2010-08-31 Kl: 10:01:21 | Allmänt | Kommentarer: 0
När du läser en bok som någon annan har skrivit så återspeglar det dennes sanning. När du lyssnar på en föreläsare är det dennes sanning och dennes filisofi om världen och livet. 

Men kom ihåg att inte begå misstaget och tro att en annan människas sanning är din sanning.

Var inte en efterföljare, var en banbrytare. Banbrytare gå den väg som ingen annan har gått och banar sin egen väg. Du kommer förmodligen då att utveckla en egen filosofi om hur livet fungerar och din egen roll i det. Du kommer att införliva de visdomar som känns sanna för dig och förkasta de tankar som inte passar dig eller helt enkelt verkar oklara. Om du gör det, så kommer du att skapa ditt eget regelverk för hur du lever ditt eget liv.

Detta är Robins Sharmas fantastiska definition av framgång!Utvecklingen framskrider

Den: 2010-08-30 Kl: 15:14:24 | Allmänt | Kommentarer: 0

Kloka ord på vägen...

Den: 2010-08-30 Kl: 09:49:47 | Allmänt | Kommentarer: 0
Harriet Beecher Stowe:
"De bittraste tårarna över en grav, fälls för ord som aldrig blev sagda  och gärningar som aldrig blev  gjorda".

Är det inte därför viktigt att alltid göra det bästa ifrån sig?

Robin Sarma:
"det skall vara roligt , minnesvärt och gripande att lära sig något. Det är bra att lära sig saker på ett intellektuellt sätt, genom att läsa böcker, men lär man sig något på ett sätt som engagerar dig på ett känslomässigt plan så blir kunskapen mer varande och verkningsfull. Erfarenheten är den bästa läraren!"

Väldigt kloka ord i min mening i alal fall :D
Men jag tror nog att de flesta kan hålla med om detta, för har vi själv fått uppleva det med egen erfarenhet så glömmer vi det sällan. Men har vi bara läst det i en bok så glöms kunskapen lätt bort!Insane!!!

Den: 2010-08-29 Kl: 15:26:48 | Allmänt | Kommentarer: 0


Segeltur

Den: 2010-08-29 Kl: 13:17:13 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja igår så hade jag väldigt lite energi i kroppen och hade inte mycket kreativitet sinne och inte min smbo heller, så vi tog bara en promis i skogen med Ilska. Men skogen energi kan verkligen ladda upp ens batterier!
När vi kom hem så ringde Jörgens kompis och frågade om vi ville följa med dem ut och segla, och vem kan väl tacka nej till ett sådant erbjudande =)
Det blev så klart ett stort JAaa!!!

Så vi tog båten ner tillhamnen och mötte upp vårt sällskap och klev på segelbåten nere vid Harrys och sedan bar det iväg ut till havs ;)

Det var en helt fantastisk upplevelse att få glida fram på vattnet utan något motorljud. Visst har jag varit ute på vattet förr med mina vänner, men aldrig i en segelbåt.

Mot kvällssidan så blev det lite små kallt, så då gick vi in och satte oss i värmen.


Ägaren av båten och styrman en liten del av vägen hem!

...ja tänka sig vad världen är liten ägaren av båten var Jonas (vi gick i samma klass i 4:an), som även var kusin med bröderna Söderlund.

Försökte mig på att ta ett kort på båten när vi kom i land, men det var alldeles för mörkt den tiden på dygnet.

Men man ser ju bakändan i alla fall =)

Det slutade ju med en riktigt toppen dag!!!


Ja... en anorlunda typ av motion

Den: 2010-08-28 Kl: 16:39:21 | Allmänt | Kommentarer: 0


Bondens egen marknad

Den: 2010-08-28 Kl: 11:29:42 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja men så klart så har jag varit ner till Bondens egen marknad idag och handlat lite smått och gott!
Idag blev det som alla andra dagar köpt av Eva´s trädgård och Hildas trädgård och lite fisk från Näske lax.


När jag precis skulle gå tillbaka mot bilen så kom det någon slags parad, med hoppitossor och massa trumslagare. Ingen aning om vad det var för något, men det var en jädra kraft i trumslagen det må jag säga =)

Detta blev vad jag inhandlade denna vecka....


Längtar riktigt till jag får sätta  tänderna i dessa gosaker.

Ni som ligger i sängen och klagar på att ni är sjuk, ta och klä på er och maka er till bondens egen marknad och inhandla svartvinbärs nektar från Hildas trädgård. Den är fullproppad med c-vitaminer (=svartvinbär) och hjälper kroppen garanterat att göra sig av med bacillerna fortare =)


MMmmmm............slurp!


It´s a Beautiful DAY

Den: 2010-08-27 Kl: 14:11:15 | Allmänt | Kommentarer: 0

Helt fantastisk låt =)

Har du sett herr Kantarell?

Den: 2010-08-27 Kl: 08:35:45 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja tänk för att det har jag, stötte på honom några gånger igår i skogen =)

Syrran var hos mig i onsdags och berättade att Emma skulle vara hos mormor i Järved på torsdag, så om jag blev klar med mitt jobb-uppdrag så kunde jag ju gå och hälsa på dem. Så jag kämpade hårt denna dagen med min uppgift, satt från 8-21 för att hinna klar! Så på torsdag tog jag en dag ledigt och Ilska och jag tog vår promenad mot Järvedsskogen. Väl där så gick Ilska och jag av stigen för att se om herr Kantarell ville visa sig för oss, och tänk för det ville han. Jag plockade med mig ett gäng och sedan gick vi för att säga hej till Emma och mamma.När vi kom dit så var det lunch-time för allihopa, Ilska fick sin mat, jag åt squashbiffar och spagetti, morsan och Emma åt havreplättar. Men Emma ville så klart smaka mina spagetti oxå, så hon åt lite av varje!

Hem slapp vi gå för Jörgen kom och lämnade bilen åt oss och skönt var det för Ilska och jag hade varit ute i skogen i mer än 2 tim. och det kändes lite jobbigt att behöva gå hela vägen tillbaka. När vi ändå hade bilen så passade jag på att hämta mitt fynd på posten som jag vunnit på tradera.


Jepp en alldeles egen gammal hederlig bärplockare, så nu ska här ut i skogen och plockas bär igen. Tidigare köpte jag en bärplockare i plast men inget slår ju en sådan här gammal plockare =)

Snacka om bra reklamfilm

Den: 2010-08-26 Kl: 17:14:18 | Allmänt | Kommentarer: 0


Finn din livsuppgift

Den: 2010-08-26 Kl: 09:39:57 | Allmänt | Kommentarer: 0

En person som lever sitt liv som om han/hon var en av de största människorna på jorden har inte bara mycket stort självrespekt utan också djup respekt för den naturkraft som satt honom/henne till världen. Idag pratas det mycket om att "leva i nuet" och att "ta vara på ögonblicket". Visst är det så, men det handlar om att hitta en jämvikt och det är absolut inte fel att ta sig tid att sikta mot stjärnorna och verkligen låta sin inneboende begåvning lysa. För när du sätter  målen högt och hänger dig åt stora drömmar, gör du i själva verket något mycket kreativt. Du använder din fantasi och din begåvning för att bygga upp något fantastiskt, DET är kreativitet!

Det är nog inte många som sett detta som en kreativ handling att försöka förverkliga sina viktigaste mål.  För att bygga upp ett företag, lansera en ny produkt eller ägna sig åt sin största passion är samma sak som när en konstnär förvandlar sin inre vision till ett fantastiskt konstverk, eller hur?!

När du gör ditt bästa och strävar efter fulländning får du hjälp och luft under dina vingar av självaste universum. Men man måste komma ihåg att allt inte kommer att gå som du önskar, det finns en högre kraft med i spelet och vi förstår inte alltid logiken med det. Men fortsätter du bara att göra det bästa och låter livet gör resten och bara acceptera det som sker, kommer livet att utveckla sig på ett fantastiskt sätt. Bättre än då någonsin förväntat dig!

Dina handlingar får konsekvenser och för att kunna skörda det du drömmer om så måste du SÅ först! Tror du mig inte, så kan du fråga vilken bonde som helst, han/hon kommer att berätta att inget växer på fälten utan hårt arbete och omsorgsfull sådd. Om han/hon bara satt och rullade tummarna hela dagarna så skulle han/hon förlora sin gård.

Människor som inte är beredda att ställa upp ett mål för vad de vill ha ut av livet är människor med mycket rädsla inom sig. De har problem som måste lösas och mörka sidor som måste belysas. De är rädda för att misslyckas, rädda för att lyckas, rädd för det okända, rädd för att bli avvisad, rädd för att vara annorlunda, rädda för att inte duga m.m. Den som inte gör sitt bästa, lägger ner sin själ i det den gör och siktar på perfektion är någonstans i grunden en människa med en inneboende rädsla som behöver botas. Men självklart finns det inte EN själ på denna jord som inte har någon typ utav rädsla som hindrar honom/henne från att leva upp till sitt egentliga potential.  Det hela handlar om hur man tänker, för oftast när vi ska omsätta tanken i praktiken så blir det fel.  Tänk bara på att göra ditt bästa och låt livet göra resten. Hänge dig åt dina drömmar, gör allt för att bygga upp det liv som du vill ha. Sök upp de platser som skrämmer dig och nöj dig inte med mindre än den storhet som du egentligen har inom dig. Då kan du låta livet leda dig till din livsuppgift, då kan du slappna av och kapitulera för ödet!

Om du har gjort ditt allra bästa och levt i enlighet med naturens lagar så kommer allt som händer att vara en välsignelse, även om det först kan verka som en förbannelse.

Dessa kloka ord kommer från Julian Mantle (ur boken Finn din livsuppgift av: Robin Sharma)

Martin Luther King sade en gång: Alla har förmågan till storhet - inte till berömmelse, men till storhet. Men vi bedrar oss själva. Vi är fega och försiktiga. Vi accepterar det tankesystem vår omvärld har lärt oss ska styra vårt liv och som lyder. "våga inte", "dröm inte", "lys inte alltför klart, då riskerar du att skilja dig från mängden och att misslyckas".


Visst är det väl egentligen så??? Vi människor är väldigt fega egentligen?!

Upprepa detta för dig själv:
Jag är inte här på jorden av en slump. Jag är här för ett visst ändamål och det ändamålet är att växa till ett berg, inte krympa till ett sandkorn!


Vilken mat är egentligen onyttig??

Den: 2010-08-25 Kl: 18:11:32 | Allmänt | Kommentarer: 0
Om man tycker att det är svårt att veta vilken mat som är nyttig, så är det ännu svårare att veta vilken mat som är onyttig! Men nått som vi alla förhoppningsvis vet, är att ju mindre behandlad maten är ju bättre är den för oss, men processerad mat, och då ofta snabbmat, innehåller ofta kemikalier, tillsatser och raffinerade ingredienser.

Den rena och obehandlade maten är så klart nyttigare än behandlad mat och halvfabrikat. Desto mindre tillsatta medel så som konserveringsmedel, syntetiska färger och konserveringsmedel deto bättre. Mat ska ska ju innehålla så mycket näring som möjligt, vilket ofta ekologisk och obehandlad mat gör. För t.ex. så är många gånger ett livsmedel som är ekologiskt odlat och färskt, nyttigare än dess processerade motsvarighet, och fullkornsbröd är även det många gånger nyttigare än vitt (ljust) bröd, eftresom det innehåller mer raffinerat mjöl och därmed mindre näring.

Några ex. på onyttig mat och onyttiga livsmedel:

Friterad mat innehåller i allmänhet transfetter som inte är så speciellt bra för din kropp. Ett ex. på en riktig sådan är friterade munkar. Dessa ger dig nästan inga vitaminer eller mineraler, höjer ditt blodsocker och ger en väldigt kort mättnadskänsla.

Pommes frites
är också friterad mat och innehåller mycket mindre näring än tiex. kokt potatis. Det är mycket bättre att göra egna pommes av rå potatis, med lite rapsolja och rosta dem i ugnen.

Chips
är onyttigt snacks och innehåller dessutom väldigt dåliga fetter och nästan ingen näring alls.

Kakor
är ännu värre eftresom de förutom fett också innehåller väldigt mycket socker och innehåller många gånger konstiga tillsatser.

Plockgodis
är i stort sett bara raffinerat socker, färgämnen, kemikalier och detta kan nog vem som hellst förstå att detta inte är bra för din kropp. Inte heller bra för ditt blodsocker.

Läsk
är något som många forskare anser vara bland de mest skadliga livsmedlen som finns, eftersom att intaget är så enormt. De söta dryckerna innehåller visserligen vatten, men i övrigt mest kemikalier och raffinerat socker.

All rökt mat är
också onyttigt eftersom det enligt undersökningar kan ge cancer. Den rökta korven, julskinkan m.m. är kanske i sig inte så onyttiga egentligen, men eftersom de innehåller det cancerframkallande ämnet PAH så vill EU att vi människor ska begränsa intaget av dessa varor. Detta gäller ALLA rökta produkter, även rökt fisk. (undantag är så klart om man rökt livsmedlet på naturlig väg i rökugnar).

Fisk och skaldjur kan också räknas till gruppen som onyttig mat om fisken/skaldjuret innehåller tungmetaller och andra miljögifter. Men annars är det inte så onyttigt.
Lång tur...

Den: 2010-08-24 Kl: 15:52:40 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja på fm. idag så satt jag och jobbade med ett projekt som min arbetsledare gett mig. Sedan efter lunch så hade Ilska och jag en träff med Maria.H, men innan det så ringde Leif (ortopeden) och sa att jag kunde komma och hämta mitt tumledsskydd. Så jag och Ilska gick och klädde på oss...eller ja bara jag, Ilska behövde ju bara ett koppel runt halsen så var hon klar, så gick vi ner på stan vid 13-tiden. När vi var halvägs ner så ringer Syrran som vill komma och säga hej, så vi bestämmer en träff nere i stan istället. Det var då bara att lägga på en remm och skynda sig till Leif och sedan skynda till syrran för att hinna säga hej innan vi skulle upp och träffa Maria. Blev lite stressigt, men men det får man stå ut med ibland.

Daten med Maria gick upp mot Åsberget och när vi går där i skogen så börjar jag berätta om att det har hänt att Ilska dragit iväg från mig och hur rädd man blir när hon sticker. Och vad händer då... Ilska försvinner längre och längre bort och med nosen i vädret och lyssnar inte alls på att jag vill att hon ska komma tillbaka. Så Maria och jag blir stående i skogen utan hund, så det blir till att ropa och vissla eftre henne och efter lite mer än 10 min. så kommer hon trippandes bakom oss och alldeles blöt. Men då blev det att gå i koppel för henne restan av vägen. Förutom Ilskas lilla bravader så var det en riktigt trevlig prommenad, ja det är ju alltid trevligt när man har bra sällskap =)

När vi kom hem var klockan efter halv fyra, så det blev en väldigt lång promenad idag, kanske tur det eftersom att Jörgen och jag ska iväg och träna lite ikväll. Ilska kommer nog inte märka att vi är borta, hon lär sova hela tiden!

Vet inte vad jag ska göra med vår omöjliga hund som drar iväg med världens fart iband när hon får upp ett spår, det är inte lätt att konkurera med ett viltspår :(


Måndag

Den: 2010-08-23 Kl: 13:28:10 | Allmänt | Kommentarer: 0
Hm...idag har jag hunnit med riktigt mycket. Var ner på stan till ortopeden för jag tyckte att mitt tumledsskydd var för stort och fick honom att beställa hem ett mindre. Sedan gick jag in på gallerian och tog drop in på klippning där, känns onödigt att betala en massa pengar då man bara ska toppa, så 190 kr var lagomt att betala =)

Ja just det ja jag har ju hunnit vara och motionera Ilska oxå. Imorse så tog vi bilen till vårt dragställe och körde vår vanliga runda, men idag var Ilska mer intresserad av att åka bil. Det var ju nästan en hel vecka sedan hon fick åka, hon ville hellre sitta i den än att springa framför min cykel :)

Nu sitter jag och ska försöka jobba lite...så ni får ha´re riktigt bra idag =)


Bullbak för hela slanten

Den: 2010-08-22 Kl: 17:20:50 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag fick jag för mig att jag skulle bara bullar och inte ville jag baka tråkiga vanliga kanelbullar i pappersformar utan jag ville ha fina kanelsnurror. Något som jag aldrig förut prövat på, men någon gång måste jag vara den första =)
Det tog ett tag innan jag kom på hur man gjorde dem fina och i rätt portionsstorlek. Frånbörjag gjorde jag bullar åt jättar, de jäste rejält och när de kom ut ur ugnen var de enorma. Så det var bara till att göra dem mindre.Ja det tog hela förmiddagen att baka dem och när jag äntligen blivit klar...ja då var det dags att tända grillen. Ja jag hade fått för mig att jag skulle grilla till middag, så det blev hemma gjorda strips i ung, grillad kyckling med grönsaker och zatziki.

Så jag har egentligen bara bakat och lagat mat idag, men det var det värt, för det var riktigt gott med nybakta bullar och goo middag.

Nu har husse åkt på ninjaträning och Ilska och jag är själv...jag tatuerade ju mig i torsdags och Zid avrådde mig från att träna idag. Han berättade en skräckhistoria om brottning och en nytatuerad tjej när jag var där...så jag valde att stanna hemma idag. Jag får ta igen träningen på torsdag istället!

Allt och ingenting

Den: 2010-08-21 Kl: 16:53:04 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja det har hänt allt och ingenting under veckan.
I onsdags lämnade husse oss för en resa söderut, då blev det mest bara jobba och promis med Ilska.

På torsdag var jag ner till tatuerar Zid för att bygga ut min skuldertatuering, men bara lite grann. Ilska fick då vara ensam hemma och sedan fick hon besök utav mamma och pappa. När jag sedan kom hem så bjöd jag dem på mat som tack för hundvakten...som i och för sig inte varade länge, men det var skönt att slippa sitta på nålar hos Zid. 4 tim. klarar hon men efter det så brukar hon säga till att hon vill ta sig en lite pilltur. Senare på kvällen roade jag mig med att titta på nya versionen av Alice i underlandet.På fredag hade vi en ny date med Anna och Troja, vi gick i skyttis skogen och sedan stannade vi på en fika hemma hos dem. Det är helt kanon att Ilska och jag får ha Anna och Troja att träna med, hon och jag lär oss alltid något nytt =)


Ilska och Troja får träna på att ta det lugnt....inte det lättaste för Ilska vill jag lova!

Idag så har Ilska och jag varit på långpromis uppe i åsberget skogen, sedan har jag varit nere på bondens egen marknad så klart och gjorde lite andra ärenden oxå. När jag sedan kom hem så började det regna så jag slog på en film: Änglavakt. Hade absolut inga förväntningar alls, trodde att det skulle vara en jätte knepig film, men den var faktiskt riktigt bra.Nu blir det väl middag snart och sedan väntar vi bara på att husse ska ta och komma hem.


Lite kul så här på fredag

Den: 2010-08-20 Kl: 09:02:44 | Allmänt | Kommentarer: 0


Varför blir man vegetarian?

Den: 2010-08-18 Kl: 13:41:59 | Allmänt | Kommentarer: 0

Många väljer vegetarisk kost av hälsoskäl, för det är konstaterat att vegetarianer sällan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, lungcancer och tjocktarmscancer.
Vegetarianer väger dessutom mindre än köttätare och har lägre blodtryck och kolesterolvärden.

Andra alternativ är:

Renare mat.
Maten är mycket renare eftersom de samlar upp mindre miljögifter än djur (kött) som befinner sig högre upp. Vegetarisk kost innehåller mindre tungmetaller och miljögifter.

Etiska skäl.
Många ungdomar tar avstånd från att medverka till att djur måste plågas eller dödas för våran skull. De flesta djur lever idag under fruktansvärda förhållanden i många djurfabriker.

Miljöskäl.
Odlingen utav säd, baljväxter och grönsaker kräver mindre vatten och energi än vid djurproduktion och ju större brist på vatten det blir i världen desto större anledning att gå över till en vegetabilisk livsmedelsproduktion.
1 kg protein från industriellt framställt kött behöver 50000 liter vatten för att det ska kunna produceras. 1 kg likvärdigt protein som framställs ur bönor behöver bara 300 liter vatten.

Solidariska skäl.
Det går åt 5-10 gggr mer odlingsareal för köttproduktion, jämfört med vegetabiliskt protein.
För på 1 ha kan man producera 280 kg biff eller 11200 kg bönor.

Ekonomiska skäl. 
Lagar man mat av mest bönor, säd, rotfrukter och säsongens grönsaker och frukter, blir det betydligt billigare att äta vegetarisk mat.


Det är så klart inte lätt och heller inte hälsosamt att tvärtt gå och bli vegetarian, man måste så klart vänja kroppen vid att sluta äta kött. Som van köttätare är det inte lätt att bara sluta äta kött heller eftersom det är det som man är van vid att tillaga. Själv är jag inte vegetarian fast jag förespråkar att man hellst bör vara det, jag har svårt att ta bort kyckling och färsk fisk. Men den tiden kommer väl någon gång den också. Bättre att försöka lite än ingenting alls =)


Nordingrå tripp

Den: 2010-08-17 Kl: 19:48:33 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har Maria.G och jag varit i Nordingrå, Ilska fick stanna hemma med Jörgen idag. Vi fick låna Marias mammas bil och åkte till Rotsidan och jag ville inte ta med Ilska dit eftersom jag vet hur hon betedde sig i Skeppsmalen...så fort hon ser lite vatten så ska hon bara ner. Kände inte för att ha en hund med ut till klipporna som bara vill ner till vattnet hela tiden, så det fick bli utan Ilska.

Det tar ju en stund att ta sig ut till Rotsidan, så vi drog iväg efter 10 och var framme efter 11, perfekt timing till lunchen. Så vi hittade oss en plats som var vindfri och käkade vår lunch där, sedan packade vi ihop och gav oss iväg på en liten vandringstur till Barsta.


Så här såg det ut i Barsta: en liten mysig restaurang


En liten hamn med fiskestugor


och ett kapell från 1600-talet fanns det där.

Sedan begav vi oss tillbaka till Rotsidan och tog där en lite fikapaus innan vi gav oss till Skuleberget till linbanan. Maria har jobbat där i sommar och hennes pojkvän jobbar där nu (han håller på att bygga en cykelbana uppför berget), så vi åkte dit och sa hej och tog oss en tur upp på berget. Jag har faktiskt aldrig varit uppe på Skuleberget förut, riktigt härlig utsikt man hade där.


sedan åkte vi ner igen...

det var riktigt härlig utsikt på nervägen då man såg över hela landskapet.
Efter denna trippen så begav vi oss hemåt igen och då hade klockan börjat gå mot 18-tiden, ja tiden springer iväg när man har rolig =)

Ja så nu har man fått i sig lite middag och är lite "trött på ögat", somnar nog riktigt fort ikväll efter denna dag!

Men det är så underbart härligt att få njuta av den vackra naturen som vi har här uppe i norrland =)

Anticimex besök

Den: 2010-08-16 Kl: 20:38:26 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja först på förmiddagen så hade Ilska och jag en träff med Anna och Troja igen.
Det gick mycket bättre denna gången, de "rök" inte ihop lika många gånger och det var väldigt lärorikt för Ilska att få gå i koppel brevid en hund. Det händer inte ofta att hon får chansen att gå bredvid en hund i 1,5 tim.
 
Annas hund Troja och Ilska.

När vi kom hem så var det dags för lunch och efter det så åkte jag ner och hämtade mitt tumledsskydd som jag beställt hos ortopeden Leif. Han är riktigt skojig Leif, han kommer söderifrån och har en typ Karlstads dialekt, skämtar och skojar med en hela tiden. När jag var där så fick han syn på min tatuering och visade då upp en som han hade...det var en varg på sitt bröst. Han sa att han kunde ju inte tatuera in alla sina hundar han haft för då skulle han ha hela bröstet fullt, så många hade han tydligen haft. Han sa att han därför valde att tatuera en varg (vild hund). 

När jag kom hem så ringde telefonen och det var anticimex som sa att han var redo att komma och bespruta min lägenhet. Ja vi har haft små djur i skafferiet och de tar aldrig slut, kommer nya varje dag och sätter sig i alla vrår! Usch!
Så det var skönt att de kom. Det var förrästen en gammal kompis pappa Sofie Ödlings rättare sagt, som kom med kemikalieburken. Efter han hade gjort sitt jobb så blev vi tvungna att åka i från lägenheten i 2-3 tim. Så vi åkte ut på ett litet äventyr:

Vi åkte först ut till Justernäset och badade av Ilska, vi tog med oss shampoo och kastade sedan ut pinnar i vattnet så att löddret åkte av.

En ren och fin Ilska.


Medans Ilska blev ren och fin så lekte Jörgen akrobat och klättrade upp i en gammal gungställning utan gungor.
Efter Ilska bivit hel och ren, kutade hon runt och jagade vågor...fram och tillbaka, fram och tillbaka.
Efter det, så bar det av till dojon.


Där fick Ilska ge utlopp för sin aggression ;)...hon attakerade dockan som de har där!


Sedan blev det vila ovanpå alla brottnings mattor i väntan på att kaffet skulle bli klart...


och vila när kaffet VAR klart, fast då bytte de ställe. När vi var på dojon så kom Mattias och Andreas förbi en sväng och surrade lite med oss.
Eftér det så hade det gått dessa 3 tim. och vi begav oss hemåt igen =)

Så nu sitter jag i lägenheten med fönster och dörrar öppna för att vädra ut allt...ja vi får väl se om vi lever imorgon eller och vi stryker med oxå :o)


Rikedomar i skogen

Den: 2010-08-15 Kl: 21:32:29 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja imorse så tog Ilska och jag bilen ut till Järved och där plockade vi upp mammsen och begav oss sedan ut i skogen. Det var meningen att vi skulle plocka hallon, på stället där jag var sist.

Å visst hittade vi en del hallon, dryga 1 l men sedan dök ett blåbärsställe upp och då plockade vi 1 l blåbär.

Ilska och mammsen i skogen. Ilska hade ett fullt sjå med att springa emellan mamma och mig...för hon måste ju hålla koll på båda!

Efter det så tyckte mamma att vi skulle bege oss ut för att se om det fanns någe kantareller i skogen. Så vi gav oss iväg till ett ställe som farmor visat oss medans hon var pigg och gick och plockade.

Tro ni inte att vi hittade riktigt mycket....

Kom hem med 2 l av skogens guld =)

Men när jag gick i skogen och kikade efter kantareller så klev jag tydligen rätt i ett jordgetingbo och jag hade bara leggings på mina ben och på ena låret stack det till så in i nordens och jag ser att det sitter en geting fast på mitt lår.
Aj! som tusan vad det gjorde ont!
Kändes i hela benet, det pulserade och svällde senare upp. Jaja men det är första gången som jag blivit stucken av en jordgeting och nån gång ska väl vara den första. Det som känns lite jobbigt är väl att mamma sa att jag förmodligen kommer att ha ont i några dagar, för det tar ett tag innan svullnaden går ner sig :(

Eftre kantarell fyndet så gav sig Ilska och jag iväg hemåt för att käka lite lunch. Efter lunchen så satte Ilska och jag oss ute i den härliga solen och jobbade lite. 

Senare på kvällen var det ju dags för ninjaträning igen, första gången efter min stukning i tummen. Tejpade den innan och det gick faktiskt riktigt bra, bara en gång kom den i kläm.

Och till träningen så fick jag för första gången åka HUMMER...

Mattias och Jörgen i hummern, snacka om en bred bil och låter som en motorcykel som kommer dånandes när den tar sig fram. Kul att få pröva på att åka i en =)

Nu är det snart dags att krypa i sängen och jag sover nog gott efter detta träningspass!

Bondens marknad och skeppsmalen

Den: 2010-08-14 Kl: 17:28:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag blev det ju som sagt var bondens marknad.
Och idag fick jag med mig Jörgen ner oxå =)
Det blev stor shopping, grönsaker från Eva och bröd från Linlyckan lax från Näske och mycket mer.

Väl nere på marknaden så träffade jag Maria (från skolan) och sedan stötte vi på Emma och mormor och morfar.

Emma med en tomat i sin hand nere på bondens marknad...men hon var mer förtjust i vindruvorna som jag hade ;)

När vi kom hem så fixade jag i ordning lite fika från det vi inhandlat och så drog vi iväg till Skeppsmalen.


Ilska låg och trånade efter allt vatten som fanns mitt framför nosen på henne...


Men så klart så fick hon bada, fast i koppel eftersom det var så halt på klipporna. Jag joinade faktiskt Ilska 2ggr, det var riktigt kallt men skönt eftersom det var så varmt i solen.

När vi kom hem så var det dags att laga middag: Lax, färskpotatis, vitvinssås och nektarin sallad. Riktigt gott med närproducerad mat =)


Bästa tiden på året

Den: 2010-08-14 Kl: 08:54:55 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja nu tycker jag att det absolut är bästa tiden på året. Det är fortfarande varmt ute och det mesta ska nu börja skördas.

Och så klart så börjar Bondens marknad denna tiden på året, där man kan hitta massa läckerheter från våra lokala odlare! Och dit bär det iväg om en liten stund =)

Jag har beställt en låda av Eva med lite smått och gott, sedan finns det ju så mång andra som man kan handla av där.

Har ni aldrig varit där, så rekomenderar jag er att åka dit, för hur ofta kan man köpa alldeles nyskördade grönsaker som till och med är ekologiska ;)


Spana in alla läckerheter....


Igår blev det blåbärspannkaka x2, först gjorde jag blåbärspannkaka i ugn hemma och den blev jätte mumsig. Sedan så åkte vi till Järved och hälsade på och där var Emma, som skulle sova över där i natt. Det hade blivit ett missförstånd mellan syrran och mamma: sara hade inte gett Emma någon mat innan de kom och mamma och pappa hade redan ätit middag. Så moster fick ställa sig och grädda pannkakor  och till blev det rårörda blåbär....gissa om hon tyckte att det var gott...

 
Hon åt en hel pannkaka själv och till och med skrapade tallriken =)

sedan blev det till att bada Emma för ni ser ju...det var inte bara ansiktet som blev blått . När hon satt i badet så kom Jörgen (han hade varit och tränat medan vi var i Järved), då fick han aggera sagoberättare (och använde sig utav tidningen7)

Och det gillade Emma, hon var helt fascinerad av honom och vad gjorde det att de var tidningen 7, det var lika spännande ändå =)


Ännu mera hallon

Den: 2010-08-13 Kl: 15:42:24 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag softade vi igen och Ilska och jag tog bilen till Järved för att leta efter lite hallon. Det fanns riktigt mycket, kom hem med ca. 2 l och en väldigt dyngig hund =)


Men det var redan 2 bilar där när vi kom dit, men vi chansade på att vi var ensama som skulle plocka hallon. Och sicken tur vi hade, de andra verkade vara ute i skogen och plocka blåbär. Så vi fick vårat ställe för oss själva och Ilska fick springa och härja lös hela tiden.
Idag var hon ingen hallonvaktare utan hon sprang runt och kutade hela tiden och bland detta kalhygge så lyckas hon så klart hitta vatten...Inte speciellt rent heller, ni ser ju hur hon ser ut =)

När vi kom hem så fick husse ta och bada Ilska..så där kan hon ju inte se ut!

Nu väntar blåbärspannkaka i ugn...

och så klart är det mina egan plockade blåbär, till blir det nykokt hallonsylt och grädde!
Inte dumt det inte!!!


Blev ett riktigt äventyr

Den: 2010-08-12 Kl: 14:53:32 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag tog jag en dag ledigt från att jobba, så jag har gjort lite ärenden och annat smått och gott.

Sedan tog jag och Ilska bilen upp till vargropen, för att gå hundspåret (så hon kunde få springa lös, så jag slapp belasta min tumme så mycket).

När vi gått en bit på hundspåret så stötte jag på en massa hallon...och jag hade ju ändå en bajspåse i fickan, så varför inte passa på att plocka lite när jag ändå var ute, så det bar av in i skogen.

Där stötte vi på en massa fjärilar, de var så himla vackra och jag lyckades få en hyfsad bild på en utav dem.

De var som små konstverk som flög runt oss

Ja jag hittade lite hallon, det blev väl 0,5 l ialla fall, så det är till att koka sig lite varm hallonsås ikväll!
Mums =)

Tur att man hade en bajspåse i fickan :)

Ja sedan vek vi av på ett nytt ställe för att leta rätt på bilen igen och då kom vi fram till ett vatten hål, där det var riktigt mycket vatten. Och ja ni förstår väl vem som blev överlycklig över så mycket vatten.

Mmm.....Ilska så klart =)

Det var lika mycket vatten på den högra sidan och lillgumman hoppade fram och tillbaka av lycka av att få se lite vatten!

Ja sedan var vi framme vid bilen igen och det bar av hemåt igen. Det brukar normalt ta 1 tim. att gå hundspåret, men idag virrade vi iväg i 2 tim. Så Ilska fick springa av sig riktigt och hon roade sig på egen hand när jag hittade hallonstället ;)
Kärlek

Den: 2010-08-12 Kl: 10:48:00 | Allmänt | Kommentarer: 0LOVE is a bird with golden wings
that flies in to my heart an sings


Onsdag

Den: 2010-08-11 Kl: 19:14:41 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag kanske man ska skriva ett litet blogginlägg oxå!
Har varit på den 2:a tummbehandlingen med laser och akupunktur. Och jag kan meddela att redan imorse så kände jag skillnad, helt otroligt! Värken är betydligt mindre och svullnaden har gått ner betydligt och jag kan röra ganska mycket på tummen nu. Får se hur min lilla tumme mår imorgon =)


AAaaaa haha!!

Den: 2010-08-10 Kl: 19:05:05 | Allmänt | Kommentarer: 0
Snacka om roligt klipp =) Var bara tvungen att sno detta från Andreas.S facebook han hade lagt ut detta klipp och det var så himla bra!
En kille härmar ordningsvakter/dörrvakter och ger igen på dem själva!


Eller vad tycker ni själva?
Hihi, ganska bra eller hur =)

Behandling av tummen

Den: 2010-08-10 Kl: 14:24:38 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har jag varit och fått behandling på min lilla tumme hos PG.
Han klämde och kände lite på den och sedan körde han laser och satte nålar i min tumled.

Jepp sådana nålar 4 st. på min lilla tumme. Har gjort akupunktur förr men denna gången tyckte jag att det kändes väldigt mycket och för inte tala om när han kom in efter 20 min. och vred om dem. Det kändes vill jag lova ;)
Han sa att jag inte fick belasta tummen på några dagar nu, så att svullnaden går ner oxå ska jag tillbaka imorgon igen för att sticka lite mera nålar i tummen!

Annars har jag jobbat på fm. och på em. tog jag Ilska med mig i bilen och åkte upp till vargropen så hon fick springa av sig lite.

Och ja det var så klart vattenpölar som gällde för henne efter att hon hade sprungit sig varm =)

Till min käre kusin Cicci: Godmorgon på dig med! och allt är bara bra med mig förutom min onda tumme =P

Fånga dagen!

Den: 2010-08-10 Kl: 09:09:20 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja don´t worry be happy


Ja man blir ju alltid på bra humör när man hör denna låt!
DON`T WORRY BE HAPPY!!!!
1:a skadan

Den: 2010-08-09 Kl: 08:31:37 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår kom min första skada...och de droppar in en efter en.
I Torsdags var det Jörgen som fick en spark bak i ryggen, så han har nu ont i revbenenen och hoppade träningen igår och var bara tränare.

Sedan var det ju som sagt var min tur igår, fick en ninja kille som landade rätt på min tumme och då var min träning över. Fick tummen linadad och fick sitta i högläge resten av träningen :(

I slutet av träningen så var det Andreas. E´s tur, han fick armen bruten bakåt och det small till, så han var tvungen att kyla ner den.

Ja, så är det att träna ninja träning, man får vara beredd att få lite skador. Synd bara att det var min tumme, för tydligen så använder man den mer än vad man tror. Jag har till och med lite problem att hålla i Ilska när jag ska ut och gå med henne.

Har faktiskt ringt till akupunktören som Jörgen rekommenderade och vi får väl se vad han säger, kanske kan han hjälpa mig, så att det läker lite fortare.
Vi får hålla tummarna =) hihi!


Lugnet

Den: 2010-08-08 Kl: 08:42:10 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag när Ilska och jag tog vår morgon prommis var det verkligen ett lugn som låg över ö-vik!
Det var alldeles tyst, inte en enda bil mötte vi när vi var ute. Man kunde till och med höra fågelkvittret!
Det är så skönt att vara ute och gå på morgonen, då de flesta ligger och drar sig i sängen är Ilska och jag ute och går.
Lillgumman är alldelse knäckt idag hon ligge roch sover utnder bordet, det blev en hård kväll igår för henne, hon fick bada och sprinag av sig riktigt när vi var på stranden!

Idag ska jag försöka städa lite eftersom det är så dåligt väder ute, hade planerat att åka till skogen och hitta mig lite mer bär, men får helt enkelt ändra mina planer.
Sedan är det ninja träning ikväll, känner mig inte så taggad just nu men hoppas att det kommer under dagen!
Mera blåbär

Den: 2010-08-07 Kl: 11:53:20 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag tog jag bilen till skogen och Ilska fick så klart hänga på!
Tog med mig 5 l hinken och bärplockaren med...


Jag hade en riktigt vakthund med mig, Ilska la sig och vaktade min jacka och blåbärshinken medans jag plockade =)


Ja det blev hela 4 l idag oxå, men det gick mycket fortare än igår, för då var Maria och jag ute i 2,5 tim. idag tog det bara 1,5 tim.
Det måste ha varit för min duktiga vakthund var med mig ;)

När vi var framme vid bilen så stötte vi på en märklig växt. Liten och med lysande röda bär stod den glänste och sken mitt i skogen bland alla trista gröna träd. Det såg ut som en pyntad julgran mitt i skogen, väldigt vacker var den!


Blåbärsskogen

Den: 2010-08-06 Kl: 18:24:59 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag gick Maria (från skolan) och jag till blåbärsskogen och jag kom hem med 4 l.
Mmm...inte illa pinkat =)
Men måste ut och plocka mer!! Vi har ju en hel stor frys att fylla upp och blåbär är både nyttigt och gott.
Får se om jag hinner åka iväg en sväng imorgon bitti, medans Jörgen ligger och sover ;)

Nu har Jörgen dragit till skogen med sina kompisar, men jag har svårt att tro att han kommer hem med blåbär :)
Så nu ska Ilska och jag bara ta det lugnt och slappa ikväll!
Ha´re gött allihopa!


Eva och Ninja

Den: 2010-08-06 Kl: 09:05:23 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår var det en härlig dag!
Började med att jag kunde sitta utomhus och jobba hela dagen, det var riktigt varmt och skönt i solen.
Vid middagstid så åkte jag, Thomas, Sara och Emma ut till Evas trädgård, för Thomas var lite sugen på att se hur det såg ut där!
Som vanligt så gav Eva Thomas en rund tur runt gården, då han fick smaka och lukta på alla kryddor som hon har!


Eva och Thomas

Emma somnade i bilen precis när vi kom fram, så hon fick sitta kvar där och sova en stund. Sedan gick mamma Sara och väckte upp henne. Men sedan var det full rulle för henne, hon tyckte mest det var roligt att spana på alla kattungar som sprang omkring på gården.


Emma med en utav kattungarna


Eva bjöd på en snack gurka och det slutade med att det var Emma som fick den, mums tyckte hon att det var!

Efter rundturen så var det ninjaträning som väntade och Thoams skulle var med idag =)
Idag gick det riktigt bra, jag var riktigt på G idag!
Thoams var jätte duktig, det verkar som om att har man väl lärt sig kampsport en gång så sitter det kvar!


Thomas mor Andreas..
Bombhunden Gina

Den: 2010-08-05 Kl: 08:23:04 | Allmänt | Kommentarer: 0


Schäfern Gina har fått diagnosen posttraumatiskt stressyndrom

Schäfern Gina fick svåra men efter insatserna som bombhund i Irak och Afghanistan.
Nu behandlas hon för PTS, posttraumatiskt stressyndrom.
När Gina lämnade USA för att åka till Irak var hon två år gammal och älskade att busa. När hon kom hem igen vägrade hon att gå in i hus. Så fort hon kom inomhus hukade hon och stack svansen mellan benen.

En militärveterinär har nu gett henne diagnosen posttraumatiskt stressyndrom, skriver Daily Mail.
– Hon var rädd för alla och gick ner sig. Hon visade alla symptom på PTS, säger militärveterinären Eric Haynes.

I militären hade Gina som uppdrag att leta bomber i hus. Ofta var det bullrigt och ibland kastades överraskningsgranater in i huset. Gina var även med i en konvoj som blev utsatt för en bomb.

Schäfern har nu genomgått en behandling där hon gradvis vant sig vid höga militära ljud och lärt sig gå inomhus bland vänliga människor.
– Hon har förstått att alla inte vill åt henne och har börjat bli mer social igen, säger Eric Haynes.

källa: Aftonbladet

Stackars lilla Gina, svårt att förstå att man skickar hundar ut i krig! Ilska är ja lite över 2 år och tänk om hon skulle skickas ut i krig nu....NEJ...hundar ska få leva livet, deras liv är så kort ändå!


Anna och Troja

Den: 2010-08-04 Kl: 13:30:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag hade Ilska och jag en date med Anna Ögren och hennes hund Troja.
Anna är en gammal barndomskompis till mig, vi umgicks mycket när vi var små, och jag har inte träffat Anna på flera år. Men tack vare facebook, jag tro det eller ej men ibland är den bra att ha =) så har jag tagit upp kontakten med henne igen.

Lite lustigt att hon precis flyttat till Vintergatan som inte alls är långt ifrån mig, så vi bestämde träff utanför Östra kl.11 och promenerade upp i skyttis skogen. Ilska och Troja är nästan lika gamla Ilska 2,3 och Troja 2,6 så de rök ihop några gånger eftersom de hade svårt att komma överrens om vet det var som skulle bestämma över vem!
Tror inte attdet riktigt blev bestämt under promenadens gång, de turades om lite! Tur att de är 2 ungefär liknande hundar så de tålde lika mycket stryk båda två och morrade och skällde lika mycket =)

Vi bestämde att detta inte var sista gången som vi sågs...eftersom vi båda har hundar så måste vi ju ut och gå i ur och skur båda två. Känns riktigt skönt, eftersom det regnade idag, men vad spelar det för roll, hunden måste ju gå ut ändå!


Ilska och Troja

Fick lära mig lite tips på hur man lär hundar trick av Anna, så nu ska här övas!!!Tisdagen

Den: 2010-08-04 Kl: 09:06:30 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår jobbade jag på fm. sedan gick jag på långpromis med Ilska i skogen och då passade jag på att plocka mig lite blåbär. Blev 1 bärplockare full, kanske 1 l inte mer.


När vi kom tillbaka så hade Michelle kommit till oss, eftersom att hon skulle följa med oss och träna lite ninja träning i Dojon. Hon hade ju missat 2 pass när hon var till Göteborg och tänkte att hon skulle få lära sig det vi lärde oss då!

Så Michelle fick öva övningarna på mig, det var hon och jag som körde lite JuJutsu träning, medans grabbarna tränade Kickboxing med Micke (han tränar det i vanliga fall). På slutet så gick Jörgen och Micke en match mot varandra och det är första gången som jag ser Jörgen så trött!!
De skullel göra armhävningar mellan perioderna...men det gick inte så bra för Jörgen...  ;)En utmärkande och vågad artist

Den: 2010-08-03 Kl: 09:29:56 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja denna artist har verkligen skapat sitt eget mode.

 

 

 

Mmmm...precis....Lady Gaga, svårt att känna igen men ändå svår att ta mist på!


Flygande ko??

Den: 2010-08-03 Kl: 09:13:36 | Allmänt | Kommentarer: 0
Hm...kanske finns det flygande kor?
Ialla fall så är delfiner otroligt vackra och intelligenta djur =)På tal om tatueringar

Den: 2010-08-02 Kl: 08:23:42 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja på tal om tatueringar så är det en kille från Toronto som fått sitt öga tatuerat och han är den första som någonsin provat på det. Han tatuerade sig i ögongloben och slutresultatet blev ett blått öga, det tog 40 injektioner med blått bläck för att uppnå detta resultat.

Bilder:Resulatet!

Hm...själv är detta nog det sista stället som jag skulle vilja tatuera mig på...varför vilja ha ett helblått öga?
Men nån ska ja alltid vara först och är han själv nöjd med resultatet så varför inte!?

Tillbaka till lugnet

Den: 2010-08-01 Kl: 09:52:12 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja nu har Sthlm´s besöket åkte hem, de drog igår eftermiddag.
Men innan de åkte hem så hann vi med en tripp upp till Söderå för att säga hej till Jörgens mostrar, men det var bara en som var hemma och det var Margit. Sedan blev det lite P3 igen för Jesper och efter det så åkte de söderut igen.

Ja det har verkligen varit full rulle hela tiden medans de har varit här, så nu känner man att det ska bli skönt att ta det lite lugnt igen.
Ilska och jag började dagen med en liten dragtur på vårat vanliga ställe, men klantig som jag är så klömde jag vattenflaska på köksbordet hemma, så vi tog det lugnt idag och hon fick passa på att svalka av sig i vattenpölarna som fanns på vägen!


Avkylningspaus

Ja sedan idag hade jag tänkt att bara ta det lugnt, dock förutom att det är JuJutsu träning ikväll!


RSS 2.0