Hm....

Den: 2011-01-30 Kl: 15:04:09 | Allmänt | Kommentarer: 0


Ja ibland tappar man bara inspiration....får ta och hämta krafterna nu i helgen, så får vi se om det kan komma ett vettigt inlägg på måndag kanske!

Vilket varuhus

Den: 2011-01-28 Kl: 11:22:32 | Allmänt | Kommentarer: 0
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat ett nytt varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig...

Vid Entren hänger en skylt som förklarar reglerna för inköpen:
Affären kan endast göras med en man och kan bara genomföras en gång. Det finns 6 st. våningar med män, och deras egenskaper bli bara bättre och bättre ju högre upp du kommer. Ni kan köpa en man på den våningen som ni befinner er på, men ni kan även gå en trappa upp och titta er omkring. Det går emeller tid inte att gå tillbaka till en våning när ni väl en gång lämnat den aktuella våningen.


...en kvinna går in i affären för att köpa sig en ny man!På 1:a våningen hänger en skylt....

Dessa män har ett ARBETE!På 2:a våningen hänger en skylt:

Dessa män har ett arbete och vill ha barn!
På 3:e våningen hänger en skylt:

Dessa män har ett arbete, vill ha barn och ser bra ut!
"Wow" tänker kvinnan, men känner sig på något sätt tvingad att gå vidare uppåt...

Hon går upp till den 4:e våningen och läser:

Dessa män har ett arbete, vill ha barn, ser förbannat bra ut och hjälper till i hushållet!
"Oh men hjälp jag kan knappt bärga mig" tänker hon och går ännu en våning upp.

På 5:e våningen står det att läsa:
 

 
Dessa män har arbete, vill ha barn, ser förbannat bra ut, hjälper till i hushållet och har dessutom en romantisk ådra!Kvinnan är nu väldigt nära att stanna...men går ändå en den sista trappan upp till 6:e våningen.

På en skylt står det:
VÄLKOMMEN till våning 6
Ni är besökare 31456012
Här finns det inga män, denna våning existerar bara för att visa att det är omöjligt att tillfredställa er kvinnor. Tack för ditt besök i vår proffsbutik för äkta män!
På återseende!

På andra sidan gatan har det öppnat en affär för män som söker en ny fru.

Den har oxå 6 våningar

Den 1:a våningen har kvinnor som gillar sex.
2:a våningen har kvinnor som gillar sex ochhar pengar


3:e-6:e våningen har ännu inte besökts av någon man...

Chaufför åt Eliyah

Den: 2011-01-27 Kl: 16:20:26 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har jag fått aggera chaufför till lilla Eliyah :)
Marre ringde från BB igår och frågade mig om jag skulle kunna skjutsa in dem till BB imorgon kl.10 annars skulle hon inte få åka hem! (de har bilen på lagning och mormor Karin kunde inte) På BB misstänkte de att han har gulsot och ville därför att de skulle komma in och ta nya prover dagen efter, annars skulle de inte släppa iväg dem hem. Och självklart ställer jag väl upp för min allra käraste drag vän :D
Så det blev först BB sedan en sväng på Barnens hus/Djurmagasinet och sedan blev det fika hemma hos Marre och Therese!

Marre och lilla Eliyah


lilla Eliyah :)

Ja när jag sedan kom hem så hade jag en hund som satt och väntade på mig...men istället för att hälsa matte välkommen hem som hon annars brukar göra, så var det...snus snus snus...pip pip (=jag vet nog att du varit hos Pajas) ..sedan kunde vi hälsa matte välkommen hem.
Nej, det går inte att dölja för en hund vart man har varit ;)

Hihi! Tänka sig att jag skulle få vara en utav de första att få träffa lilla Eliyah ;) jag hade inte tänkt att jag skulle få säga hej förrän om 2 v. Tänkte att syskon, mostrar och morbröder skulle få göra bort det först! Sicken tur att de behövde en chaufför!!!

Han har kommit

Den: 2011-01-25 Kl: 13:54:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja nu har han ÄNTLIGEN hittat ut till den stora vida världen!
Marre och Therese har fått sin efterlängtade pojke :D

Ett STORT grattis tilll er lilla kille :D

Skogstur utan fika

Den: 2011-01-24 Kl: 16:25:18 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jepp idag blev det skogen igen för Ilska och mig och nu gav vi oss den på att vi skulle uppför berget till vindskyddet...men vilket väder det var idag. Ja ett riktigt sportlovsväder: Varmt och soligt :)

Plums plums


börjar närma oss nu...


nästan framme...


ÄNTLIGEN!!! :D Pust...jobbigt att plumsa i snön. Ja då hade vi sett detta vindskydd i år oxå, så då traskade vi vidare...oj vad vi blev ute länge idag 2 tim. tog det innan vi var hemma igen.
Så idag har både Ilska och jag varit lite små trötta, tänk vad lite friskluft gör med en ;)

Skogsfika

Den: 2011-01-24 Kl: 08:00:37 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår tog vi oss en promis i skogen Ilska, jag och Jörgen. Jag kokade kaffe till Jörgen och choklad till mig och packade ner ett grisöra till Ilska. Sedan traskade vi iväg :)
Vi skulle gå till ett vindskydd som jag visste om, men jag var inte säker på att det var "gått" upp dit! Jörgen har ju inga täckbyxor och inga höga skor, därför kunde vi inte plumsa i djupsnön. För mycket riktigt var det ingen som hade gått någon väg upp dit, så vi fick parkera våra ändor i en stig nedanför och sitta och titta på vindskyddet :P

Där vi drack vårt kaffe och choklad och Ilska fick knapra på sitt öra! Men det gick ju bra det oxå...hm, kanske Ilska och jag ska försöka oss på vindskyddet idag? Ja vi får se...

...när vi sedan kom hem igen, så hade det blivit dags att göra middag och det blev linstacos till middag! Efter middagen fick Ilska vara själv en stund eftersom att Jörgen åkte på Jujutsu-träning och jag tog sparken ner till Yogan!
Ja då hade även denna dag passerat och då väntar en ny.
Tro vad denna dagen har att erbjuda då??

Gåta

Den: 2011-01-22 Kl: 16:43:11 | Allmänt | Kommentarer: 0

Inger hette en medelålders kvinna. Hon hade samlat ihop pengar för att checka in på ett lyxhotell längre upp i Sverige och skulle stanna där i en vecka. Sagt och gjort. Inger åkte dit och medan hon packade upp sin resväska i rummet hon hyrt knackade det på dörren. En man i grön träningsoverall öppnade och såg med förvånad blick på Inger.
- Oj! Förlåt, jag trodde att det här var mitt rum, sade mannen.
Sekunder efter han hade stängt dörren ringde Inger till polisen
- Skicka ett gäng poliser! Jag tror det är en tjuv på hotellet!

Fråga: Varför misstänkte Inger att mannen var en tjuv?Svar: Man knackar aldrig på sin egen dörr!


Underbara morgon

Den: 2011-01-21 Kl: 15:11:50 | Allmänt | Kommentarer: 0
Åååhh vilken morgon...var det någon fler än jag och Ilska som var ute och gick i det vackra vinterlandskapet?
HUR fint som helst var det...titta bara....


....nämen där dök det upp en hund oxå :P


Idag är Ilska nästan helt bra i svans-rumpan :D Vi var ner och busade i snön imorse som ni såg! Nä nu har jag inte tid att skriva någe mer, måste jobba!!


Förmodligen på bättringsvägen

Den: 2011-01-20 Kl: 11:27:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
JA!! Det verkar som om det går åt rätt håll :D
Igår var det si så där med Ilska hon var rätt orolig under dagen, så det var skift byte hos oss igår. Jörgen fick stanna hemma när jag gick ner till Zid för att fixa till tatueringen på Ilska och när jag kom hem så fick han åka på lunch ;) Det var nog till det bästa för det var lite vankande av och an under dagen. Sedan på kvällen blev hon lite lugnare och låg mest och sov....riktigt skönt när man kände att hon kunde slappna av. Inatt var det heller inga problem hon sov på sin plats utan att väcka vare sig Jörgen eller mig :)

Eftersom hon verkade må bättre idag så traskade vi ner till bollplanen där hon fick springa lös och jaga lite boll! Hon kunde där till och med lyfta lite på svansen och när hon blev glad blev det till och med en liten böj på svansen!

Tror aldrig att jag varit så glad när Ilska lyft på sin svans nån gång :) Tänk vad man tar små saker förgivet! Hoppas att det är ännu bättre imorgon!

Veterinärbesök

Den: 2011-01-19 Kl: 10:17:30 | Allmänt | Kommentarer: 2
Igår hade Ilska och jag en date med Marre och hennes pakt :) när vi åkte iväg för att hämta dem så talade jag om för Ilska att vi skulle och hälsa på Pajas....men då trodde jag att hon skulle riva bagaget! Hon sprang runt runt fram och tillbaka och ylade...hon visste minsann vem Pajas var ;)

Marre och jag skulle åka iväg och kolla in en ny dragspark som vi fått nys om :) och jag kan säga att en sådan blir det absolut till att köpa, billig var det oxå!

Efter sparkbesöket så åkte vi till hagen och släppte lös Ilska, Pajas och Saffe där så de fick springa och härja. Drifwa fick stanna hemma eftersom det blir lugnast då (Ilska och Pajas är ju så elaka med henne när de är tillsammans)

Hundarna LÅNGT borta....hur glada som hellst för att få springa lite.

Sedan bar vi oss av hem till Marre igen, för att hälsa på Drifwa och Therese. Då var det Ilska och Drifwa som skulle få busa...på Marres baksida!

Pajas fick så klart oxå vara med.


Vackra Drifwa och min lilla Ilska bakom ;)


Under hela dagen igår hade Ilska burit sin svans konstigt, neråt istället för uppåt. Nästan mellan benen (som hundar ser ut när de är rädda) hon satte sig ofta ner och bet i svansen och slickade sig i baken. På kvällen blev hon jätte orolig och gick runt och vakade farm och tillbaka, så Jörgen väckte mig och vi kollade henne.
Vi trodde att det ev. kunde vara analsäcksinflammation?? Så jag ringde till veterinären imorse och vi fick en tid kl.9, sköterskan i telefonen trodde att det kunde vara "vattensvans". Vilket hundar kan få när det är väldigt kallt ute och de får svansen nerkyld.
Så kl.9 var vi hos veterinären men han var inte riktigt säker på vad det kunde vara, antingen analsäcksinfammation eller vattensvans. Men han tömde ialla fall hennes analsäckar och hon verkade tycka det var skönt...han sa att vi skulle avvakta och hålla koll på henne så att det inte blir värre. Fick även utskrivet smärtstillande ifall hon skulle få mycket ont!
Så nu är det bara till att vänta och se om det går över......idag blir det mycket vila och en massa värme för Ilska :)

Dagen goda gärning

Den: 2011-01-17 Kl: 14:04:45 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag vid lunch-tid gick Ilska och jag och hälsade på morfar och hans stora syster Siri som varit hos morfar sedan mormors begravning! Mamma hade nämnt att Siri haft schäfrar i sina yngre dagar och att hon verkade intresserad över att få träffa min Ilska. Så därför gick vi dit och överraskad dem...och tor om hon blev glad över att få se en schäfer... HÄRLIGT men hundmänniskor!!
Vi satt och surrade ett bra tag och hon hade även hon och hennes man kört drag med alla sina schäfrar :) hon hade till och med tävlat och åkt runt väldigt mycket till olika städer för att ställa upp:
Lite roligt var det att hon berättade att de först var bara hon som varit intressead av dragkörning...hennes man Rolf hade inte alls varit intresserad först....Hm...känner igen det där ;) Hihi!  Men tillslut hade även han trillat dit sa hon...så vem vet, i framtiden kanske även Jörgen är med och kör!

Men vilken krutgumma hon är Siri...över 80-år och så i farten :D

Morfar, Siri och Ilska

Morfar ville så gärna ge Ilska något, så det blev en korvskiva...

och en till och en till...
...hoppas hon bara inte blir dålig i magen nu efter all korv!

Ja det känns bra att man gjort 2 människor glada idag...så nu ger jag mig en rejäl klapp på axeln idag :P

En 1/2 sparktur

Den: 2011-01-16 Kl: 16:09:26 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja idag åkte vi till Järved för att ta oss en sparktur, så Jörgen och jag tog varsin spark och jag kopplade på mig bältet och draglinan oxå drog vi iväg upp mot skogen :)
Men det gick väldigt trögt fram så vi stannade efter 1/2 normala dragturen. Jag kopplade då loss Ilska så att hon fick springa efter snöklumpar i djupsnön och trötta ut sig på detta sätt.


Men det är ju sådant som Ilska tycker är jätte kul!


Hur hon klarade av att hitta att snöklumpar som vi kastade ut i djupsnön fattar jag inte! Men tillbaka kom hon med allihopa:)


Ilska och Jörgen i busartagen!

Efter en stund hörde jag hur anfådd hon var och sa därför till henne att hon skulle ta och lägga sig ner! Och sagt och gjort så gjorde hon det..

upp och ner i snödrivan...ja men jag sa ju det ;)

Sedan begav vi oss tillbaka till mina föräldrar där det bjöds på fika!

Nu sitter jag och väntar på att kl. ska bli 18.30 så att jag kan få gå på mitt yoga-pass. Ja idag blir det ingen jujutsu-träning för vår tränare hade viktigare saker för sig idag ;) så jag passar därför på att gå på ett yogapass istället!

Skogsmys

Den: 2011-01-15 Kl: 15:51:39 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag så började Ilska och jag morgonen med lite bollkastning nere på vikingavallen...och Brrrr vad kallt det var -25 visade vår termometer. Ilska blev less ganska snabbt!


När vi kom hem fick jag reda på att vår vän Therese (Marre´s flickvän) tagit med sig "DE drabbade" på jobbet (en serie). Hon jobbar precis vid oss...på Sibylla.
Så jag klädde på mig och gick ner, men Therese hade tyvärr glömt sin väska där filmerna låg i bilen som hon fått skjuts av. Så jag får gott vänta tills imorgon....(men den som väntar på nått gott väntar aldrig förlänge, som man brukar säga!)
Jag såg 2 avsnitt i torsdags och ett idag och jag kan lova er att man blir beroende och nu är det riktigt spännande.....

Ja men till att återgå till dagen...så vaknade tillslut Jörgen och då drog jag iväg både Jörgen och Ilska till skogen :) Jag hade kokat grönsakssoppa och kokat kaffe och packat ryggsäcken! Så vi traskade iväg upp till skogen och plumsade i snön, tills vi kom till vårt fikaställe!

Där blev det hemmagjord grönsakssoppa riktigt när det var så kallt ute :) och Jörgen fick sig en kopp kaffe!

Ilska fick sitt täcke på sig medans vi åt och hon fick så klart något att tugga på oxå undertiden. Men det räckte tydligen inte för hon gav sig på träbänken oxå och började gnaga och slita bort träbitar!

Har ibland en riktigt tokig hund ;)


Sorgens dag

Den: 2011-01-14 Kl: 09:11:04 | Allmänt | Kommentarer: 3

Ja idag är det begravning för min kära mormor....känns konstigt att vi nära och kära samlas för att säga ett sista farväl av dig!
Men tack mormor för alla de åren vi fick med dig...


Tack för Din alltid så hjälpsamma hand

Så snar till hjälp, så ofta den hann

Tack för de tjänande stegen Du gick

Tack för all ömhet vi såg i Din blick

Du hade ett hjärta så innerligt gott

Vi tacka Dig vill för allt vad vi fått

Tack och farväl från oss Dina kära

Vi vet att vi stodo Ditt hjärta så nära


Körkort eller inte??

Den: 2011-01-13 Kl: 10:39:07 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja man kan ju inte annat än skratta :)

Äntligen Yoga

Den: 2011-01-12 Kl: 15:37:55 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag börjar äntligen yogan igen :)  över 2 tim. tänkte jag köra idag...först ett mjukpass på 45 min. och sedan ett lite jobbigare pass på 1.5 tim....ska bli helt UNDERBART!!!


Ordet yoga betyder enhet eller förening på sanskrit. I Indien har yoga praktiserats i uppemot 5000 år! Sedan 1910-talet har det gjorts åtskilliga undersökningar på yogans medicinska effekter. De flesta studier gäller mjuka former av yoga och bland annat har det påvisats att andningen blir lugnare, muskelspänningar släpper, blodtrycket och ämnesomsättningen sjunker.

Hatha-yoga betyder kraftens eller kraftfullhetens yoga och grundtexten skrevs ner på 1300 talet (den yogan som jag går).

Det är lätt för oss människor att komma ur balans. Stress, näringsfattig mat, för lite sömn och för mycket stillasittande dränerar oss på energi.

För att återskapa balansen behöver vi tid för återhämtning och reflektion. Yoga är ett mycket kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser. Det är också enkelt att använda.

Yoga handlar om att skapa djupgående balans mellan kropp, sinne och själ.

Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lyssna inåt och öka medvetenheten om vad som händer i kropp och sinne. Det innebär att man personligen tar ett aktivt ansvar för sin hälsa. Prova!! Det är HELT fantastiskt!!Härjning

Den: 2011-01-11 Kl: 17:21:38 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag har vi varit i Fjällåkern som ligger mot bjästa och skule hållet, hos Maria och Cash. Vi började med att gå bak på deras tomt, så att hundarna skulle få springa av sig. Å de härjade omkring som bara den!
Ilska hade sin gula tennisboll som hon fick jaga och Cash fick springa efter sin frisbee. Ibland tävlade de om varandras saker, men gick efter ett tag tillbaka till sin egen. Det var riktigt mycket snö så de fick verkligen kämpa när de skulle springa efter bollen och frisbeen.

Cash


När Marias pojkvän Kribban (Krister) skulle sätta igång och skotta gångar från huset  till denna lill stuga, var det två hundar som var väldigt nyfikna. Speciellt Ilska då hon vet att från en spade flyger det snö ;)  något som hon älskar. Så han blev väldigt störd när han skulle skotta, eftersom han hade en hund som hoppade efter snön varje gång han kastade iväg den!


Maria och Ilska och Cash

När vi sedan gick in för att fika, var det en hund som heter Ilska som började leva rövare....anade att det var blåsan som tryckte på, med tanke på att snö som hon ätit! Mycket riktigt, för när hon kom ut så kissade hon HUR länge som hellst. Lika dant var det så fort vi kom hem och hon hoppade ur bilen så skulle hon promt iväg till snödrivan och kiiiiiiiiiiiiissa! Tur att jag har en hund som kan prata :)

Birsta

Den: 2011-01-11 Kl: 10:17:44 | Allmänt | Kommentarer: 0


Ja det händer så mycket saker den här veckan att jag nästan inte hinner blogga!
Igår åkte jag och min kusin Cicci till Birsta bara för skojs skull och vi gjorde en hel del fynd där nere. Men inte ett klädesplagg hittade jag...så jag får gott ha min gamla kläder ett tag till!

Idag ska vi iväg till fjällåkern till Maria och Cash...får se vad vi hittar på för skoj! Det är ju så mycket snö så det blur nog svårt att plumsa iväg in i skogen.


2011

Den: 2011-01-08 Kl: 13:52:47 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja redan har det blivit år 2011 tiden går undan! Och inte har jag hunnit blogga något under denna vecka. Det har väl inte hänt så mycket heller.
Men på nyårsafton var vi till Järved till mina föräldar och hälsade på Emma som skulle spenader nyår där. Pappa och Emma hängde med oss på en lite promenad och Emma fcik då prova på att åka bobb. Till en början var det inte alls någe kul, men när morfar satt bakom blev det genast mycket roligare! Emma tyckte det var väldigt knäppt när Ilska och jag fick springa bredvid dem i nerförsbackarna!


Morfar och Emma på bobben :)

Annars i veckan har Ilska och jag varit på en massa promenader och det har ju kommit en hel ny massa snö :)

Mys i skogen!

Idag var det så där mystiskt trollbindande vackert i skogen igen!

Det var bara några rådjur som varit där före oss och tur var väl det för det blev genast lättare att gå :)

Den perfekta McDonalds reklamen

Den: 2011-01-04 Kl: 15:20:48 | Allmänt | Kommentarer: 0


RSS 2.0