Gott Nytt År På Er!!

Den: 2011-12-31 Kl: 09:57:31 | Allmänt | Kommentarer: 2
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR

FRÅN ILSKA OCH MIG :D

Hundträff på stan

Den: 2011-12-29 Kl: 11:40:04 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår fick Ilska äntligen träffa en massa hundkompisar, för det har verkligen varit ett bra tag sedan hon fått träffa någon av sina vänner. Ja en snabbis på julafton blev det, då fick hon ialla fall träffa Coda.

Ja igår precis efter lunch så ringer min telefon och det är Marre som undrar om vi inte vill komma ner till stan och traffas? Hon hade fått tips av en vän att det skulle vara hundträff nere på stan, där de skulle ha lite socialträning och Marre tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att träna Storm och Flinga. Och som tur var så tänkte hon även på oss :)  Och vem kan neka Ilska en sådan sak?? Nej det går ju inte, så jag klädde på mig och vi traskade i väg ner mot satan där vi träffade upp Marre, Storm, Flinga, Eliyah och Kajsa (en vän till Marre som skulle gå med Flinga). Så träffade vi på hundgänget och de var påväg ner till resecentrum för att träna att åka rulltrappa och åka hiss med hundarna.

Spännande! ...hade aldrig åkt rulltrappa med Ilska, så lite nervös blev jag allt. Hiss däremot har vi åkt en massa gånger. Men det gick gallant, men hon ville gå i rulltrappan inte stå still. Men vi tog oss både uppo ch ner :) Gick inte lika bra för Flinga, hon tog sig upp, men vägrade åka ner, så Kajsa och Flinga fick ta hissen ner. Storm däremot klarade de gallant, både upp och ner han med ;)


Ja var tvungen att gå ut och lufta mig en stund, hade klätt på mig alldeles förmycket kläder för att stå inomhus!

Efter att rulltrapporna och hissen var åkt så, begav sig hela gänget mot stan där det skulle gås en vända. Därefter lämnade vi gänget som skulle vidare för inomhusaktiviteter. När stan var gjord, drog Marre och jag en sväng på Djurmagasinet för att se efter om de hade något skoj på rea, men där var det inte alls mycket rea, men ändå skoj att kika runt.


Ilska tyckte att hon skulle vara chaufför på vägen hem :P

Incendies

Den: 2011-12-28 Kl: 09:47:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Hua! Såg en riktigt bra film igår: Inciendies eller på svenska: Nawals hemlighet.
Filmen började helsegt och man vill gärna stänga av den....men som tur var gjorde jag inte det, det var en ruskig men bra film.

Handling:
I filmens början så avlider Nawal och Nawals barn, tvillingarna Jeanne och Simon får då reda på av notarien som även var moderns chef Jean att moderns sista önskan är att få upprättelse. Detta genom att barnen bör söka upp sin far och sin försvunna bror. Simon är skeptisk men uppdraget sänder iväg den nyfikna systern Jeanne på en resa till mellanöstern där hon bit för bit lär sig vem hennes mamma egentligen var.

Det är en omskakande film om grymt våld som trots alla grymheter man sett i diverse filmer, är svåra att skaka av sig. Detta är en film som griper tag i en. På riktigt!


Så är ni sugen på att se en ruskig fransk drama film? Se då denna, men kom ihåg att början är seg men att den absolut är värd att ta sig igenom!

Julhelgen

Den: 2011-12-27 Kl: 11:21:41 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja då var Julhelgen äntligen över och tomten har dragit hem till Nordpolen igen!

jag har haft en Julhelg med god mat, trevligt sällskap och fina julklappar :)
Som sedan avslutades med en liten förkylning...men den har förhoppningsvis snart passerat förbi ;)
Hoppas att även ni har haft en trevlig Julhelg!

Julhälsning

Den: 2011-12-20 Kl: 13:20:34 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja i år har jag tyvärr inte hunnit med att skicka ut några julkort. Detta eftersom att vintern varit så konstig och det helt enkelt varit svårt att förstå att vi är inne i juletid. Därför har jag aldrig lyckats sätta mig ner och göra några kort! Så det får bli en Julhälsning härifrån istället :D


En riktig GOD JUL till er ALLA från oss ALLA :D

De vackraste saker...

Den: 2011-12-19 Kl: 10:39:27 | Allmänt | Kommentarer: 0

De vackraste sakerna i livet kan man inte se eller ta på.
För de finns i ditt hjärta
;)

På resande fot

Den: 2011-12-15 Kl: 14:07:58 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja imorgon bär det av på en liten resa, men bara jag, de andra 2 får stanna hemma...det ska bli skönt och jätte roligt att få komma iväg en liten stund, även om det bara är i några dagar. Men dagarna är fullspäckade, så någon semester blir det nog inte. Kanske behövs när jag kommer hem för att vila upp mig :P
Kommer nog att kännas konstigt att vara utan Ilska, för det var ett tag sedan nu. Hon får stanna hemma med husse denna gång!
Ha en riktigt trevlig helg nu, för det ska jag ha ;)

Lucia dagen

Den: 2011-12-13 Kl: 10:51:24 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja idag är det Lucia, men vem var hon egentligen?
Lucia föddes i en rik familj i Syrakusa på Sicilien. Hennes far dog när hon var liten och hon blev uppfostrad av sin mor. Redan som liten ska hon ha avlagt ett kyskhetslöfte, dock berättade hon inte det för någon. När hon blev äldre så lovade modern bort henne. Men lucia lyckades försena förlovningen och bad till Gud att han skulle hjälpa henne. Då blev hennes mor sjuk i blödarsjuka som ingen lyckades bota. Lucia övertalade därför modern att vallfärda till Catania och helgonet Agatas grav. När de kom fram så ska Agata ha uppenbarat sig för Lucia och sagt "Varför ber du mig om något du själv kan ge din moder? Din tro har botat henne!"
Modern blev frisk och lovade Lucia att inte gifta bort henne till någon man. Men lucias friare kände sig kränkt och angav henne för ståthållaren till en kejsare, som förföljde kristna.

 

Lucia blev arresterad och torterad men förlorade aldrig sin tro på Gud. Hon dömdes till att bli glädjeflicka på en bordell. Hon uppges då ha sagt att då hon inte gav sig frivilligt, skulle hennes kyskhet vara dubbelt värd. När hon sedan skulle åka genom staden till bordellen på ett spann bakom oxar, frös spannet fast i marken och gick inte att rubba. De hällde då kokande olja på henne men hon blev inte skadad. I desperation körde någon svärdet genom halsen på henne och inte heller då dog hon. Hon levde ända tills någon kom för att ge henne den sista smörjelsen.

 

Det moderna Luciafirande (med Lucior med ljus i håret), är faktiskt inte inspirerat ifrån en berättelse där det sägs att Lucia bar ner mat till fångarna i de mörka fängelsehålorna, utan det är för att skänka lite ljus i en tid av mörker. Men legenden säger ändå att för att kunna ta så mycket mat som möjligt i sina händer så satte lucia ljusen på huvudet.

 


Snö snö snö

Den: 2011-12-12 Kl: 18:57:23 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja jag glömmer bort att blogga, men här rullar allt på som det brukar, vi är ute i skogen som vanligt...men det fattas MYCKET  snö!!! Vi vill ha super mycket snö!
Men idag så kom det äntligen lite...men vi vill ha mer mer mer, mera snö....


Ja idag var vi ute i snövädret, härligt må jag säga....och mer vill vi ha :D

Jag vi får se om jag hinner blogga något denna vecka, har lite att stå i.
Men ni får ha det så bra så länge, så ses vi när vi ses ;)

Vitt vitt vitt

Den: 2011-12-08 Kl: 19:03:21 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja äntligen var det alldeles VITT ute när jag klev upp i morse :D Så det var till att skynda sig ut innan plogbilen hunnit skotta bort allt!!

Denna mjuka snö krävde en superspark...men extra breda skenor :)


Nu kunde inget stoppa oss....

Tjohej!!!
Inte många ute och gick denna morgon men de få som var ute, blev så glada över att se oss komma glidandes fram ;)

Hoppas att det nu kommer att vara riktigt många scooteråkare ute i helgen, så att vi kanske kan ta fram släden till veckan och köra lite RIKTIG drag :D

Ilskas träff med Erik

Den: 2011-12-07 Kl: 10:34:51 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja det är mycket bloggande om Erik nu :P men det är bara därför att jag träffat honom flera gånger nu :)
Syrran, Emma och Erik kom och hälsade på igår och vi gick då ut en sväng till lekparken, så att Emma skulle få leka av sig lite och så att Syrran och Erik skulle få andas lite frisk luft! Men tjuriga Emma ville inte ha på sig några handskar och började därför ganska snabbt att frysa om sina små händer, så det blev en riktigt snabbvisit på lekparken, då hon hellre gick hem till moster utan handskar än att ta på sig handskarna och stanna kvar i lekparken :P

När vi kom in så ville Emma titta på TV OCH samtidigt hålla i lillebror...

Titta, jag håller i min lillebror ;)

Ja denna gången fick även Ilska hälsa på den lilla krabaten....och han verkade lukta väldigt annorlunda, jämför med något annat!

Emma var desto roligare tyckte Ilska, för då fick hon en massa uppmärksamhet.

Jag fick även vara barnvakt till lilla Erik en liten stund, medans mamma skjutsade ner Emma till pappas jobb. Då Emma skulle få följa med honom  och hämta hem storasyster Tyra och storebror Axel. Och det gick hur bra som helst att passa Erik, han var så lung och så här dags fanns det ju en massa ljus att titta på så här nu i advent, julgranen var något aom var väldigt intressant :)

Lilla Erik

Den: 2011-12-04 Kl: 16:12:55 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja idag har jag varit och hälsat på lilla Erik :)

Några gånger fick man se hans fina små blåa ögon ;)


Men mestadels så låg han och sov...


och hos moster sov du gott :D

lilleplutten fick en boddy som jag skrivit lillebror på och ett par neutrala byxor till. Emma fick så klart något hon med...en tröja som jag skrivit Stora syster på, ja för nu är hon ingen liten en längre, hon har ju blivit stor nu :)

Det var på tiden

Den: 2011-12-02 Kl: 09:11:36 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja min syster har ju som sagt varit gravid och det var beräknat den 28:e Nov. men då var det ingen som ville komma ut. Men den 30:e tidigt på morgon bar det iväg in till BB....så vi som inte fick vara närvarande gick och väntade och väntade. Mamma och pappa åkte ut till Täfteå för att vara barnvakt till Emma, men ingen bebis under hela onsdagen. Och inget hörde vi på torsdag morgonen heller, men jag visste att Emma sovit i Järved onsdag till Torsdag och att pappa var hemma med henne, så Ilsk aoch jag makade oss ut till Järved för att hälsa på dem. Men först avklarade vi en skogspromis, sedan hälsade vi på ute i Järved. Emma blev glad över att vi kom och efter en liten stund tyckte hon att vi skulle gå ut i skogen och att hon skulle ut och gå med Ilska ;)

Ja man kan ju inte tacka nej till en skogspromis när man har en hund, så vi klädde alla på oss och så bar det av till skogs. Emma tyckte att det var skojigt att kasta pinnar till Ilska och hon tyckte att Ilska var tokig!!!
När hon inte orkade gå mer, fick hon åka på min rygg och sedan på morfars axlar....

Här kommer Pippi Långstrump....sjöng hon när hon satt där uppe!!

Senare under dagen hade jag kontakt med Thomas men fortfarande ingen bebis :( men vid 22-tiden får jag äntligen ett mms....

att jag har blivit moster för andra gången, men denna gången till en liten pojke och namnet: Dan Erik Andreas Strömstedt.
Så Välkommen till värden lilla vän :D

RSS 2.0