Dans för bröstcancer

Den: 2010-06-30 Kl: 16:41:47 | Allmänt | Kommentarer: 2

Visas filmen 1 miljon gånger på youtube så skänker företaget som tillverkat handskarna pengar till  bröstcancerbehandling.

En ganska bra grej tycker jag och man blir väldigt glad av att se dessa männisor dansa...

So watch and smile....
 


Tänkte vi skulle vila

Den: 2010-06-30 Kl: 16:27:48 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja jag hade planerat att Ilska skulle få sig en vilodag och det var tänkt att den skulle vara idag!

Vi har varit i farten var enda dag sen jag vet inte när!
Igår blev det hårdträning igen...långpromis i Järveds skogen och sedan ett fyspass i Täfteå sjön (hälsade på Sara och Emma). Och jag hade då ställt klockan på 15 min. så att hon skulle trötta ut sig totalt....men klockan ringer ju aldrig så det blev nog kanske 20 min. istället för 15....men inte var hon trött efter det heller. Nej det var full rulle ute på syrrans tomt.

Ja så idag tänkte jag att vi skulle ta det lite lugnt...BARA ta en morgonpromis i Järveds skogen, så det gjorde vi (det blev flaggberget). Men sedan hade vi bestämt date med Elin och vi var båda så fantasilösa att det blev en promis ner till stan (till hennes jobb) och runt stan en sväng, sedan upp till Östra och hem.
Ja vilken vilodag =)
Tur att man har en aktivhund som älskar att vara ute.

Nu ligger Ilska på soffan och sover och jag sitter och jobbar, snart har en dag till passerat förbi!


Lill vännen


En anfådd Ilska uppe på flaggbergets topp, det var väldigt kvavt ute.


Måndag

Den: 2010-06-28 Kl: 18:44:25 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja idag har husse lämnat oss själva i en hel vecka :( Han har åkt till Gotland med sina vänner på semester, så Ilska och jag frå klara oss själva!
Ja det har ju gått bra förut så varför ska det inte gå denna gången?

Idag blev träningen i vatten, det blev först fysträning med flytväst i 7 min. sedan blev det att simma efter pinnar. Idag tog vi Järvedsbåthamn för att se lite nys ställen!


Snacka om att lillvännen har kondis...


Blöt och hyfsat mör...

Idag har vår (eller min rättare sagt) arbetsplats varit ute i solen hos mor och far, jag fick ganska mycket gjort + att Ilska fick ligga utomhus och torka i solen.
Efter lunch kom morfar förbi och hälsade på och satt och surrade en stund...ja efter det så har jag hunnit med att städa och nu sitter jag och bloggar...snart är även denna dag slut!


Oturs fröken

Den: 2010-06-27 Kl: 20:38:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag blev morgon-promenaden ner mot stan, för vi hyrde film igår "Farsan" och gick då och lämnade tillbaka den. En helt ok film, med mycket skratt =)
Efter att ha lämnat tillbaka filmen så gick Ilska och jag ner mot arenan och ner till båhamnen. Där fick hon springa lös och även simma efter pinnar.


Ja snö och vatten är nog det bästa Ilska vet!

När vi sedan kommer hem och hon springer uppför trappen före mig så ser jag att hennes vänstra baktass är alldeles blodig...åh...inte nu igen!!!
Jo mycket riktigt har hon skurit upp ett sår igen men på ett annat ställe, men mycket mycket mindre än sist, som tur är.


Det var väldigt mycket blod för ett inte så stort sår.
Så det blev att leka sköterska igen...tvätta, plåstra och linda.
Det verkade svida mer den här gången för hon sparkade och stretade emot denna gång.


Så nu går hon runt och haltar igen med sin rödlindade baktass.
Förhoppningsvis läker det snabbt.


Lev i nuet

Den: 2010-06-27 Kl: 16:31:53 | Allmänt | Kommentarer: 0En dag i taget, det räcker.
Vänd dig inte om och sörj det förflutna,
för det är borta.
Och bekymra dig inte om framtiden,
för den har ännu inte kommit.
Utan lev i nuet,
och gör det så underbart
att det blir värt att minnas.


Midsommarafton

Den: 2010-06-26 Kl: 09:53:36 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja midsommaraftonen började med en promis i Järveds skogen och då bestämde Ilska att hon skulle göra sig riktigt midsommar fin genom att bada i gegga!


När vi kom tillbaka till mor och fars hus så tog jag och tvättade bilen.


Titta så fin den blev, Ilska och jag är så stolta över vår glänsande svarat pärla :)

Mitt på dagen åkte vi runt och gjorde en massa ärenden och sedan bar det av ut till Skule, till Jörgens mamma och hennes sambo Kjell.


När vi kom dit så stod Kjell och gjorde iordningen en liten midsommarstång.


Och Jimmy och Bella satt och slappade och lyssnade på musik som spelades för fullt


När midsommarstången skulle ner i backen ville den inte stå rakt upp så Kjell fick ge sig av för att hitta något och stödja den med. Här står Berit och håller i den medans och jag tycker att den var lite blomfattig så jag gör mitt bästa för att pynta den!Senare tog Berit och jag med oss hundarna på en liten promisJa vår lilla vallhund Ilska beslutade sig för att kuta in och hälsa på grannen får.
När hon fick syn på dem så sa det bara svisch och hon var innan för el stängslet och i full gång med att valla fåren.
En snabbtänkt husse kutade efter och med adrenalinet ikroppen rullade han under elstängslet förmodligen utan att tänka och försökte få tag på rymlingen.
Men det gick inte så bra för Ilska hade hittat sitt får som hon stod och försökte förflytta, stackars fåret det såg alldeles livrädd ut! 
Men efter en massa utskällningar och tjat så lyckades hon äntligen lyssna och kom tillbaka in på rätt tomt.

Förmodligen blir det löplina för henne nästa gång hon skall vara ute på Berit och Kjells tomt, kan ju inte ha henne rännandes över till granntomten hela tiden!


När det vankades middag var de så klart Kjell som stod vid grillen.


Framåt kvällen kom Michelle över med en massa spel som vi satt och spelade. 

GLAD MIDSOMMAR

Den: 2010-06-25 Kl: 07:55:19 | Allmänt | Kommentarer: 0

                                                 Önskar Malin & Ilska


Torsdag

Den: 2010-06-24 Kl: 19:00:29 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag har vi varit i Järved nästan hela dagen och jag har varit snäll med lilla pappsen, för jag klippte gräsmattan idag!
Och jag fick igång den alldeles själv...eller med lite instruktioner från Thomas min svåger via telefon och efter ett antal drag så gick den äntligen igång.

När vi kom hem runt middagstid så hittade Jörgen en fästing på Ilskas huvud...usch de är så äckliga de små varelserna. Som tur vad tog Jörgen bort den med en pinnsett och vi får hålla tummarna att det inte blir några efterföljder.

Åkte sedan på Reginas för att verkligen se till så att hela fästingen var borta och införskaffade där en riktig fästingborttagare. Men jag hoppas att vi slipper se fler utav dem.


Titta en sådan fin gräsmatta de har ute i Järved nu =)


Blondin skämt

Den: 2010-06-24 Kl: 09:34:19 | Allmänt | Kommentarer: 0
En blondin är ute och kör bil och plötsligt sladdar bilen hit och dit innan den kör ner och välter i diket.
Polisen kom och frågade vad som hänt, hon sa:
_ Jag väjde för ett träd mitt på vägen, då körde jag nästan in i ett annat träd till höger, så jag vred snabbt till vänster, men även där var ett träd.
Polisen sa:
- Men fröken här finns ju inte ett träd på flera hundra meter!! Däremot så har ni en wunderbaum hängandes i backspegeln...
Lista ut detta

Den: 2010-06-24 Kl: 09:26:30 | Allmänt | Kommentarer: 0


Kan du knäcka koden?

370HSSV 0773H


Inte?  vänd då på huvudet upp och ner eller datorn!Vilken dag!

Den: 2010-06-23 Kl: 18:17:58 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja men vilken fantastiskt underbar dag det har varit =)
Började morgonen med att ta bilen till Järved och sedan gick Ilska och jag upp till flaggberget. Himlen var alldeles blå, inte ett moln på himlen var det HÄRLIGT!
Sedan bar det av hem igen för att äta lite frulle och jobba. 
Idag var det inte alls speciellt jobbigt att jobba i detta kanon väder...kanske för att jag fått ett sådant roligt uppdrag just för tillfället + att jag tog med mig jobbet och Ilska ut en stund i gräset och solen.

Nu har man nyss ätit middag och ska spendera den närmaste timmen på min spikmatta....åh så skönt det ska bli!


Ilska på flaggbergets topp


Någon som njuter av att få vara ute i solen och gräset!


Meditation

Den: 2010-06-23 Kl: 11:01:06 | Allmänt | Kommentarer: 0

Effekterna av meditation är häpnadsväckande.
30 min. meditation/dag ger ett inre lugn som inget annat kan ge. Det finns inget mystiskt över det hela utan handlar bara om att man blir bra på det man övar och meditation är en övning i att vara lugn och stilla. Att sitta tyst med slutna ögon i 30 min. lär dig oxå att acceptera situationen du befinner dig i. Meditation ger dig den ultimata bekräftelsen på att du klarar dig helt ensam utan andra männinskor eller saker.

När man börjar att testa på att meditera så är det väldigt vanligt att man faktist somnar och det är helt okej, låt det bara hända. Nästa dag försöker du igen och förmodligen klarar du att vara vaken en liten längre stund.

Bry dig inte om ifall dina tankar är någon annanstans, tänk klart tanken och fortsätt din meditation. Du kommer alltid att ha saker att fundera på, men med tiden kommer grubblerier och oro att försvinna.

Det är också vanligt att man känner obehag av att sitta stilla så länge. Det kan värka lite och ömma. Försök då att byta ställning.

Pröva på så får du se vad som händer med just din kropp!!!


Avtackning

Den: 2010-06-22 Kl: 18:09:07 | Allmänt | Kommentarer: 2
Idag har det varit fullrulle hela dagen lång.
Började dagen med ett besök på stan för att fynda lite på rean och det gjorde jag faktiskt. Jag kom hem med väldigt vettiga saker =)

Vid 11 skulle jag vara på Hemtjänsten (mitt gamla jobb) för de skulle avtacka mig och jag fick en blomma av min förra chef Elisabeth och örnkort och av mina fd. arbetskamrater fick jag också örnkort.
Väldigt snällt av dem att ge mig något =)

Efter det så kom Maria H ner till stan och vi käkade lunch och drag sedan iväg till hennes pojkväns föräldrars stuga, ute i Vågsnäs där vi tog en långpromis till Nyänget och tillbaka. Det var riktigt härligt att få vara ute i naturen och få njuta utav solens värmande strålar för en gångskull.

Nu har jag precis slängt i mig lite middag och inväntar nu Maria G och hennes pojkvän som ska komma och kolla om det går att fixa till min sommarspark.

Sedan ska jag bara lata mig för det är jag verkligen värld efter en sån här dag =)


Blomman och örnkorten jag fick av mitt fd. jobb


Träningsdag

Den: 2010-06-21 Kl: 17:23:31 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja idag har det varit hårdträning och det är verkligen på tiden.
Efter lunch så stoppade jag in Ilska i bilen och hängde upp cyklen på cykel-stället och packade in drag grejerna i bilen. Därefter bar det av till Vårby grusväg, där vi brukar köra cykel drag och det gick kanon, hon travade hela vägen fram och tillbaka...dock med en liten paus innan hemvägen.


Ilska in action


Vilopaus efetr halva vägen

Efter dragturen så åkte vi mot Järved (upp till grusvägen som går till Salmo) och parkerade bilen där.
Sedan gick vi skogsvägen till Jäved och sedan tillbaka till bilen igen.
Vi var borta betydligt längre än vad jag trodde... 2, 5 tim.
Vet att dragturen brukar ta 1 tim. men att Järveds turen skulle ta sån lång tid, det trodde jag inte.
Ilska badade i massor av gegg-pölar när vi gick till och från Järved så var ganska svart om magen och benen när vi kom hem, så det blev att hoppa in i duschen för henne.
Nu sover hon tungt under vardagsrumsbordet...ÄNTLIGEN en trött hund, det var länge sedan!
Se din grannes häck

Den: 2010-06-21 Kl: 08:03:01 | Allmänt | Kommentarer: 0
Sommar och vinter skillnader

Den: 2010-06-20 Kl: 13:14:36 | Allmänt | Kommentarer: 0

Igår blev det inte gjort så mycket, var med Ilska hela dagen och på kvällen tittade vi på film hon och jag medans husse gick ut på krogen.
Och vi såg en hund film "Hachiko" och Ilska var helt inne i den...ni skulle sett henne, hon tog inte ögonen från filmen under den 1:a tim. det var nog den bästa filmen hon sett =)
Sorglig var den usch..kanske för att man har hund själv!

 
                                                                    Ja hon släppte inte blicken från filmduken!

Vi blev sedan väckt av en full hussen som kom instapplande på morgonkvisten, men lyckades efter mycket om och men somna om.
När det sedan var morgon på riktigt så tog vi bilen till Järved och gick morgon promisen där och det blev en långis 1,5 tim.
Vi gick där vi i vintras åkt så mycket skidor...det ser lite annorlunda ut på sommaren.

 
Vinter                                                                                 Sommar

 
Vinter i Noréns backe                                                                       Sommar i Noréns backe

Härligt att vi slapp regnet i dag....än så länge!


Sommar och blomplockning

Den: 2010-06-18 Kl: 14:01:44 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår fick jag en sådan sommarkänsla det var HELT underbart!
Äkte till Järved en sväng igår och efter det så åkte Ilska och jag upp till skogen och plockade lite blommor.
Ja det blev liljekonvaljer och syrener som doftar underbart i hela lägenheten idag och en bamse bukett med lupiner.

Jag stannade en sväng med bilen vid en äng också så att Ilska skulle få spinga av sig och tro om det behövdes...hon var helt tokig, fram och tillbaka heltiden. Jag busade och gömde mig i det långa och höga blommorna och gräset genom att sätta mig på huk...ja, gräset och blommorna gick ända upp till midjan på mig och det enda man såg då var gräset...
...men man hörde svisch svisch svisch åsså var det en hund som dundrade in i en.


Mys på ängen

       
Liljekonvaljer                                   Lupiner                          Syrener

Idag däremot blir det ingen blomplockning för det regnar ganska mycket....
...det blir att sysselsätta sig med jobb idag och stackars Ilska får ta och springa av sig när vi åker till Järved igen!
Hoppas på bättre väder imorgon...det är ju trevligare  att promenera i SOL och värme =)


Ganska häftigt!!

Den: 2010-06-17 Kl: 11:10:40 | Allmänt | Kommentarer: 2

Kan du lsäa dteta?
Braa 55% av floekt kan.

Jag kndue itne tro att jag fkaitkst kndue frsötå vad jag lstäe. Den
fneoelmana kfraetn i mnänisnaks hjnräan kan, elnigt en undiöserknng i
Cmabrigde Uinervtisy, lsäa oedrn i vlkien odnrig som hlset, det edna
vkitgia är att den fsötra och stsia btkosaevn stetir på rtät palts. Rsteen
kan vraa hluler om bluler och du kan ädnå lsäa det unta ngåra porlbem.
Vrfaör vi kan det, är att hjnräan lsäer itne vrjae bostakv för sig, utna
hlea odert som en hel. Hägtfit va? Och jag som altild ttort att svata rtät
viart vitgkit!
 
Prestation

Den: 2010-06-16 Kl: 14:45:05 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har jag jobbat och Ilska och jag tog sommaren första joggingtur och det blev hela 8 km. inte så illa pinkat för att vara första gången. Än är det krut i kärringen =D

Ja jag är riktigt imonerad över mig själv, det var inte alls så jobbigt som det brukar och för Ilska var det inte förvarmt att spinga heller.
Fast det förstås jag tvingade ju henne i stort sett att lägga sig ner i alla vattenpölar som vi passerade, för jag orkar inte bära en 30 kg-klump hem!

Idag blir det en lugn kväll och det ska bli skönt att inte behöva vara uppe så länge, men konstigt nog är jag inte så trött idag, jag vaknade till och med tidigare än jag brukar i morse.


Det blev sol tillslut

Den: 2010-06-15 Kl: 21:22:47 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har det verkligen varit växlande väder, regn och sol fram och tillbaka. Men nu har den äntligen tittat fram en längre stund. Det har inte gjort så mycket att vädret varit som det varit, eftersom man nästan bara suttit framför en dator (jobbat så klart).

Har precis kommit hem från bion, har varit och sett på Sex in the City 2...åh vad bra den var, vem vill inte åka till Abu Dhabu på en sådan resa =D
Och att bara få se Liza Minelli framföra "All the single ladies" gjorde att smilbanden drog sig uppåt, det var svårt att inte le under hela filmen.
Jag blev bjuden av min vän Elin som examenspresent...så snäll och omtänksam hon är! Tack så mycket igen!

Ja nu måste jag försöka hålla mig sysselsatt, för jag ska nämligen skjutsa mina föräldrar till busstationen, de åker nämligen till Chicago inatt och jag är inte van att hålla mig vaken halva natten...men vad gör man inte för sina föräldrar. Pappa ställde ju upp för mig när jag var ute och rännde halva nätterna!Regniga måndag

Den: 2010-06-14 Kl: 19:59:25 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja ifag har det vekligen bara regnat, men vad gör det när man har ett jobb att sköta =)
Ja har i stort sett bara jobbat idag, förutom en liten tur till Järved då jag skulle låna en köksgrej av mamsen, passade då på att åka till JÄBO-stugan så att Ilska fick springa av sig i regnet!


Lite regn stoppar inte Ilska för att springa efter sin favorit sak...PINNAR!


Inte heller stoppar regnet henne från att bada!


Tydligen så blir även hundar trötta av regnväder, hon har i stort sett bara sovit idag och till och med när Jörgen skulle gå ut och pilla henne så...ja pillade hon och vände om hem igen!

Suck....underbara vinter

Den: 2010-06-13 Kl: 14:42:27 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja tro det eller ej men jag saknar och längtar efter vintern, tror aldrig att den någonsin hänt förr.
Satt och tittade på lite bilder från vintern och bl.a. från alla våra dragturer som vi gjorde......ja vad ska man säga HELT underbart, går inte att beskriva med ord!
Det är inte samma sak att köra på sommaren för hundarna blir så lätt överhettade och då protesterar de bara.

Ja idag har vi tagit det lugnt, eller ja vi har så klart varit ute på en lågpromis men så mycket mer spännande har det inte hänt.
Men vi ska lite senare åka till Marre, Drifwa, Pajas och Saffe och mysa lite och för ovanlighetens skull så ska vi INTE köra drag eller vatten träna dem...och ja det finns en orsak...Ilska och Drifwa, de hårda brudarna är ju skadade, så vi får helt enkelt ta det lugnt tills deras sår läkt HELT.

Och DRAGhundar måste ju få ta semester de också =)


Alltid kul med lite skratt

Den: 2010-06-12 Kl: 18:21:07 | Allmänt | Kommentarer: 0
Oj oj här var det nån som var vääääääldigt nervös :)


Han försöker att önska Roseanne Barr grattis på födelsedagen!


Fredags fräckis

Den: 2010-06-11 Kl: 14:02:36 | Allmänt | Kommentarer: 0


En man går till doktorn för att söka hjälp för sin värkande armbåge. När han kommer in i undersökningsrummet finner han att doktorn är ute och att det i stället står en stor dator mitt i rummet.
-Urinprovet, tack! sa datorn.
Mannen blev förvånad men satte in sin burk med urinprov i en lucka på maskinens framsida. Luckan stängs och maskinen börjar skramla och skaka. Efter en minut kommer det ut en remsa ur datorn och mannen läser:
-Tennisarmbåge. Kom igen om en vecka!
Mannen går därifrån , inte helt nöjd, så han bestämmer sig för att driva lite med maskinen nästa gång.
En vecka senare, när han går tilbaka förbereder han en burk med urin från både frun, dottern och sonen. Som kronan på verket drar han en handtralla och lägger lite säd i burken. Han går tillbaks till läkaren och möts av samma maskin igen. På maskinens uppmaning ställer han in burken i luckan och maskinen skramlar igång. Den här gången tar det betydligt längre tid innan remsan kommer ut. Mannen tar upp remsan och läser:
-Din son röker hasch. Din dotter är gravid. Din fru är otrogen. Och om du inte slutar onanera kommer du aldrig bli av med tennisarmbågen.


Alla gillar söta smaker

Den: 2010-06-10 Kl: 20:06:57 | Allmänt | Kommentarer: 0Skäms inte för att du gillar söta smaker, det gör alla människor eftersom vi har våra nedärvda instinkter.
För våra förfäder ökade en förkärlek för söta smaker överlevnadschanserna eftersom det söta i deras värld var frukt, bär och möjligen honung. Dessa livsmedel är energirika och definitivt ogiftiga.
De som gillade att äta det som var sött hade därför större chans att överleva samt att föra vidare sina gener.

Frukten har spelat så stor roll i människans föda sedan urminnes tider och forskare tror att det är skälet till människans färgsyn. Vi kan urskilja färger främst för att kunna hitta frukt och bedöma om den är mogen att äta, eller om vi ska komma tillbaka till fruktträdet en annan dag.
Problemet är bara att industrin utnyttjar våra instinkter som säger att färg och söt smak är bra för oss. De säljer nämligen godis som har just dessa egenskaper.

Problemet blir störst hos barn. Ungarna väljer godis före frukt eftersom godiset har ännu starkare färg, sötma och smak, och därmed tolkar deras urhjärnor att godiset är ett bättre alternativ trots att förnuftet säger motsatsen. Detsamma kan gälla vuxna, men vi är ofta mer medvetna om vad vi stoppar i oss, och vi kanske kan göra lite mer medvetna val. Barn har också särskilt starka instinkter att äta energirikt för att garantera deras tillväxt. Därför är deras sötsug starkare och ett av skälen till att ungarna gör nästan vad som helst för att komma över socker. Speciellt stort blir problemet om blodsockret sjunker.

Vi kanske ska tänka till en extra gång när vi människor blir sötsugen :)


Onsdag!

Den: 2010-06-09 Kl: 15:48:25 | Allmänt | Kommentarer: 0

Idag började vi morgonen med en promis till Järved för att hälsa på Emma som var där idag!

Det var perfekt promenad väder för Ilska....regn


Igår var det snäppet för varmt...hon la sig ner hela tiden för att hämta andan.

Väl framme i Järved...


Så åt Ilska och jag vår frukost och Emma tyckte att mosters gröt var jätte god...ville bara ha mera!

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska gå...ska äntligen ut och fira min examen!!

Och jag får klara mig utav lillvännen en stund, så jag passar på att gosa riktigt ordentligt nu :)


Vilken lycka och vilken frihet

Den: 2010-06-08 Kl: 14:41:53 | Allmänt | Kommentarer: 0


Ja nu känner jag bara lycka och frihet!!!!
Vi har ÄNTLIGEN fått göra vår granskning, opponering och idag mailat in vår förnyade uppsats.
NU känns det helt overkligt...kan det verkligen vara sant att man slipper ställa väckaren på 05.15 och trycka i sig frukost fastän man inte är hungrig (för att överleva till 8) och halv springa ner till bussen, för att sedan spendera 2 tim. på en buss.
Usch ja, det är först nu som man inser vad hållit på med i 3,5 år, tidigare var man så inne i det att det bara rullade på.
Ja livet kan nog inte bli lyckligare just nu...och vilken frihet, känner mig lätt som en fågen, som om jag ska lätta från marken och flyga iväg!!

Det är först nu som jag känner att jag kan ta in alla gratulationer som jag fått...fick förästen en idag av min kära pojkväns moster och morbror (Eva och Anders). Väldigt otippat men glädjande att de tänkt på mig!
Tack alla för uppvaktningen på min examensdag!!!

Uppskatta det du har

Den: 2010-06-07 Kl: 20:13:54 | Allmänt | Kommentarer: 0

Det är verkligen lätt att glömma bort att uppskatta det livet som man har.
Och det är viktigt att uppskatta alla små ting omkring en.
Uppskatta alla människor som finns där och älskar en för den man är.

Man finner oftare lättare att hitta problem och stress.
Att må dåligt över det man inte har, eller att man inte har mer av vissa saker.
Man går runt och grubblar över tid och rum och känner att tiden inte räcker till.

Det finns två typer av önskningar. Vissa är positiva, som längtan efter lycka, efter en harmonisk värld eller efter frid och kärlek. Men önskningar kan också bli orimliga. Vi drabbas ofta av känslan att vilja ha den ena prylen efter den andra, en annan partner eller ett annat utseende. Men ställ frågan: Behöver vi verligen allt detta egentligen?

”När det gäller önskan om allt dyrbarare ägodelar, om den bygger på en inställning som innebär att ha mer och mer, når man till sist gränsen för vad man kan skaffa sig och då mister man allt hopp och sjunker ner i en depression...”, ”en intressant sak med girigheten är att trots att det bakomliggande motivet är att nå tillfredsställelse, är det ironiska att man ändå inte är tillfredsställd när man skaffat sig föremålet man önskade. Den verkliga boten mot girighet är förnöjsamhet.”
Men hur blir man då förnöjsam? /Dalai Lama

Så kom ihåg att ta vara på tiden och uppsakatta det som du har!

Söndag och nationaldagen

Den: 2010-06-06 Kl: 19:18:36 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag är det Sveriges nationaldag och jag är fortfarande inte van vid att det är ett sådant stå hej över denna dagen! Visserligen är väl det bra, för det är ju verkligen något vi borde fira.
Men själv har jag inte alls firat den :(
Har istället blivit uppvaktad igen och denna gången av svärmor, hennes gubbe Kjell och Jimmy (Jörgens bror). Så snällt så...får tacka så mycket igen för blommorna och presenten!

Ilskas tass har läkt väldigt bra och ser jätte fint ut, träningen idag blev i vatten i Höglandsjön. Det gick jätte bra, hon börjar vänja sig vid att bli fashållen i vattnet!
Nu vankas det film =)

Ja äntligen har man tagit examen

Den: 2010-06-05 Kl: 18:36:33 | Allmänt | Kommentarer: 1

Kunskap har ett särskilt,
högst personligt pris.
Det kostar tid och vilja
att bli riktigt vis.

Så många ord att läsa…
ett slit som stundtals tär.
Men det finns mål och mening
med allt det som man lär.

Du får ett hederspris
för just det du studerat
när du får ditt betyg
för allt som du presterat.

Så känn dig extra stolt nu
när skolan släppt dig fri.
Och använd din "biljett"
till det du helst vill bli.

/Siv Andersson

Väldigt kloka ord och det är precis vad jag tänkt göra!!

Socionomexamen

Den: 2010-06-04 Kl: 20:15:08 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja då har man varit uppe i Umeå idag och fått tagit emot sitt diplom som säger att jag numera har en socionomexamen =) känns skönt, tänka sig att det gått 3,5 år.
Men Maria och jag måste ändå upp till Umeå på måndag för att göra granskningen av uppsatsen...ja jag vet, lite konstigt att få ett diplom när man inte är helt klar...men det är universitetet som strulat till det med vår uppsats, de påstår att "posten" tappat bort den, så vi fick vår tid för granskningen efter examen. Men men inget att göra åt!

Min sötnoz var så snäll med mig idag, han kom hem med blommor och en present (ett presentkort) till mig på min examensdag!På kvällen nu har vi varit ut till Täfteå och uppvaktat Emma på sin 1 års dag. Så man fick sig lite tårta ändå på sig examensdag! Emma fick ett tält som hon kan leka i ute och en fotoram med bilder på Emma i.
Trodde att fotoramen skulle vara den tråkigaste presenten, men det visade sig att det var den roligaste...det var ju jätte kul att sitta och titta på sg själv =)


Emma och mamma öppnar presenter


Den roligaste presenten...bilder på sig själv :)

När jag var hos Emma blev jag även uppvaktad av mina föräldrar och fam. Sedin....måste få hälsa ett tack för de fina presenterna jag fick!

 

Skadad

Den: 2010-06-03 Kl: 17:17:31 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja som sagt var så gjorde Ilska blodprickar i hela hallen igår men idag verkar det ha upphört.
Men hon har varit och slickat där hela tiden idag så Jörgen tvättade såret och la om det igen...ja det lossnade när vi gick ut igår. Nu är omläggningen inbäddad i en sock och när vi går ut blir det en plastpåse på tassen! Hon tycker det är obehagligt och vet inte riktigt hur hon ska gå på tassen, men hon väjer sig nog snart.
Kan nog vara bra att skydda såret en dag, annars är hon bara där och slickar upp det igen.
Hon verkar ju inte ha ont och det är ju bra!

Ja lika glad är jag för det :)


Min lilla strumpa fick hon ta :)

"Bajsmannen"

Den: 2010-06-03 Kl: 14:19:58 | Allmänt | Kommentarer: 0


En 42-årig man beväpnad med en blandning av sitt eget kiss och bajs gick till attack i en matvarubutik.
Matvaror och vin duschades omsorgsfullt med mannens avföring.

Nu har Sahnoun Daifallah som han heter, dömts till 9 års fängelse för flera attacker mot olika butiker i England. 4 matbutiker och pubar utsattes av en mycket obehaglig attack i maj 2008 och flera därefter.

Vid hans rättegång, som hölls i mars i 2009 sa domare Carol Hagen att Sahnoun Daifallah var ”en potentiellt mycket farlig man”. Domstolen kallade både kunder och butiksbiträden som vittnen vid rättegången. Enligt dem sågs Sahnoun Daifallah i båda butikerna med en väska som utsöndrade ånga som han sprutade på hyllorna.

Butikerna tvingades till omfattande sanering och fick stängas ner i flera dagar. Den totala kostnaden för den uteblivna handeln och de förstörda varorna uppskattas till motsvarande 8,5 milj. kr.

När polisen gjorde husrannsakan hemma hos mannen fann man ett lager av bajsblandningen tillsammans med dokument med planer på att sprida avföringen i flera städer däribland Bristol och Birmingham.

Daifallah som uppges ha fantiserat om biologiska vapen dömdes även för ett märkligt vapeninnehav. Utöver lager med avföring hade han en katapult avsedd för stenkulor.
Sahnoun Daifallah försvarade sig själv i rätten och står fast vid att han är oskyldig, rapporterar BBC.

Att sådana här människor finns är helt fascinerande!!!


Simträning med polarna

Den: 2010-06-02 Kl: 20:16:44 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag blev det äntligen dags för Ilskas 1:a simträning och det blev på bryggan nedanför Marre. Ja det blev simträning istället för drag då det var för varmt för det!

det var ett riktigt kanon ställe där vi få vara helt ifred och slipper störa någon.
Och idag blev det en till rymmning :)
men inte lika länge...Drifwa slet sig från linan som hon var fast vid och så klart hängde alla hundar efter henne, men Pajas och Pirat kom tillbaka gansal fort, medans Ilska och Drifwa bara försvann längre och längre bort i vassen.
Efter en liten stund kom de springande tillbaka och då var det dags att spänna på dem flytvästen och lyfta i dem i vattnet.

Här har Ilska och Drifwa precis blivit klara med deras pass och nu väntar Pajas och Pirat på att det ska bli deras tur!


Pajas tur att få bli lyft ner i vattnet


Pirat pricis klar efter sitt träningspass, det gick jätte bra han var jätte duktig :)


Ilska var alldeles tokig idag, hon simmade runt som en liten säl i vattnet och kollade runt vad det var för stora bollar som flöt ovanpå vattnet! Man behövde inte ens kasta ut pinnar hon simmade ut för fullt!

När vi kom tillbaka till Marre så upptäckte Marre att Drifwa skurit sig under ena tassen och när jag ska ge Ilska mat så ser jag hur hon lämnar små blodfläckar efter sig. Jag lyfter på tassen och sär har hon en skåra som går rätt över ena trampdynan. Damerna måste ha gjort sig illa när de var ute på vift.

Hos Marre blev det fika...Vaniljlatte, vattenmelon och krämbulle...mums!

När jag sedan kom hem så lämnade Ilska fortfarande blodmärken efter sig på golvet så Jörgen lindade en liten bina runt tassen!!


Hon tycker det är otäckt att gå med den...haltar fram lilla vännen.

Why boys needs parents...‏

Den: 2010-06-01 Kl: 19:53:25 | Allmänt | Kommentarer: 1

Ja varför pojkar behöver föräldrar...Eller vad säger ni??? :)


RSS 2.0