Renovering!!!!

Den: 2012-09-21 Kl: 09:57:00 | Allmänt | Kommentarer: 0
 

Ja detta var proiriteringen som jag tog tag i samma dag som jag fick nycklarna i min hand. I källaren var det röta, så allt trämaterial skulle ut därifrån. Så det var bara till att ta på sig handskarna och börja dra, bända och slita. Men tillslut så var allt ute!!
 

Sedan har det rivits och slitits i det mesta tror jag :P Ett hål här och ett hål där....
 

Så skulle det öppnas upp en dörr...
 

Nu jälkar ska den upp....
 

oxå gick den upp...skönt med lite rundgång och lite mer ljus :)  Tro Pajas håller med mig...för han sitter och beundrar mitt konstverk!!
 

Sedan har det rivits väggar, de var alldeles för dåliga och måste bytas ut.
 

Ilska inspekterade så allt gick rätt till :D
 

och lill snickarn kom förbi och hjälpte till
 

sedan har man fått vara uppe och sett skorstenen, då sotaren var tvungen att ta sig upp för att inspektera.
 

så nu har man kört skylift oxå :P Ilska satt och höll koll hela tiden. Vi kanske ska nämna att jag blev sittande där uppe i luften en stund i regnet, då den slutade fungera. Men efter ett samtal med hyresmaskiner fixade det sig och jag kunde ta mig ner till karken igen!


så kom lill snickarn igen och fixade golvet i sovrummet ;)
 
Nu har allt stått stilla i 1 v. och jag behöver nu ta tag i renoveringen igen. Hoppas därför att i helgen få lite hjälp av nära och kära. Skulle vara skönt att få sig ett vardagsrum oxå ;)
 
Har inte flyttat in riktigt än, men Ilska och jag åkte dit en morgon och tog oss en promenad på lägdorna där.
mys
 

Grannskapet mitt...och mitt hus mitt i skogsdungen, som man så klart inte alls ser :P
 
Nä nu ska här ta och jobbas lite, sedan blir det nog en sväng ut till huset för att måla lite! Ha en fin dag :D

KAOS!!!

Den: 2012-09-19 Kl: 15:54:51 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja nu är mitt liv i ett stort kaos...men ändå på ett bra sätt!!!
Har nämligen blivit husägare :)
Mycket som måste göras innan jag kan flytta in, så nu ska man samtidigt renovera, jobba, vara hundägare, flytta, packa och säda hus och lägenhet. Längtar tills jag bara har ett boende och inte 2.
 
Men mitt i allt kaos piggar jag upp mig med denna härliga låt....
 

Ayurveda föreläsning

Den: 2012-09-02 Kl: 12:21:00 | Allmänt | Kommentarer: 0
Vet inte om ni Ö-viksbor läst tidningen 7 i fredags, men i den så var det en artikel om Janesh Vaidya. Artikeln var i själv lite så så där. Det framkom bara att föreläsning var den 5 sept. och att det skulle vara på Gnistan (gullänget). Jag har själv dock aldrig varit och lyssnat på honom, har tyvärr missat tillfällena som varit i Stockhom, eftersom att de krockat med massage utbildningen. Men mina kursmedlemmar och andra jag stött på, har sagt att han är en väldigt bra föreläsare. Dock sker föreläsningen på engelska, så för de som inte behärskar sin egelska är det nog inget bra tillfälle :P
 
Här kommer lite mer info. om honom:

Janesh Vaidyas har en livslång erfarenhet av ayurveda och 10 års research av svenska förhållanden.

Den flertusenåriga indiska läkekonsten och livsfilosofin ayurveda ger en helhetsyn på människan, som kontrast till det ofta rotlösa och hektiska liv vi lever idag.
 
Janesh Vaidya har växt upp i Kerala i Indien där hans familj i generationer varit ayurvediska läkare. Janesh var tidigt inspirerad av sin farmors konstnärliga och andliga syn på livet. Han spenderar mycket av sin tid i Stockholm och reser runt hela jorden och håller i föreläsningar och workshops om Ayurveda och livet. Han är även krönikör i den nya tidningen Blossom Magazine. 
 
Janesh Vaidya har under årens lopp mött och behandlat 1000-tals stressade och otillfredsställda människor, alltifrån vanliga löntagare till uppsatta politiker och andliga ledare. Medicinen mot deras sinande livslust och energi kallar han "mind anatomy" eller sinnets anatomi. Janesh Vaidiya har skrivit 2 böcker som kommit ut på svenska: I det sista regnet och Ayurveda för ditt sinne. 
 
Jag tycker verkligen att ni ska ta detta tillfälle i akt och gå på denna föreläsning, kanske förändrar den hela erat liv?? Jag vet i alla fall att mitt liv förändrat till det positiva, tack vare att jag tagit in ayurveda i mitt liv :)

I tidningen 7 stod det inte speciellt mycket om tid och kostnad för föreläsningen,men jag har varit in på deras hemsida och även kontaktat kvinnan som anordnat det hela. Tiden är mellan 18.00 - 20.30 och kostnad är 290 kr. men då går vinsten oavkortat till ett banhem i Indien. För bokning och frågor finns dessa telnr. och mail: realworld@passage.se, 0613-13047, 070-3411730 (Annica Johansson)

 

       


RSS 2.0