Anti drag

Den: 2012-01-31 Kl: 14:40:01 | Allmänt | Kommentarer: 0
Imorse tog jag och Ilska bilen ut till Järved för att dra iväg på en sparktur för att slippa få så mycket möten och trafik. Gick bra till en början men efter kanske 15 min. så hade Ilska bestämt sig för att nu ville hon inte alls ville springa någe mer, så hon proteserade och vägrade springa framåt. Hon ville bara vända och springa tillbaka till bilen igen :( Jaha så det var bara att vända på sparken och åka tillbaka till mitt gamla barndoms hem igen!

Men jisses då vart det full kareta......hon drog mig till och med uppför brantbacken!?? Nu var det verkligen någon som snabbt ville hem igen. Men så blev det inte vi stannade till i Järved en sväng för att jag ville ta mig ett härligt varmt bad :D och Ilska fick så klart sin frulle där med och hon blev snabbt ganska nöjd när hon fick komma inomhus.
Det är tydligen så att om Ilska inte vill dra så blir det tydligen inget drag :P
Men en liten tur hann vi ändå med och härligt var det att få bada!
Så kan det nog ofta vara....

Den: 2012-01-30 Kl: 11:31:22 | Allmänt | Kommentarer: 0


Det går som på is

Den: 2012-01-24 Kl: 19:20:15 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår fick jag för mig att vi skulle gå upp till skyttis och se om det gick att dra-åka med skridskor. Fick tipset av min ayurveda lärare Tirild när jag var i Sthlm, hon har nämligen en Husky och kör själv drag med sin hund :) Frågade hur hon tränade med sin hund, eftersom att de inte har snö lika länge som vi uppe i norra delarna :P Hon berättade då att hon oftast tar skidorna eller åker skridskor....skridskor tänkte jag?? Halt för en hund....men tänkte inte på att det finns något som kallas för frost :P Inte konstigt att människor norr ut har så många namn för snö...för den finns ju i så otroligt många former! Och igår var det en sådan dag då herr frost lagt ner sig.


Det gick ju som på is ;) Skönt att bara kunna åka fram och få en trött hund och känner hon inte för att springa så åkte jag bara förbi henne och då fick hon upp farten igen :)

Imorse tänkte vi därför göra en repris, men när vi kom upp dit så hade de nukört med ismaskinen så isen var alldeles blank...inte läge att ta några runder :( Så det fick bli skogen imorse.
Nej! Tänkte jag måste få en riktig tränings dag med Ilska....måste låna en hund!!! Så jag kontaktade bara Marre och vips så var det ordnat.

Så efter lunch brassade vi ut till henne och lånade Drifwa och tog den lättare släden och drog iväg en sväng!

Tjobidooo! Äntligen en riktig dragtur med Ilska :D

Sedan fylle bästa Eliyah 1 år, så då stannade vi på kalas efteråt...

bustrollet Eliyah tyckte att papperet och kuverten var roligare än paketen :P


Oaow!! Kolla in fyrvereriet som Eliyah fick på sin tårta :D En riktig gladskit var det som fyllde 1 år.

Främmande

Den: 2012-01-20 Kl: 16:22:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag fick Ilska och jag främmande av Emma och Erik, ja syrran var ju med hon oxå. Så Emma fick träffa sin bästa vän igen ;)

Ja Emma och Ilska låg och myste tillsammans på golvet idag :D

Och precis innan de skulle till och åka hem så fick Emma för sig att hon skulle gå ut och gå med Ilska själv! Hon hämtade kopplet och ville att jag skulle sätta på henne det! Jo men visst hon ensam ute med Ilska :P Skulle inte tro det! Så det var en besviken tös som åkte härifrån och hon hade alldeles förlite kläder på sig för att ens kunna följa med på en promis :( Men nästa gång kan vi ta en promis tillsammans med Ilska.

Klövjeväsk-promenad

Den: 2012-01-18 Kl: 15:05:50 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag fick jag för mig att pröva att ta en promis med klövjeväskan som vi har haft liggandes hemma. Fick inspiration av Cesar, då hans program visas precis under min lunch ;)

Lade 3 tonfiskbukar i varje sida och sedan promenerade vi ut i friska luften, gick ju som hejsan och jag tror hon tyckte det var extra spännande med lite tyngd på :)
Promisen avslutades med lite bollkastning, för att göra promisen extra kul!

I måndags var vi ut till syrran och hälsade på, det har jag aldeles glömt bort att blogga om ;)

Ilska och Erik är snart bästa polers de med, för det var det första som Emma sa när jag kom in genom dörren: - Ilska e min bästa vän! (tydligen något hon snappat upp från filmen Micke och Molle). Väl hos syrran gick vi ut och Emma fick åka pulka som Ilska drog...men det var bara kul en liten stund. Var nog inge kul då Ilska och jag var så långt framför henne. Sedan kastades det boll på tomten och Emma tyckte Ilska var heltokig som dök ner i snön efter att hon skatat iväg bollen.

Ha en bra dag!!!Don´t give up

Den: 2012-01-17 Kl: 14:16:27 | Allmänt | Kommentarer: 0

Skit Spår

Den: 2012-01-13 Kl: 13:27:46 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja imorse så bestämde jag mig för att ta med Ilska ut i skidspåret, vi åkte först upp och kollade om det var spårat...
Jo men visst var det de :) Så då stack vi hem till mamma och pappa och hämtade skidorna och åkte upp till spåret igen.


Detta spår är en favourit eftersom att det inte är så många som känner till det och vi behöver därför inte få så mycket sällskap. Ett gott tecken var oxå att spåret inte var nyspårat, så ingen hade varit där nyligt...


gick kanoners från början och efter ett tag så kommer vi fram på skyttisspåret och där var det alldeles nyspårat. Så vackert att få glida fram på snön i detta vinterlandskap :)

Men när vi skulle vika av igen på det sämre spåret, så tyckte jag att jag inte kände igen mig...det drog alldeles förmycket till vänster och naturen kändes inte alls bekant. Men orolig var jag inte, någonstans skulle vi väl allt komma fram och det gick ju alltid att åka samma väg tillbaka ;)

Men gisses... han som kört med spårmaskinen kan aldrig ha spårat där tidigare, för spåret gick på ett helt annat ställe än vad det brukar. Över små branta kullar så jag trodde att skidorna skulle knäckas av flera gånger och trädgrenar som låg över spåret och ibland fick man ducka för att inte få en trädgren i ansiktet. Tur att jag har en öppen krok på dragbältet så det går snabbt att släppa lös Ilska, då man inte vill att tempot ska gå alltför fort.

Nej nu kände jag inte allt igen mig så jag tyckte det var dags att stanna och ta fram GPS:en och se vart man egentligen befann sig. Ja och enligt den så var jag borta mot Arnäs och inte så långt ifrån E4:an!? WHAT!!? Men spåret började nu äntligen att vika av mot höger och åt rätt håll mot Järved igen, så vi kämpade vidare och hoppades att vi skulle komma fram på rätt ställe.

Och efter ett tag började jag känna igen mig igen och det dök nu upp röda pinnar vid sidan om spåret, så spårmaskinsmannen måste tillslut lyckats lokaliserat sig tillbaka till rätt plats.
Och härligt blev det, för nu fick man se solen lysa upp över bergen :)

Men jisses vad spåret nu blev dåligt och fruktansvärt lite snö och....

ja här rann det vatten över spåret...hur tar man sig över detta....ja sakta men säkert så kom jag över på rätt sida. Men vad väntar mig då nedanför brantbacken.....


en massa sly! Någon som fått för sig att avverka så här mitt i vintern precis över skidspåret och bara lämnat kvar allt! Hur är det möjligt? Och hur tar man sig nerför en backe jätte sakta? Jo man släpper lös sin hund och plogar hela vägen. Men då det komm ett träd som låg över hela skidspåret gick det inte att ploga längre, det var bara att blunda och be att skidorna skulle åka ovanpå trädet och inte under! PUh, men bra gick det....vilket riktigt skit spår detta var i år. Måste komma mera snö för att detta spår ska vara åkbart igen. Och man kanske inte ska ge sig ut för att åka skidor på fredag den 13:e eller hade det inget med saken att göra?? Vem vet!!?

Nej vi måste nog ta och hitta oss ett bättre spår, ett som ligger lite mer öppet så att snön tagit sig förbi träden och landat på marken och inte stannat kvar på trädtopparna.


Skoj på en torsdag

Den: 2012-01-12 Kl: 15:11:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
Fick ett skojigt mail häromdagen...
Tänk vad man kan få till skojiga bilder bara man råkar trycka på knappen vid rätt tillfälle :D


Månlandning?


Vad då arm?


Öhe? Spelar man tennis så där?


Yeah!


Skönt, eller?


Töstig?


Men prins Charles då!


Men ursch då...jaha :P


Lämpligt namn på dett par ;)

Ögletjärn

Den: 2012-01-11 Kl: 10:42:36 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår fick vi sällskap av Maria och Cash, det blev först lunch hemma hos oss och sedan tog vi bilen ut till Gullvik för att leta rätt på Ögletjärn. Ett ställe där jag aldrig varit och Maria kände inte igen det heller. Dock hade Marias mamma berättat att Maria tydligen varit där med skolan när hon var liten.

Det var ingen mega promenad dit direkt, ca. 1 km. till tjärnen och en liten bit till så var man på Ögletjärnsberget. Men det var det som oxå var tanken, då Maria inte varit så pigg på slutet så bestämde vi oss för att bara gå en liten sväng.

Ilska fick gå i selen och sitta fast i dragbältet!
Ja efetrsom att hon löper vill jag inte ta några risker och Cash är ju en erfaren kille, han har fått para sig några gånger! Och tur var nog det att hon fick sitta fast, för det var några gånger då Maria och jag stannat och pratat eller bara skulle titta på den vackra utsikten från berget så var han och juckade på Ilska. I panik så skriker man och vrålar åt Cash...men dock inte hanns fel, han går ju bara på sin naturliga instinkt :P


Ibland fick det bli fasthållning, då han inte alls kunde hålla sig i styr. Ögonen var stora som tefat och han gnylade hela tiden, stackarn!

Ja så nu har man sett Ögeltjärn och Ögeltjärnsberget oxå, men jag kan tänka mig att det är roligare att gå där på sommaren. Då man även kan gå ner och bada i samma veva :)

Skit Drag

Den: 2012-01-10 Kl: 10:37:29 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i söndags åkte jag ju med Marre ner till hundträffen på stan, jag tog hand om Storm och Marre hade Flinga. Alla var redan där när vi kom, så vi parkerade våra rumpor precis innanför dörren. Men det var inte lätt att försöka lyssna på hon som pratade, för Storm och Flinga levde om som några vildhundar, så det var fullt sjå att försöka tysta ner dem och försöka få dem lugn.


men några saker snappade vi upp, bl.a. att det nu i årsskiftet har blivit en lagändring: Att du har rätt att ta med din hund in på alla affärer som inte har satt upp en skylt på hundförbud utanför. Detta hade vi ingen aning om, men för det kommer man nog inte att släpa med sig hunden på stan. Gallerierna har tydligen satt upp hundförbud, men det är tydligen inte många andra affärer som gjort det. Undra om de är medveten om den nya lagen? Några godis tips fick vi oxå med oss!


Marre, Eliyah och Flinga....tillslut så blev även hon lugn, men det tog en så där 1 tim och 15 min. ungefär lagom tills det var slut :P


Storm hittade lugnet lite tidigare, tog bara en 1/2 tim. för honom att hitta lugnet och lägga sig ner :)

När detta var slut så drog vi hem till mig för att hämta Ilska...ja det vankades ju drag även idag. Marre hade lovat Therese killar att de skulle få följa med ut och åka. Och Kajsa en kompis till Marre som var med på hundträffen följde även hon med för att testa på drag :)

Men jisses vad allt krånglade, hundarna blev inlåsta i bilden, hundarna trasslade in sig hela tiden, slädarna drog mot snödrivorna hela tiden, så det var nära dikeskörning hela turen! Men efter mycket om och med så hade vi spännt fast hundarna och satt barnen på slädarna. I toppen låg Marre med Eliyah på sin släde och Drifwa och Storm som drog. Efter kom jag med Therese pojkar på släden och Ilska, Pajas och Flinga som drog. Sist på supersparken kom Kajsa med sin hund Asda.

Trassel och en massa krångel utanför Marres mamma och pappa, då vi bara skulle stanna och säga hej!

Det var alldeles förmycket linor på min släde för att bara ha 3 hundar, så jag kopplade loss Pajas och han fick springa bak med Asda. Då gick det lite lättare!

Kajsa med Asda och Pajas.

Ja fy vilken hemsk dragtur, värsta någonsin....men Kajsa hade skoj och det var väl för tur att någon hade det! Hoppas nästa tur blir roligare!


Igår blev det en vilodag för Ilska och mig, ja jag kan ju inte trötta ut henne helt. Från att inte alls kunnat köra med henne, till att köra 2 hårda turer efter varann.

Men idag blir det äventyr igen, vi får främmande av Maria och Cash så vi ska ut i skogen och promenera :)


Flinga och Storms 1:a dragtur

Den: 2012-01-08 Kl: 11:13:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
ja igår fick vi ÄNTLIGEN ta våra hundar och släden och dra iväg ut i skogen. Ilska och jag hade dagen innan varit och spanat efter skoterspår ut mot Gullvik, men hittade inget. Men så körde jag förbi dragvägen i vårby och där var det faktiskt några bilar som kört in, så jag svängde in för att se om det kanske skulle gå och köra där. Vägen var si så där, men jag provade att köra in en bit och vad hittar jag inte en bit längre fram...jo ett prima skoterspår :)

Här skulle det nog gå och åka...så jag skickade iväg ett sms till Marre och frågade om hon hade någon ledigt tid över i helgen för att ta en sväng. Och vips så var det bestämt att vi skulle dra iväg redan dagen efter :D

Ja så jag fixade fika och skruvade på takräcket och drog iväg för att plocka upp Marre och resten av gänget. Denna gången bestämde vi oss för att ta med Strom och Flinga för att pröva hur det gick. Så det var till att hitta selar som passade, sedan packade vi in alla hundar i bilen: Ilska, Drifwa, Pajas, Flinga och Storm. Och spände fast släden på taket och brummade iväg ut mot skogen.

Men jisset vilket projekt att bara kunna lyckas ta ut alla hundar...och till råga på allt så hade vi tagit en släde där det bara fans linor till 3 hundar :P  jag vi är ju van att bara köra med 3 hundar....men efter lite knep och knåp så var det tillslut där linor/koppel för 5 hundar. De starkaste längst bak: Ilska och Pajas som vanligt och sedan fick huskysarna springa bredvis varandra längst fram....HUR skulle detta sluta.

Vrrrroooommm!!! Hej hu vad det gick fort.....men så duktiga de var alla 5, lite trassel och några svordomar men de får man räkna med.

Dags för paus....

Ilska


Paji fick springa lös eftersom att han är så lugn, Ilska brukar även hon få gör det men eftersom att hon för tillfället löper, så ville jag inte ta den risken att något oplanerat skulle hända :P


Drifwa ville inte alls vara med på kort idag


Storm


Flinga ville heller inte vara med på kort, precis som stora syster. Hon hade hittat något väldigt skoj under granen.


Marre tyckte att det var dags för lite skryt på Fejan ;)


Storm och Drifwa i mörkret. Ja det började skymma ganska snabbt, så det var till att skynda oss att packa ihop fikat och by the way, så fick jag göra invigning av stormköket som jag fick i 30 års present av Marre. Det grillades kycklingkorv till lunch :) och som tur var är man fullt utrustad under dragturerna, så pannlampan fick åka fram och det behövdes då det nu hade börjat skymma riktigt.

Ja det gick över förväntan med Flinga och Storm och Flinga får mest beröm, hon var en riktigt stjärna ute i spåret. Det var precis som om hon inte gjort annat än sprungit i spann förr, Storm var duktig han med men ville gärna i väg ut i sidorna och lukta.

Nu är det till att skaffa ett snöankare då vi numera kommer att köra med 5 hundar och de vill gärna inte stå still när man spänt fast dem ;)

Idag bär det av ner till stan och träffa en massa hundar igen, det är nämligen hundträff igen. Men Ilska får bli hemma eftersom att träningen ser inomhus idag och det känns taskigt mot alla hanhundar att ta in en löptik när de ska försöka slappan av. Så jag ta hand om Storm istället :D

Ha en Bra dag!

Winnie the pooh

Den: 2012-01-06 Kl: 11:03:49 | Allmänt | Kommentarer: 0

Vi närmar oss

Den: 2012-01-04 Kl: 11:26:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja vi närmar oss...

snart har vi nog lika mycket snö :P
Jihoooo!!


Blask slask

Den: 2012-01-02 Kl: 10:41:47 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja vilken knasig vinter vi har fått, ena stunden är det kallt och snö och man börjar hoppas på att vintern äntligen ska komma...som på nyårsafton då var Ilska och jag ut på en liten tur....

Då fick både hon och jag hopp om att vintern nu var påväg....

...så vaknar man upp idag och det regnar ute, så det var på med stövlarna och ut i plasket :(  Vi kanske inte får någon riktig vinter denna gång??

RSS 2.0