Vår vackra kust

Den: 2012-07-29 Kl: 11:15:55 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja så otroligt vackert det är ute längsmed vår kust och vårt hav. I helgen har Ilska och jag varit ut till Skeppsmalen, men det var lite för kallt för mig i vattnet. Ilska däremot tvekade inte en sekund :P

Tror nog hon undrade varför inte jag hoppade i....men det blåste och var lite mer moln och svalare temperatur denna gång vi var här!
 

Så vi tog oss en promis längsmed klipporna istället :)
 

Så fantastiskt vacker det är här ute!!
 

vi traskade på en ganska bra bit och så plötsligt dök där upp en ö. Hur mysigt hade det inte varit att få ha en stuga där?! Ville nästan ta en simtur ut för att hälsa på dem ;)
Vi hade en riktigt mysig eftermiddag ute i Skeppsmalen, med gott fika, promis och lite bad. Ja det blev faktiskt lite bad även för mig....för det blev lite svettigt att klättra upp och nerför alla klippor :P Hoppas på fler soliga dagar, så vi får göra fler besök här ute!
 
 
Igår så blev det en tur till Gullvik, där Ilska och jag hittade våran egen lilla stand där vi fick vara för oss själva!

och så klart blev det en väldans badande för Ilska, dock sa matte ifrån några gånger då jag tyckte att hon även borde ta det lite lignt emellanåt!
 
Idag är vädret inte någe vidare, så det blir nog inga äventyr för våran del :(  Och vi får se om vi hinner med några fler...då det snart är dags för Sthlm och ayurvedamassage igen...Jihoooo!!!!
 
Ha en fortsatt trevlig helg nu!!!
 

I Love It

Den: 2012-07-27 Kl: 10:20:38 | Allmänt | Kommentarer: 0
Underbar låt =)
 
I dont care I Love It  :D

Misslyckad övernattning

Den: 2012-07-26 Kl: 09:22:48 | Allmänt | Kommentarer: 0
I tisdags så fick vi en sådan tropisk värme under eftermiddagen att jag bara kände att Ilska och jag var tvungen att åka och bada. Så jag ringde till syrran och hörde om inte hennes familj ville hänga på. Och jo då! Vi åkte till sjön nedanför dem, fast mittemot där vi i normala fall brukar bada.
Å så skönt att få svalka av sig :)
 

Jag fick till och med Emma att följa med mig ut och bada. Mera mera en gång till, sa hon varje gång vi steg uppför vattenytan. Det var lite ojämn botten här som ni ser...Ilska ser ut som en jätte, jämfört med oss :P
 
På onsdag skulle Emma komma till moster och Ilska och sova över. Men eftersom att Ilska löper så vill jag inte ha henne lös, så vi åkte då ut till Järved och tog med oss mormor och morfar ut i skogen.

och lite blåbär hittade vi...
 
som Emma sedan fick äta upp då hon blev så hungrig mitt ute i skogen ;)  Efter skogtsturen bjöd mormor på pannkaka och sedan drog vi hem till mig igen. Men där blev Emma snabbt uttråkad och inte kunde vi gå till lekparken, för det verkligen ÖSTE ner regn! Och då började hon längta hem till mamma och ville inte alls sova över hos moster och Ilska, så det var bara till att skjutsa hem henne!
 
Ja, så det blev bara en barnvakts stund jag hade henne....bättre lycka nästa gång ;)
 

Vilken vecka

Den: 2012-07-24 Kl: 09:58:15 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja nu har det varit 2 veckoslut till av ayurvedamassagen och denna gång fick vi lära oss 3 nya massagemetoder. Ja hej vad det går undan. Oxå var det en "test" på Abhyangan och jag klarade det galant :) Vi fick massera en utav våra lärare och sedan fick de ge feedback på vad de tyckte att vi skulle förbättra.
 
Det var en väldigt intensiv vecka då jag åkte ner redan på tisdag för att åka och besöka min vän Therese. Vi hann med ett besök i storstan, där det inte inhandlades alltförmycket. Pengarna denna sommar får gå till flyg och massageutbildningen denna sommar :P
 
På onsdag var det sedan dags att göra massagetestet på Lina och nervös var jag så det hette duga, men det gick snabbt över när man väl startat massagen. Och som tur var gick det toppen bra :)
 
På torsdag var det sedan dags för massagekursen och dagarna var schemalagda:
6.00 uppstigning
8.00 yoga + andningsövnningar och meditation 15 min.
9.00 frukost
10-17 massage kurs + 15 min. meditation
däremellan lunch mellan 13-14 och både lunchen och middagen lagades av en kock denna gång, mycket god vegetarisk mat fick vi
17.00 yoga, meditation och andning
18.00 middag
21.00 sama veda i 15-20 min och därefter var det tystnad som gällde
 
Ja snacka om att man gick in i sig själv med detta schema!
Torsdagen startade ialla fall med Vishesh igen. Och under fredag fm. blev det Garshan...

som är en råsiden massage som ges med råsidenvantar över hela kroppen. På em. gick vi sedan över till Shirodhara...

som är en varmoljestrålning på pannan. Väldigt krånglig och som kräver mycket övning. Shirodhara fortsatte vi även med under lördagen och kombinerades med Shiroabhyanga...


en uppiggande huvudmassage. Där jag med långt hår fick en väldig tuppering av mitt hår, ja lite 90-tals insirerat blev det :P
 
Under söndagen hade vi hunnit med det vi skulle och fick då själva bestämma vad vi ville ha för behandling av varandra. För mig blev det en Shiroabhyanga och en Vishesh. Ja sedan var jag tvungen att sringa till tågen lite tidigare för att hinna med flyget.
 
Lite omtumlande att komma hem efter en vecka med både skratt och gråt! Längtar redan till nästa gång! Tur att det bara är 1,5 vecka tills dess :D
 
 
 

Svensk sommar

Den: 2012-07-14 Kl: 14:52:13 | Allmänt | Kommentarer: 0


Känns det inte igen :P
 

Bad badeli bad bad

Den: 2012-07-08 Kl: 10:05:44 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja det har blivit mycket bad i helgen, i fredags fick vi ett riktigt kanon väder, så Ilska och jag tog ledigt på eftermiddagen och åkte ut till Skeppsmalen och badade lite. Lilla bävern min, hon simmade och simmade och dök och hoppade. En riktig liten badhund är vad hon är :)
 

Tur att hon kan roa sig själv så jag bara kunde ligga och pilla mig mellan tårna och göra ingen ting, förutom att ligga och njuta av den underbara utsikten :D  Men även jag tog mig några dopp i det kalla havet!
 

Även igår blev det en liten bad tur för Ilska och mig, vi svängde förbi Täfteåsjön och tog oss ett dopp innan vi skulle besöka systeryster och hennes familj.
 
Även idag fick Ilska ta sig ett dopp, men då blev det bara i Höglandssjön och matte kände att hon ville vara torr idag :P
 
Nu blir det lite jobb för att kunna ta igen några timmar som tagits ut i det häliga vädret som varit. Sedan väntar vi hem Husse som varit på Gotland i veckan :)
 
Hoppas ni får en bra dag idag!!!
 

Uppfräschning av stugan

Den: 2012-07-06 Kl: 16:58:28 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja så i Tisdags bar det av till stugan med syrran och hennes ungar. För nu hade vi inhandlat lite färg och skulle fräscha upp stugan lite. Vi kom fram lagom till lunchen...

då stekte jag pannkaka och detta gillades speciellt av Emma ;)
 
Sedan var det en hund som skulle underhållas och det skötte ju dessa damer gallant...
 
 Å Emma busade och busade och busade med Ilska

Stugan utvändigt
 

sedan var det gungtajm
 

åsså dax för lite middag och grillning stod på schemat. Målningen hade vi inte planerat in förrän imorgon.
 

Här är före, innan vi satt igång med målningen
 

och efter
 

före
 

och efter
 

före
 

och efter

Visst blev det snyggt :D Ja syrran och jag blev riktigt nöjda med vårt projekt...och så här gick det till...

vi passade på att börja medans Erik sov, men när han vaknade fick han sitta på mosters rygg och spana in rollern som for upp och ner :P  Emma hjälpte även hon till en stund med målningen, men det uppskattades inte att mamma målade över det som hon så fint målat i vitt :P
 

på kvällen hade jag och Ilska våra mys stunder då vi tog lugna och sköna promenader...alldeles TYST och lugnt. Dock var det moln av mygg och det gillar varken Ilska eller jag vidare mycket.
 
Ja så nu har vi snyggat till stugan lite invändigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra. Men en början har i alla fall skett :D

Ayurveda helg

Den: 2012-07-02 Kl: 15:45:58 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja då har det varit dags för en till helg med ayurveda massage igen, men denna gången varade den i 4 dagar. Helt underbart att både ge och få massage i 4 dagar + meditation och yoga 2 ggr om dagen. Ja kan livet bli så mycket bättre :D
 
Tog lite bilder när jag var nere på oss som sov över på akademin, vi var 6 st. sammanlagt denna helg!
på torsdags kvällen...lite sega och trötta efter gett och fått Abhyanga massage (fr.v. Louise, Melice och Anette)
 
Sanna och Louise
 
På fredagen var det dags att få lära sig en ny massage, då blev vi introducerade i Vishesh

Även denna dag lite trötta och aningens förvirrade efter den nya Vishesh massagen (fr.v. Wivi-Anne, Melice och Anette)
 

Sanna och Louise
 

Melice och Anette igen

Mot middagstid så bestämde vi oss för att gå ut och äta Indisk mat, så vi brassade med Anettes bil till Solna där det fanns en väldigt bra indisk restaurang.

Mmmm vilken god mat det var!
 
och mangolassin var underbar....bara lite för stor för mig....lämnade nog halva för att få i mig maten istället.
 
En riktigt bra helg var det...förutom att min sovkamrat snarkade varje natt så jag inte kunde sova och utan sömn i 3 dagar tar på ens krafter, så den sista natten flyttade jag ner i källaren med Louise, Sanna och Wivi-Anne och fick då sova hyfsat! Annars har det varit en riktigt kanon helg :)
 
Så nu är det bara till att praktisera massage!!! Ingen semester elelr vila för mig inte ;)
 
 
 
 

RSS 2.0