Wish you were here

Den: 2011-10-31 Kl: 14:51:09 | Allmänt | Kommentarer: 0

Äntligen skogen

Den: 2011-10-30 Kl: 09:31:38 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja det blev som jag inte ville...förkylningen satt i längre än vad jag hoppats på! Kanske för att jag har en hund att ta hand om och att det då är lite svårt att kunna ligga i sängen en hel dag. Men all friskluft kanske har varit bra för mina slemmiga lungor oxå, så det är nog inte bara enlände ;)
De senaste dagarna har promenaderna bara blivit på vägar och för Ilska att gå i koppel, visserligen riktigt bra träning, men nog har hon saknat att få springa omkring i skogen. Så idag eftersom jag känner mig lite piggare, så tog vi bilen till Järved och begav oss upp på flaggberget.


Mysigt det var att komma upp och få se solen stiga fram över horisonten :)


Kändes som om vi var uppe på Kilimanjaro...eller något annat högt berg, för det låg dimma en bit nedanför berget och man såg inte marken där nere, bara de andra bergstopparna som stack upp. Precis som om vi befann oss högt ovanför molnen :)


Kalhygget som vi passerade såg det ut som det drabbats av någon slags torka...men det var ju bara frosten som lagt sig ner!

Ja så nu är långpromisen avklarad och man har en hund som ligger däckad på soffan, kanske dags för mig att ta och vila en stund, så man snart blir av med förkylningen!

Hoppas att ni alla haft en bra Halloween!!
/Malin och Ilska



Snart Halloween

Den: 2011-10-26 Kl: 13:57:10 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja snart är det ju Halloween, så jag tänkte att det kunde vara kul att byta design :)

Och här hemma är det sjukavbyte, för Ilska hade diarré hela tisdags till onsdag natt. Det började  vid 1 och efter det fick jag springa ut med henne efter 2 tim. hela tiden. Det hela slutade inte förrän efter 10. Så jag kan säga att jag var ganska trött igår, då det inte blev mycket sömn alls!
Och på köpet så har jag gått och blivit sjuk! Så går det när man måste springa ut hela natten i minusgrader och lite kläder.
Men det är inte lätt att vara sjuk när man har en hund som måste få gå ut och göra sina behov.
Hoppas att detgår över snabbt, så jag är pigg i helgen :)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan tills det är dags för Ilskas nästa pillpromenad!

Nya selar

Den: 2011-10-24 Kl: 15:10:02 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja jag har beställt nya selar åt Ilska, hon har nämligen ingen combisele....och det MÅSTE man ju ha :P Haha! Inte måste, men vill ha! Så jag var ute och spanade på internet och plötsligt bara dök den upp, en tjej från Lycksele som kör hundspann och syr upp egna selar....mmhm kan det bli bättre!! Ja slog till med 2 st. på en gång, Nomeselen som hon har börjar bli så sliten och dessutom kan det ju vara kul med en ny färg ;)  Ja är det något som Marre och jag tycker att man aldrig kan ha förmånga av, så är det hundselar! Är själv inne på 4 st. nu och än så länge har jag bara 1 hund...men det kan ju vara bra att ha :P

Man fick välja färg på ett ungefär; hon sa vad hon hade för färg på banden hemma och sedan skickade jag måtten på Ilska och hon sydde upp dem!

HUR snygga som helst blev de :D  Den helrosa är Nome och den grå/rosa Combin!


Nomeselen på plats :)


Å Combin :)

Måste ju göra lite reklam för hennes sida: http://icyriders.bloggsida.se/
Gå in och kika!
Hon gör selar, halsband och täcken + att hon har lite fina bilder på sina hundar och på några av deras dragturer :)

Dubbel drag

Den: 2011-10-23 Kl: 16:02:26 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag blev det kört dubbel drag!
För på morgonen åkte Ilska och jag ut till vårby för att köra cykeldrag där, precis när vi kommit fram så får jag ett sms av Marre att hon tycker att vi ska ta och ses! Så jag skickar och frågar om vi ska ses idag :)  Mendas jag väntar på ett svar så drar Ilska och jag iväg med cykeln och när vi kommit halvvägs så piper det till i telefonen...visst kan vi ses idag!! Så då vänder vi och cyklar tillbaka til bilen, åker hem och äter lite frukost, åker till coop och handlar lunch och drar sedan iväg till Marre.


Tjohej vad det går undan på tillbakavägen när hon får reda på att vi ska åka och hälsa på Pajas och Drifwa (de andra namnen betyder än så länge inte så mycket för henne).

Väl hos Marre tar jag GW-vagnen och vi spänner fast Ilska och Pajas längst bak i varsitt skackel medans Drifwa får lite provisoriskt springa i en draglina längstfram.

Jisses vad alla hundarna var taggade och vilken fart...trodde ett tag att jag skulle hamna i diket, då kurvan var för skarp och farten för hög :D
Lite trassel blev det, då Drifwa frånbörjan ville stanna och lukta på allt vid sidan om vägen och Pajas blev då inlindad i draglinan. Men alltid lika skoj att köra!!

När vi kom tillbaka var hundarna törstiga och trötta, så in och dricka vatten och sedan ut i hundgården :)

Hundarna i hundgården, Pajas ser man dock nästan igen av, en mörk fläck till vänster om bron. (Bilden är tagen innan dragkörningen, så här är de fortfarande full av energi)

Var ju även tvungen att säga hej till Hans Majestät...

Även kallad Saffe baffe :)
Stackarn, får bara ligga i en bur...doktorns ordinationer, att här ska han ligga i 3 v. och vila. Men så klart blir det korta pillpromenader!

Ja sedan var vi tvungna att introducera de nya syskonen till att ha selar på sig!

Gick ju fin fin de!
Lite stora dock...men de växer snart i dem ;)

Ja det blev en härlig söndag, nu blir det att ta det lugnt dram tills det är dags att åka på yogan!
Over and out!

Rutberget

Den: 2011-10-22 Kl: 15:34:15 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja förra söndagen när jag var på yogan så fick jag inspiration att ta mig upp till Rutbergen, då en kvinna som går i samma yogaklass hade varit där och plockat tranbär. Ja ni såg rätt tranbär! Inte visste jag att man kund plocka tranbär i lilla Ö-vik, men varför jag mest ville ta mig dit var för att hitta ett nytt ställe att gå på...blir lite less på samma och samma.

Så vi packade in oss i bilen tidigt på lördagmorgonen och letade oss dit...så klart så tog jag nog den mest krångliga vägen som fanns. Åkte till hundtorpet och parkerade, sedan letade vi upp en stig som skulle ta oss mot Rutberget.


och ganska snart så var vi framme vid "hotellet" som det kallas :P  har aldrig varit här på barmarkstid, har bara åkt skidor hit när jag var mindre. Och nog trodde jag att det skulle (som på de flesta plaster där de kör upp ett skidspår) finnas något typ av elljusspår....men tji fick jag, det var bara en liten stig hela vägen runt och blött så in i tusan var det.

Efter hotellet var det dags att gå till Tomten...

Ja det stod så!!


Men det var ingen hemma :P


på vägen dit försökte jag spanan ner i marken om jag kunde se några tranbär, men det var inte lätt att samtidigt försöka gå med Ilska i koppel och samtidigt gå med huvudet ner mot marken. (Ville ha Ilska kopplad då det påvägen hit stått att det pågick älgjakt) Tillslut så upptäckte jag väl 6 st. tranbär, som var stenfrusna (med tanke på att herr frost lagt sig på backen under natten). Men goda bär är det verkligen inte, sura och beska :P  Men kul att få se dem växa ute i naturen!

När Tomten var avklarad gick vi tillbaka till hotellet för att vika av åt nästa håll, mot Ruttjärn..

Ett litet vindskydd som låg presis bredvid en liten tjärn...


här tog vi det lugn och bara njöt av det vackra vädret...


sedan tog Ilska sig ett dopp...SKÖNT! Nästan så man själv ville hoppa i...vattnet låg aldeles stilla och solen glittrade på vattnet!

Ja det belv en LÅNG morgon promenad idag, så lång att vi glömde frukosten men kom lagom hem till lunchen. Nu är vi nog båda ganska möra ikroppen och det blir nog att lata sig på soffan en lång stund!



Dubai

Den: 2011-10-21 Kl: 08:53:39 | Allmänt | Kommentarer: 1
Dubai

Ja för alla er som känner mig så vet ni att denna plats just nu är väldigt betydelsefull för mig och Ilska!
Vi har nämligen någon som åkt dit nu för att ägna sig åt just denna sport...


Någon som satsar väldigt hårt på att bli bra just inom BJJ...inte så svårt kanske att lista ut vem som snart befinner sig där nere :P

Hoppas att resan bli lärorik och att han kommer hem med mycket ny kunskap att lära ut till oss andra!
(Du kommer att vara saknad under tiden, men vi hoppas på att tiden kommer att gå fort så du snart befinner dig här hos oss igen <3 )


Underbar musik

Den: 2011-10-17 Kl: 16:48:13 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja på yogan igår spelade min lärare en ny skiva och denna låt fastnade genast i mitt huvud.
Lyssna och njut :D

Hon har en sådan underbar röst...önskar att låten aldrig tog slut :)
Måste försöka få tag på skivan!

Saffe mannen

Den: 2011-10-14 Kl: 11:19:55 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja måste ju bara tillägna ett inlägg till denna söta man. Han har nämligen gjort sig riktigt illa stackarn.
Som ni vet så hjälpte jag ju Marre med att börja sätta upp hundgården på deras tomt och när jag dragit, så kom Marres pappa Kent och hjälpte henne att sätta upp resten, så nu är den äntligen på plats, det fattas bara några finjusteringar. Men hundarna kan vara där!

Och när det finns en hundgård så är det ju meningen att man ska släppa ut sina hundar och vilken lycka de verkar haft! En helt vanlig morgon så Marre släpper ut alla hundarna i hundgården och efter ett tag så hör hon hur Saffe mannen ropar för han vill in (ja han ropar verkligen). Marre går för att öppna dörren och då blir alla hundar, (skulle kunna tippa att det är valparna som blev ivrigast och sätter igång resten) ivriga för alla vill tydligen in på en gång. Så de nästan springer över Saffe och stöter tydligen till honom på något konstigt sätt så han gör sig riktigt illa :(  Hua! vad han verkar ha skrikit...ont verakade han ha, så det blev veterinären för Marre och Saffe och där ser de att höften gått ur led på honom...men inget som Ö-viks veterinärer kan göra, så de skickar en remiss till Sundsvall. Som tur var så skulle Marre och Drifwa på utställning denna helg där nere. Nere i Sundsvall hos veterinären får de tillbaka höften men det går tydligen alldeles förlätt vilket betyder att han måste opereras så att den kommer att sitta kvar på plats och inte hoppa ur led igen! Denna operation är inget Sundsvall kan göra så de skickar en remiss till Strömsholm...så efter utställningen så måste Marre, Drifwa, Storm och Eliyah bege sig söderut för att få Saffes höft fixad.

Stackarn har nu blivi opererad men verkar ha väldigt ont, Marre är fortfarande därnere och får ev. hem honom till sig idag :) De har velat ha honom under uppsikt i 3 dagar efter operationen, men förhoppningsvis så får de åka hemåt idag. Men detta är inte allt...efter detta så väntar en lång rehabilitering som bara finns i Sundsvall.....Ja vilken kämpe till matte Saffe har! Åker runt halva Sverige för hans bästa! Nu får vi verkligen hoppas att han piggar på sig snabbt och snart är ute och skuttar på sina 4 ben igen!


Naturreservat

Den: 2011-10-07 Kl: 13:08:32 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja igår var vi med Maria och Cash och så klart så skulle vi ut i skogen på ett nytt äventyr! Denna gången bar det iväg till ett naturreservat som ligger inte så långt ifrån Fjällåker. Men Maria hade bara varit där 1 gång och det var i våras och då såg det lite annorlunda ut :) Så det tog en bra stund innan vi hittade parkeringen som vi skulle utgå ifrån! Men tillslut så....en härlig skogspromis blev det med mycket uppför från början och sedan när vi var uppe på berget så kändes det som man var uppe på fjällen.

riktigt gammla små träd och alldeles mjuk var marken av all mossa.


Ja hundarna härjade som alldrig förr...båda behövde få ut all överskottsenergi. Ilska för att bara fått ta barnvagnspromisar med Emma i 2 dagar och Cash för att Maria legat sjuk i flera dagar.

Skönt var det att få se dem härja loss...

slagsmål om en pinne blir det oftast mer än en gång :P

Ja så det blev en mysig skogspromenad i några timmar och ett litet fikastopp i en bod påvägen dit! Härligt att få komma ut i skogen igen :D

Nattgäst

Den: 2011-10-05 Kl: 17:59:03 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja igår morse fick vi främmande av Emma som skulle få sova över hos Ilska och mig. Och inte tog det lång tid förrän Emma och Ilska blivit polare.

Vi hann med att göra lite allt möjligt, några promisar med Ilska och när vi ändå var ute så ville Emma gå till djurparken...som är lekparken ;)


Där skulle hon pröva på att åka allt....


Ilska var så nöjd med att ligga bredvid och hålla uppsyn på oss ;)

Ja hann till och med ta flera bildbevis på att Ilska och Emma hittat varandra.

De skulle sitta i soffan bredvid varandra.


Även morgonen efter...gladskiten, det första hon frågade efter när vi klivit upp ur sängen var:
-Var e Ilska?

Nu har mamma Sara hämtat hem Emma och pappa Thomas var nyss förbi och hämtade upp vagnen som inte fick plats i syrrans lilla bil.
Så nu ska det bara tas lungt...både Ilska och jag är lite trötta efter att ha haft ett busfrö hos oss i 2 dagar :P

Drag och hundgårdsuppsättning

Den: 2011-10-04 Kl: 17:31:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår blev det äntligen till att köra lite drag, åkte till Marre och lånade hennes dragvagn och lånade Drifwa med. För dessa 2 töser är de allra dragvänligaste hundarna i pakten.

Tjo ho vad det gick undan ibland :D



När dragturen var körd, gick vi in för lite cappuccino och cremebulle. Då blev det ett väldans liv med alla hundar och Ilska fick inte en lugn stund...valparna var som tokiga, en på varje sida högg de i henne. Ibland såg ja hur jobbigt hon tyckte det var.


Flinga, Pajas och Storm.
Valparna hade vuxit tokmycket...kunde inte avgöra om det var Storm eller Drifwa som satt ute när vi kom med bilen. Jisses vad de växer fort, och bra är ju det då är de snart redo att hjälpa oss draghjälp :)


Tog ut Ilska när hon skulle äta så hon skulle få en lugn stund.

Sedan var det dags att hjälpa Marre att plandera hundgården...det gick så bra att vi till och med började...men vi hann bara med 2 st. sektioner.

Konstigt nog så behövs det mer jord när man ska fylla igen hål än...det räcker inte med jorden som redan har legat där. Så iväg körde vi med en skottkärra utan luft i däcken....men jisses vad den gick tungt när vi skulle tillbaka :P


Titta....ett mästerverk om jag får säga min mening....som tur är så fick Marre hjälp av sin pappa när jag var tvungen att dra hem och de har nu fått upp alla sektioner och är ni inne på att få ner de stora pålarna som ska vara längsmed andra sidan. Nästa gång vi kommer är den säkert redan på plats. Jisses vad skönt det ska bli för hundarna, att få vara sammlade, lösa och ute på samma gång.


När vi skulle åka var det valpfight ute på bron....2 st. med ett väldigt häftigt humör är vad det är!

Ja när vi sedan kom hem var det dags för middag därefter dök Maria och Cash upp, de hade varit i stan och mellanlandade hos oss innan det var dags för yoga ute i dojon. Ja det blev mycket på en och samma gång för Ilska, tror nog hon tyckte att det var skönt att få vara själv i 2 tim.

Stolthet

Den: 2011-10-03 Kl: 09:48:19 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja det här är mitt gräs och ingen annans....våga sätta din fot här om du törs!!
sötfia...hon tror hon ibland att hon äger allt hon går på :P

Ja det har blivit mycket små äventyr nu de senaste dagarna, men bara kortisar och inget märkvärdigt att nämna. Vi har kört lite cykeldrag, badat och busat lite här och där!


RSS 2.0