Hamra - Funäsdalen

Den: 2012-03-29 Kl: 11:30:52 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja nu kommer lite fjällsbilder :) .........

Hundarna in i bilen och slädarna på taket....nu ger vi oss av :D


När vi var framme var vi ganska trötta så det blev käk och sedan bädda sägen för att krypa till kojs! Hade en riktig mys hund med mig, Ilska ville sova i sängen med mig nästan varje dag ;)


Dagen efter fick vi en riktig kanon dag...solen lysten, himlen blå och vi fick ut och köra drag :) Det var jag och Kajsa på släden och Marre och Eliyah på sparken efter med rödtottarna!


mat paus...grillad kycklingkorv, alkoholfri öl...


och torkat renkött för brudarna


Själv nöjde jag mig med ölen :)

Dagen efter blev det skidor så att alla skulle kunna hänga med ut...

och för vissa gick det ganska bra!


medans det för andra gick mindre bra :P


Själv är jag van att blå dragen fram både gul och lå av Ilska så denna dag tog vi täten :)

Dagen efter det, var det dags för drag igen och denna dag var det Marre, Therese och jag som drag iväg. Kajsa hade lite pluggning att göra så hon valde att stanna hemma.

rödingarna arbetar så otroligt fint tillsammans och så klart var det Marre som hade dem framför sig och Eliyah.


Först åkte jag på släden med Pajas och Ilska


och efter kom Marre och Therese


Även denna dag blev det ett stopp för lite lunch...kalkonbullar med makaroner :)


Som de drar oss fram...


i ur och skur!!!

Då är man välförtjänt av lite vila...

som denna dag blev i min säng...bästisarna Ilska och Drifwa.

Dagen efter det så blev det vila för hundarna och vi drog in till Funäs för att äta lite lunch på Loftet. En souvas var givet för Marre här i fjällen...det är en varm toast med renkött på. Själv tog jag en med lax och pepparrotskräm!

Och njöt det gjorde hon!!!

Men när vi kom tillbaka till stugan hade Kajsa och jag lite spring i benen och bestämde oss därför att ge oss ut på skidor...

Kajsa redo i skidspåret. Bakom henne i den röda cirkeln är stugan som vi bodde i :)


men så klart åkte vi inte utan hundar...jag med Ilska så klart och Kajsa tog Pajas.


-Är du med matte??


Bra då fortsätter vi :)


Så fantastiskt det var att åka längdskidor, naturen var helt oslagbar. Vi hade kunnat åkt flera mil...om det inte vore för att middagen snart skulle stå på bordet och jag hade ansvaret för den :(  Men några kilometer avklarade vi allt!

Sista dagen :(

Ja sista dagen var det dags för lite slädkörning igen...hej vad det går undan i fjällen. Vi var en riktig turistattraktion i Hamra, för turister stannade för att knäppa kort och många stannade till bara för att få titta på oss :D 


Underbara hundar...fy vad vi hade roligt!!!


till unch blev det Mallans hemlagade grönsakssoppa, skönt med något varmt  i denna blåst!


ljust ljust...och så klart lyckades man ta ett kort när man sitter och kisar som mest :P


Det blev många stopp under denna tur för både hundarna och vi började känna oss trötta efter denna vecka i fjällen.

Vilse????

Nej då vi ville bara försöka lokalisera oss på kartan vart vi befann oss. Vi köpte denna karta i början av veckan för att lättare kunna ha koll på vart alla skoterspår gick. För det är hemskt lätt att bara köra och sedan inte riktigt veta vartifrån man kom. Men upp på ett fjäll lyckades vi inte ta oss, för alla spår dig var så otroligt branta och det kändes inte aktuellt att köra helt slut på hundarna. Hellre kunna köra litevarje dag än köra totalt slut på dem 1 dag!! En HELT underbar vecka blev det och en massa dragturer hann vi med, nu känns det som ett litet bakslag att komma hem och inte kunna köra någe mera drag :(  Men denna resa kan man lätt drömma sig tillbaka till och leva på ett tag :DHemma igen

Den: 2012-03-26 Kl: 10:57:17 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja då var vi tillbaka igen efter en härlig vecka i Hamra i Funäs. Varför jag inte haft ork till att blogga är för att sista dagen åkte vi 3 utav 4 tjejer på maginfluensa/matförgiftning ingen vet fortfarande vad vi fick det ifrån. Men på torsdagkväll satt det igång ialla fall och Marre var först på tur, sedan var det Kajsa och jag tror jag på samma gång. Det blev inte mycet sova den natten för Kajsa och jag turades om att antingen springa på toa eller kuta utomhus ifall toan var upptagen. Ja fy...länge sedan jag varit så dålig...tror det var Kanarieörana sist! Hur vi i hela friden skulle lyckas ta oss hem på fredagen var en stor gåta...men hem kom vi! Jag satt vid ratten med frossa - hög feber och värk i hela kroppen. Kajsas kräksjuka hade fortfarande inte lagt sig så jag fick stanna några gånger efter vägen :(  Och det är fortfarande något som inte är som det ska i min kropp!
Ja så det blev ett riktigt tråkigt avslut på veckan, men annars har vi haft en otroligt HÄRLIG vecka i Hamra! Och det kommer bilder så småningom det lovar jag :D


Vi drar till fjällen

Den: 2012-03-16 Kl: 10:19:14 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja imorrn tar vi vårt pick och pack och drar till fjällen :)
Äntligen tillbaka till snön, här är det ju alldeles för lite....det ska bli UNDERBART med SNÖ igen :D
4 tjejer och 6 hundar....Hur ska detta sluta!!

Tjej slagsmål

Den: 2012-03-13 Kl: 10:19:41 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår var det dags för en dragtur igen, vi skulle testa de nya linorna för hundarna och den nya startlinan som Per gjorde åt oss. Himmel vad det fungerade bra att sätta fast släden i dragkroken och sedan bara dra i ett snöre och säga åt hundarna att springa :D

Dessvärre hände en olycka efter våran paus igår...huskybrudarna längstfram rök ihop rejält. Jag fick kuta fram och försöka sära på dem utan att lyckas, jag tryckte till och med foten på Flingas bröst för att få bort henne, men utan något resultat. Och inget kunde Marre göra då hon var tvungen att stå bak på bromsen....men tillslut såg hon hur illa det var och kutade fram ändå, bära eller brista fick det göra! Det slutade med att vi fick ta varsin hund och dra isär dem :(  Blod blod blod...på deras ben och Drifwa var den som var mest skadad....hur i hela friden skulle vi komma tillbaka till bilen nu, utan Drifwa???? Men vi började med att Drifwa fick sitta i mitt knä och Pajas fick leda flocken. Tillslut testade vi med Drifwa och hon haltade inget eller sa till att det var obehagling, hon var mest glad över att få vara längstfram igen. Flinga däremot fick hoppa bak ett snäpp och springa med Pirat! Måste visa att det fortfarande är Drifwa som är vår ledarhund och inte hon!

Och tillbaka till bilen kom vi... men med en väldigt skadad Drifwa. Vi rengjorde såren med det vi hade och kikade närmare och ett sår var det så illa med att det var sår ända in till hennes ben!! Skit skit skit!! Precis sinnan fjällsrean, men Marre har en tratt och ska rengöra och ta hand om såret. Så förhoppningsvis mår hon bra tills resan.

lillgumman....så lilla det kan gå...och så stor skada en liten Flinga kan göra :(  Nu håller vi tummarna på att såret läker snabbt, så Drifwa kan vara med i ledet snart igen!!!


Fixifix

Den: 2012-03-09 Kl: 17:47:59 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har jag fått släden riktigt upprustad :D Kände att det var dags att fixa lite ordentliga grejer innan det bär av till fjällen! Så jag hörde av mig till Per, som jag för några år sedan köpte min lättsläde av och hörde om han inte tillverkade linor till slädar! Och ta me tusan, klart han kunde fixa det till mig ;) Kom hit imorgon så fixar jag den, var hans svar. Så idag brassade jag ut till Sidensjö och fick nya linor, ett till ankare och en till startgrej (startlina) + att han limmade och skruvade ihop medarna som var påväg att falla isär. Så nu känns fjällsresan trygg, den borde hålla ihop under fjällsveckan. Men sedan blir det nog att byta den andra meden som gjort sitt!

Numera är linorna inte orangea utan gula och har riktigt hakar så man slipper oroa sig att de skulle gå sönder och rispa upp någon hunds hud :( Ja fy vad fel saker kan göra skada!! Det enda som fattas är en skotermatta...men tyvärr verkar ingen ha en bättre begegnad liggandes hemma :(

Idag blev även bilen besiktigad, den gick inte igenom felfritt, men tack och lov bara några småfel. Så nu längtar jag så till fjällsresan. Vi blir 4 tjejer som dar iväg till fjällen och nog ska här köras drag kan jag lova er :D 

Drag med 6 hundar

Den: 2012-03-07 Kl: 09:04:27 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår blev det drag igen :D
Och igår kom även Pirat hem till Marre, hennes ex. flickvän skulle resa bort så Marre lovade att hon skulle ha honom. Och det är ju kanon för då har vi 6 hundar som vi kan köra med nu!

Så med släden på taket brummade vi ut till skogs...

Och Marre bakom "ratten" och jag som passagerare :P
Herre Jisses vad det gick undan!!!


(Ilska och Pajas längsbak, Pirat och Storm i mitten och längsfram var husky töserna Flinga och Drifwa)
Kolla in gänget...och taggade till tusen var de mest hela tiden, ett riktigt super team är det vi har!

Efter en bra bit hittade vi ett lämpligt ställe att stanna på...

där det gjordes upp eld och kokades lite kaffe :)


och grillades lite kycklingkorv...mmmm vad gött det var ;)


Världens godaste kaffe tyckte Marre!!!

När det var dags för hemfärd åkte de gula reflexvästarna och pannlampan på, för nu hade det börjat skymma. Och klockan hann bli 18 innan vi kommit tillbaka till bilen...Åh vad häligt det är att vara ute i skogen och köra/åka igen :D Ibland är livet bara FÖR underbart!!!!

Drag utan Ilska

Den: 2012-03-04 Kl: 09:05:40 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i fredags blev det en dragtur utan Ilska :(  detta för att hon fått ordination att vila sig, då hon haft konstiga "hostattacker". Så det blev en långtpromis med henne på morgonen bara hon och jag, sedan vid lunch-tid så åkte jag till Marre och plockade upp henne och hennes hundar. För att sedan åka och hämta Daniella och hennes bror Wille. De skulle få prova på drag en sista gång innan de skulle bege sig hemåt till Sthlm igen.Wille fick åka med Marre och rödtottarna..

och jisses vad de drog idag. Hade införskaffat en ny sele till drifwa och då fick Storm ta Drifwas. Nu satt selarna som en smäck och de drog på som aldrig förr. Tänk vad viktigt det är att selarna sitter bra :D


Drifwa och hennes fina nya sele, den är beställd från icyriders, samma som Ilskas sele är uppsydd hos ;)

Daniella tog min superspark och hade Pajas framför sig och jag tog min lätt-släde och hade Flinga!

Duktig var hon för att behöva dra mig alldeles ensam...lilltösen!!


LÖRDAG

Sedan var det igår dags för dop på lille Erik :)

Notera att Emma har parkerat sig på en pall nedanför altaret (det kanske är svårt att se) Hon var så glad att hon fått en egen bok (psalmboken) men det fanns inga bilder i den berättade hon! Sedan hade hon högläsning därbak som hon satt ;)  Men prästen var riktigt bra och sa att hon fick ta med sig pallen och sätta sig frame vid dem, så hon oxå fick vara med när lillebror Erik skulle döpas :)


Marres flickvän Therese sjöng 2 låtar under dopet och en utav dem var Coldplay´s låt "fix you". Till den låten så spelade kantorn orgel och det var så vackert!

När dop-cermonin var slut ville syskonen leka :P

Storasystrarna ville krypa på golvet precis som lillebror!

Ja sedan blev det gofika i Täfteå med hela tjocka släkten!

Film tips

Den: 2012-03-03 Kl: 16:45:16 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja visste ni att det i somras spelades in en film i Ö-vik?!
En film vid namn Frilanzaren med Sasha Mesic....

För mer info. gå in på:
frilanzaren.se/

Gamm släden reparerad

Den: 2012-03-01 Kl: 17:54:58 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja ni nu är gammsläden körduglig igen och premiärtur blev det igår. Med Marre och hennes gäng så klart oxå följde Daniella Marres kusinbarn med. Som är 16 år för att poängtera och inget litet barn!


Släden och sparken lastad på taket.

In med hundarna i bilen och så oss själva så klart. Så brassade vi iväg till vårat nya dragställe igen!


Och släden och sparken lastas av och placeras ut i spåret så det bara är att dra iväg ;)

Jag och Daniella tod släden, men Ilska, Flinga och Pajas till draghjälp. Före oss var Marre på sparken med Frifwa och Storm.

Hann aldrig ta några bilder när jag stod på släden...ville ju inte tappa taget om den, när Daniella satt på den :P

Dags för paus


Hur fina är inte dessa 2 röd tottar :D


Paji ska gärna sitta i knät på en och bli kliad...och undrar vad jag har för gott i väskan!


Lillvännen Ilska hittade lugnet i snödrivan nära matte så klart :)


Daniella passade på att mysa lite med Husky vännerna!

Så var det dags att spänna fast hundarna igen och bege sig tillbaka och först fick det bli Flinga som skulle ta täten.

men hon hoppade och klängde på mig när jag skulle sätta fast Ilska att hon drog ner hela mössan för ögonen. Lill tösen...en riktig hoppitossa det är vad hon är!


Härligt att få stå på en riktig storsläde igen...men nu var hundarna trötta. Lägg märke till tungan på Flinga längst fram, inte många gånger som man ser henne trött!


Pajas parkerade i snön, där tyckte han att han låg bra!

Ja ännu en lyckad tragtur, förutom att snön var så tung och det gick lite trögt...därför åkte vi inte lika långt denna gången!

Får se om vi hinner med någe mera drag i veckan?! Ni lär ju märka :P


RSS 2.0