En droppe i havet

Den: 2011-11-30 Kl: 15:36:32 | Allmänt | Kommentarer: 0

Never take someone for granted

Den: 2011-11-25 Kl: 13:08:52 | Allmänt | Kommentarer: 0

Tisdag

Den: 2011-11-24 Kl: 15:51:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja jag ligger lite efter på bloggen märker jag, men ibland hinner man bara inte med att blogga! I tisdags så var jag tvungen att åka iväg och tanka bilen för att Ilskas husse var påväg hem och hans bror skulle hämta honom med våran bil uppe i Umeå. Så när Ilska och jag ändå var ute i svängarna så passade vi på att ta en extra promis, åkte till Svedjeholmen upp till Vittsjöstugan. Därifrån gick vi ut till småtjärnsstugan...

Ilska tyckte att jag sölade på alldeles förmycket påvägen dit :P


Välkommen till Småtjärnstugan :D

Ja så mycket roligare var det inte....
men när vi var påväg tillbaka fick jag syn på något vitt som rörde sig framför oss, så jag ropade på Ilska och kopplade henne. Och plötsligt kommer det en....Vit ponny mot oss!!! ....eller.....nej f*n det är en hund hur stor som hellt....och inte stannar han och inte lyssnar han på sin matte som ropar efter honom. Mitt hjärta klappar snabbare och snabbare och pulsen ökar.....då ropar hans matte: -Hej då! Och först då lyssnar han och backar och hon kopplar honom äntligen. Det visar sig att det är en gran danois som stått framför oss. Helt ofarlig var han...puh! Ja en riktig fegis visar det sig, så Ilska och han får hälsa på varandra och jag tror han blev lite kär i henne ;) tur jag har en hund som kan säga NEJ, sluta upp med det där!

När man nu visste att han var helt ofarlig, ja en riktig Scooby doo enligt hans matte. Så vågade jag gå honom nära och när man nu fick se honom på nära håll, krit vit med ljusblåa ögon...var han ju hur fin som helst! Har aldrig i hela mitt liv träffat på en sådan gigantisk hund, jag tycker att våra Leonberger är stora som vägen 60-65 kg. Men denne vägde 80-85 kg. Ja det är så svårt att förklara huir stor han var, inte konstigt att jag trodde det var en ponny som kom emot oss först :P

En bild tagen från google..baar så ni kan få ett humm om hur stor en gran danois kan vara!

helt otroligt vilka bjässar, nästan lika hög som mig...att sådana stora hundar kan vara sådana fegisar?!

När vi surrat lite och hundarna busat lite var det dags att skiljas och dags för Ilska och mig att gå mot bilen igen...men först ville Ilska ta sig ett litet dopp innan vi skulle åka hem :)

Väldigt dimmigt var det denna dag...men det är en hund som simmar på bilden :P

Ja så nu har vi fått hem våra husse igen...känns konstigt nu när man varit själv med Ilska i över 5 v. Men det ska bli skönt att få vila sina ben!


GH helg

Den: 2011-11-22 Kl: 09:17:18 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja det blev en riktigt Guitar Hero helg :)

Men lördagen började med att köra lite drag och vilket häftigt väder vi hade med oss, himlen var alldeles röd/rosa och regnbågen tittade oxå fram. När vi kom hem fick jag ett sms från Marre och vi bestämde oss för att ta och ses!


Frågan var dock vad vi skulle hitta på....

men då kom Marre med förstaget att vi skulle spela GH, hon hade lånat hem spelet av sina förlädrar.

Så det blev först en promis med Ilska, Pajas, Drifwa och Saffe. Jag hade Ilska och Pajas och Marre Drifwa och Saffe och....Eliya så klart!

När vi kom tillbaka var hundarna ganska nöjda...

Saffe parkerade framför dörren


och de andra hundarna fick hålla till i köket, så att de inte skulle härja med Saffe och hans led skulle hoppa ur led igen.

Ja Guitar Hero var riktigt skoj, hade aldrig spelat det tidigare, svårt men skoj. Det tar nog ett tag innan man blir riktigt duktig!

Therese in full action!!

Duktiga var de, märktes att det var jag som var nybörjare. Men jag fick mycket av beröm, Marre och Therese tyckte att jag var duktig för att aldrig ha spelat tidigare.

På söndagen gjorde vi en repris :D  dock ingen långpromis, hundarna fick härja i hagen istället och så blev det Guitar Hero för hela slanten!!

Och igår så var det avslutning på yogan, det var sista gången innan jul och det känns riktigt skönt att nu få vara ledig på alla måndagar och kunna göra vad jag vill. Men vi kommer nog att sakna våra yoga medlemmar framöver och någon gång framöver blir det nog dags för en ny termin!

Klokhet

Den: 2011-11-21 Kl: 16:36:00 | Allmänt | Kommentarer: 0

You've got me goin' CrAzY

Den: 2011-11-18 Kl: 19:05:02 | Allmänt | Kommentarer: 0


Oceans apart day after day
And I slowly go insane
I hear your voice on the line
But it doesn't stop the pain

If I see you next to never
How can we say forever

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted, all the times
That I though would last somehow
I hear the laughter, I taste the tears
But I can't get near you now

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' CrAzY

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if I'm with you
I'll take the chance

Oh, can't you see it baby
You've got me goin' cRaZy

Wherever you go
Whatever you do
I will be right here waiting for you
Whatever it takes
Or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

Ny arbetsuppgift

Den: 2011-11-17 Kl: 10:52:25 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja Ilska har fått en ny arbetsuppgift när vi är ute och går på vägarna. När matte bli för varm om händerna så får Ilska bära mattes vante. Det är jätte roligt tycker hon, för jag får inte alls bära den själv i handen, utan det är hon som ska bära den ;)

Ny skogstripp

Den: 2011-11-16 Kl: 14:11:38 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag hittade Ilska och jag ett nytt ställe att gå på...eller idag och idag, det var nog snarare i okt. som vi hittade stället men då stod det en skyllt "jakt pågår, vänligen respektera". Därför vände vi sist vi var här! Vi hittade ett Naturreservat i Billsta (i närheten av Dojon), sist var vi ute och letade efter badplatsen de har i Billsta (men den har vi numera avverkat).

ett Naturreservat som skulle ta oss upp på Billaberget :)


det var fortfarande småmörkt när vi var ute, så det gick inte så bra att ta några bilder inne i skogen!


man ser bara 2 lysande ögon i mörkret :P


Ja riktigt fint var det att gå denna lilla led...ja, för lite i det kortaste laget var den för oss och den tog oss inte ända upp till toppen heller. Så vi försökte ta oss dit på egen hand. Men det var helt omöjligt...ja ialla fall denna gång i gummistövlar och med en hund, jag var så rädd att Ilska skulle halka ner för berget, hon fick klättra på mig vissa gånger. Det var nämligen väldigt brant och längst ner av branten låg en massa stenbumlingar.


Så nära men ändå så långt bort :( 
Men kanske med ett par kängor och ett rep så tar man sig nog upp! Alltså inget för människor som är ute på hundpromender! Om det inte är någon som vet en annan väg man kan ta sig upp på?

Ja nu väntar vi besök från Syster och Emma :D

Förrästen igår så tvättade jag bilen, måste ju bara visa före och efter bilder...jag fick en liten fin kommentar av Marre när hon hämtade Pajas :P

Det syndes tydligen att vi varit och kört mycket i skogen på grus och gegg vägar...


så FIN den blev efteråt....nu skiner och glänser den som en svart pärla igen :D

Hälsning till Husse

Den: 2011-11-16 Kl: 09:30:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja då det inte går att skicka meddelanden till husses mobil och när facebook krånglar, så måste Ilska få skicka en hälsning till sin Husse via hennes blogg...

En sista dragtur

Den: 2011-11-14 Kl: 14:53:14 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja Pajas har nu åkt hem till sig, så nu är det bara jag och Ilska igen., men det går ju bra det oxå!
Så innan han skulle lämnas tillbaka så passade jag på att ta dem ut på en sista dragtur. Och det bästa är ju att ta ut dem direkt på morgonen, så de bara ligger och sover resten av dagen, då kan man jobba i lugn och ro. Så det var 2 ivriga hundar som kutade till dörren imorse...

Pajas i full förväntan


och Ilska som placerar sig mitt framför dörren så att jag inte ska missa att även ta med henne :P


gick fantastisk bra idag oxå...blev drag ute i Vårby på grusvägen. Men Paji var väldigt trött på tillbakavägen, då hamnade han på efterslänten. Men tillbaka kom vi :)

Och precis som jag visste så hade jag 2 trött hundar hos mig hela förmiddagen. och vid 14-tiden kom Marre och Therese och hämtade hem honom. Så nu är det lite tomt, men lungt och skönt tycket jag...men Ilska tror jag saknar sin fästman...hoppas det går över snabbt. Annars får vi väl ta och hälsa på dem i veckan :D


Spöke???

Den: 2011-11-13 Kl: 20:21:39 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja vad är det som visar sig i mitt sovrumsfönster?? möttes av detta när jag kom hem från yogan ikväll...jag tror minsann det spökar....

eller är det bara en glad hund som kikar om det är matte som kommer ;)
Det var frånbörjan 4 st. lysande prickar i mörkret, men 2 försvann ganska snabbt (Pajas som kutade till dörren). Ja vi har behållit Pajas en natt till för hans ägare kommer hem så sent ikväll, så vi åker och lämnar honom imorgon istället.Helg drag

Den: 2011-11-13 Kl: 09:50:40 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i helgen har det minsann blivit drag och extra fort går det när man nu har tillgång till 2 st. hundar :D
Invigning av Ilskas ena rosa sele blev det oxå....jisses vad snygg den är på!
I lördags blev det körning på grusvägen i vårby....


Vilopaus efter halva vägen.


TJooohej!!!

Efter dragturen åkte vi hem och käkade frulle och sedan bar det av ut till syrran och hennes familj. Hade lovat Emma att hon skulle få träffa Pajas nu när jag skulle ha han. Hon har nämligen efter honom och att hon vill träffa han när hon ser honom på bild. Och denna önskan var ju inte så svår att uppfylla :)

Pajas blev snabbt en stor favorit hos Tyra ;)


medans Emma hellre satt tryggt i stolen HÖGT upp ovanför golvet och målade. Men tillslut så ville även hon träffa och klappa både Ilska och Pajas!
Och till och med Axel vågade tillslut sig fram, han är i vanliga fall väldigt rädd för hundar påstår han. Men idag gick det riktigt bra och efter en stund sa han att han inte längre var rädd för stora hundar ;)


Så när eftermiddagen kom hade jag 2 väldigt trötta hundar hemma hos mig. Skönt med en lugn och skön lördags kväll.

Imorse bar det iväg mot Gärdal, valde detta dragställe idag eftersom att Pajas reagerade lite grann när vi passerade Hörnett (där han nämligen bor). Roligt med lite variation oxå!

Härlig utsikt här uppe....lika duktiga var de idag ;)

När dragturen var avklarad passade jag på att ta en sväng förbi Dojon för att sätta igång värmen och hänga upp lite grejer jag sytt.

Pajas och Ilska fick så klart följa med in :)


Pajas undrar nog vad det där är för konstig fillur som bara står alldeles still och inte har några ben?!!

Ja, nu har frukosten avklarats och hundarna ligger däckade nedanför mig....bäst att de passar på, för snart bär det iväg ut igen. Ja det är ju farsdag, så det blir en tur ut till pappsen!


Ännu en skogstripp med Paj

Den: 2011-11-11 Kl: 10:56:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja imorse drog vi iväg till skogen igen, blev Järved idag igen men ett annat ställe denna dag. Måste ju passa på nu när det är vardag, eftersom att de då sällan är någon ute och går i skogen tidigt på morgonen! Till helgen ska vi nog passa på att köra lite cykeldrag :)


men stackar får aldrig vara ifred, så for han kommer nära så dyker Ilska på honom. Men Pajas vill hellre gå och lufsa på själv än att leka med Ilska!


Men oftast så kommer de överrens :D

På slutet blev det pinnkastning till dem båda, vilket avslutades med att tugga sönder pinnen!

Pajas med sin pinne


och Ilska med sin :)


2 nöjda och glada hundar efter en skön och kall morgonpromis. Ja äntligen är det minusgrader igen, hoppas de håller i sig nu. Mycket skönare att vara ute och gå när det är sådan här temperatur ute :P

Tro vad resten av denna dagen kommer att erbjuda?

Paj besök

Den: 2011-11-10 Kl: 15:29:04 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja det var Pajas som är vårat storfrämmande!
Imorse kom han på besök och vi får rå om honom i hela 4 dagar :D  Marre och Therese ska ner på tråkigheter (begravning) till Sthlm, så då lovade jag att Ilska och jag skulle ta hand om honom. Och stackar kommer att vara helt slutkörd efter att vi är klara med honom :)

Det började bra, vi tog en morgon promis uppe i Järvedsskogen...å jisses vad de härjade runt i skogen. Det gick ju knappt att ta en bild på dem :P


Ilska fick sig en vatten-kompis, jag tror Pajas älskar vatten nästan lika mycket som Ilska. Han var lika blöt som henne innan vi var tillbaka vid bilen igen!


Nu är mannen helt kaputt, han ligger nedanför mig nu och sover. Ilska är ju van att härja loss, men  hon tycker nog det är riktigt skoj att ha sin fästman på besök :D

Längtan!

Den: 2011-11-09 Kl: 15:12:52 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja det är inte bara jag som saknar Jörgen...
Ilska undrar nog vart i hela friden han tagit vägen och varför han aldrig kommer hem. Så här länge har han aldrig varit borta från oss någon gång.
Det är tur att vi får stor främmande imorgon bitti, så vi får annat att tänka på ;)

Skule tripp

Den: 2011-11-08 Kl: 18:26:36 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja idag har vi nästan varit hela dagen ute i Skule :)
Morgonen började hos husses syster Kicki och hennes familj ute i Skule. Ilska fick härja lite med Coda deras border collie och jag fick kika in i deras loppis och få en liten trvlig pratstund med Kicki. Hittade mig några smågrejer på loppisen...(lite smått och gott att ha till yogan).
Har inte varit ute i Skule på ett tag och de hade gjort om infarten till deras hus, riktigt fin hade de gjort. Och typiskt så tog jag inga bild, får komma ihåg att knäppa biler nästa gång!
Innan vi åkte så fick Ilska med sig ett ben hem....(Coda var tydligen inge förtjust i det) och mums mums tyckte Ilska att det var, för hon låg och åt det hela vägen till vår nästa stopplats. Jaf tror vi måste fråga dem om vi skulle kunna får fler nästa gång de ska slakta ;)
Ja vårt nästa stopp var hos Cash och Maria i Fjällåkern, Maria fyllde nämligen år så vi skulle dit och gratulera henne. Och den perfekta presenten hade jag redan köpt med mig ;) En mattermos...väldigt behövligt, så mycket som vi är ute i skogen och tar med oss mat. Och det är verkligen gott med varm mat nu när kylan börjar komma. Och som tur var så hade hon inte hunnit införskaffat någon än, så det blev en väldigt uppskattad present :D
Väl hos dem så tog vi så klart en promis i skogen, vi tog bilen till en vändplats och travade sedan in i skogen på en skogsväg. Denna gången hade vi bestämt att vi inte skulle vara ute så länge eftersom att Maria skulle orka med kvällens gäster. Och vi lyckades ganska bra, tror vi var ute bara 1,5 tim. Vi kom tillbaka lagom till lunchtid, så då blev det luch och sedan bjöd Maria på en supergod blåbärspaj...mmmmm :)

Blev inte heller mycket knäppt under promisen...

När vi kom hem så låg Ilska och mummsade på benet hon fått.

Det luktar pyton men verkar enligt Ilskas tycke, smaka smaskens ;)

Nu är det 2 st. tröttfisar som bara ligger på soffan och tar det lugnt!


Vi har inte glömt

Den: 2011-11-08 Kl: 08:32:13 | Allmänt | Kommentarer: 0
En perfekt låt just nu...

Varken snö eller någon Jörgen hos oss nu :(
Men vi har inte glömt ;)

Yogasockar!!

Den: 2011-11-07 Kl: 15:01:30 | Allmänt | Kommentarer: 0
Wiiiiie! Fick mig en present idag :D
Syrran kom förbi och hade stickat klart ett par yogasockar....supersnygga var de!

ser inte mycket ut för världen när de ligger här helt platta...


men så HÄR ser de ut på!! Myyys!!

Kunde inte komma lägligare då jag har en yogalektion idag...så idag blir det invigning av dem :D

Tusen tack kära syster för dessa super fina yogasockar!!

Allhelgona

Den: 2011-11-06 Kl: 14:39:35 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja i veckan så har den blivit mycket Emma :) Vi var ju och hälsade på henne ute i Järved tidigare i veckan och på fredag var hon där igen, så då gjorde vi ett besök dit!


Nu var de kompisar från första början och Emma skulle klappa henne hela tiden ;)

På em. väntade vi sedan besök av våra vänner Maria och Cash, vi skulle ta med dem till Rutberget och utforska denna plats riktigt. Förra gången tog de sådan tid för Ilska och mig eftersom att vi först och främst knappt hittade dit.


Men jisses vilken dimma det var i fredags, gick knappt och ta några bilder...detta är den bästa :(  Och som vanligt var vi ute i nästan 3 tim.

I går (lördag) så åkte vi ut till syrran, där vi återigen träffade Emma. Det första man fick höra när man kom innan för dörren, var Emma som ropade: Malin kom upp!! Så det var bara att lyda order och gå upp till henne på övervåningen. Syrran hade stickat yoga-sockar till mig som jag kom för att prova, superfina är de :) 3 olika varianter provade jag, men dock bara 1 av varje, så jag får gott vänta tills jag har ett komplett par! Med yoga sockar menas att det är öppet för tårna och för hälen, men att den värmer mitten av foten och ankeln. Ska bli skönt att få använda dem när de är klara.
Jag blev även klippt och fick mig ett par nya vanliga tjocksockar med mig hem och det var välbehövt, för alla jag har hemma är det hål på hälen.

Idag blev det cykel/spring runt Höglandssjön och som vanligt är vi ute tidigt på morgonen, inte en enda levande själ stötte vi på. Det är ovanligt för att vara där, men klockan var väl förlite för att normala människor skulle ha stigit upp och gett sig ut i spåret.

När vi kommit runt fick Ilska sig ett välförtjänt bad...och det var uppskattat!

Ja i helgen är det ju Allhelgona och eftersom att vi bor bredvid kyrkogården så tar vi alltid en promenad runt den under denna helg. Det är så ortoligt vackert med all tända ljus under denna helg, det känns nästan heligt när man går förbi.

magiskt vackert :)

Övernaturligt?

Den: 2011-11-03 Kl: 14:31:12 | Allmänt | Kommentarer: 0
På med ljudet högt och lyssna noga!
I det medföljande klippet, som är en engelsk bilreklam, noterade producenten när filmen var klar, att det såg ut som om det sprang ett spöke vid sidan om bilen. Producenten undersökte saken närmare och det visade sig, att det kort innan reklamfilmen spelades in hade skett en trafikolycka där det omkom en person. Bilfirman väljer därför att inte använda reklamen. Kolla noga när bilen kommer ut ur det lilla skogspartiet, är det ett spöke eller är det bara dimma, bedöm själv! Om du lyssnar riktigt noga kan man till och med höra kameramannen mumla något.

Onsdagen

Den: 2011-11-02 Kl: 16:59:50 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag har det blivit en lång skogspromenad, sedan blev det ju så varmt mitt på dagen att jag tog med mig Ilska för att bada. Och eftersom att jag skulle ner till poståkeriet så låg Järvedsstranden nära och bra till hands, så vi tog en liten pillpromis dit!


Alltid lika lycklig när hon får hoppa i vattnet!


Simm simm (mysig det var där idag, vattnet låg alldeles stilla och solen blänkte på vattenytan)


Nu ligger hon i soffan under filten och försöker torka...


medans jag försöker få Jörgen GI (tränings dräkt) vit igen...inte det lättase må jag säga, nu ligger den i klorin så vi får väl se om det händer något. Annars får han nöja sig med att ha den lite grå/beige :P


Måndagen

Den: 2011-11-01 Kl: 15:38:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår blev det cykelpromis, ja jag cyklade och Ilska fick springa bredvid. Tänkte att det skulle trötta ut henne rejält och jag slippa gå flera kilometer. Så vi var ute och cykel/sprang i 1 tim. och visserligen var hon trött när vi kom hem och sov fram tills lunch, sedan var det full rulle igen. På lunchen åkte vi ut till Järved för att hälsa på Emma som befann sig hos mormor och morfar.
Men först en lite pilltur i Järvedsskogen!

Och så kart hamnade hon i en vattenpöl precis innan vi skulle åka :P


Emma låg och sov när vi kom och det var lite svårt att vara tyst när man har en hund som blir superglad över att träffa mina föräldrar! Men inte vaknade Emma för det....moster fick gå in och peta lite på henne...DÅ vaknade hon ;)  och ett stort leende fick man se, så fort hon såg att moster Malin var och hälsade på. Ilska var inte lika poppis när hon var nyvaken, men efter en stund ville hon ner och klappa Ilska oxå!

Dagen avslutades med att hålla i ett yoga pass ute i Dojon...men med min förkylning så kändes det mer jobbigt än kul. Så Maria erbjöd sig att ta passet själv, synd bara att det är jag som har nyckeln till Dojon. Så det var bara att maka sig dit! Men jag var mera bara som ett stöd till Maria om hon var osäker på något. Min förkylning var nog inte bara elände, för det var riktigt nyttigt för Maria att få hålla i ett pass nästa själv, förutom de krångligaste ställningarna. Så nu vet både hon och jag att även hon fixar det på egen hand :)

RSS 2.0