FödelsedagsDrag

Den: 2012-04-30 Kl: 10:11:07 | Allmänt | Kommentarer: 0
Hurra Hurra Hurra!
Ja, för idag fyller Ilska nämligen 4 år...

Det firades genom att ta en dragtur ute i Vårby, 1:a i år faktiskt :D


Fredags fika

Den: 2012-04-27 Kl: 20:20:16 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag ville Emma, Erik och syrran ha besök så innan lunch stack jag ner till bageriet och köpte 3 bakelser :) Sedan efter lunch så åkte Ilska och jag ut till Täfteå.

Först lite frisk luft och lite pillning för Ilska!

Då hittade Emma några tussilago ;)

Sedan ville hon gå in i skogen en sväng och där hittade vi massor av Älgbajs, som var väldigt intressant enligt Emma! När både Emma och Ilska var nöjda, gick vi in till Erik och syrran som inte följt med in i skogen. Då blev det fredagsfika....å ni skulle sett Emmas min när hon fick öppna "paketet med bakelserna i" Men för Emma var det tårta och inga bakelser ;)

Gelantinet och jordgubbarna var godast, sedan kom grädden och smördegen med socker på var nog inte så dum den heller. Mums med fredags fika...tur att moster kom på besök ;)


Men lille Erik fick ingenting...han måste ju först och främst börja äta mat innan det blir fika. Än är det bara bröstmjölk som gäller för honom. Men snart så...


Ilska hittade efter en bra stund även hon lugnet och somnade till en stund, men grädden ville hon inte missa...det är mums mums tycker hon!

Nu är det dags för helg igen...det går undan i svängarna vill jag lova, snart dags för kurs igen (2v.) Men det ska bli skoj!

Ha en trevlig helg!!

Livet ger kunskap

Den: 2012-04-27 Kl: 16:36:49 | Allmänt | Kommentarer: 0

I livet finns tekniken för mänsklig utveckling och insikt redan inbyggd. Varje människa kommer att få insikter och lära sig av sitt handlande tack vare att hon får känna på verkningarna av sina egna handlingar. Denna lag omnämns av flera filosofer och religioner och går under namnet Karmalagen. Karmalagen är inte en strafflag. Allting rör sig i kretslopp så också våra tankar, ord och handlingar. Karmalagen är en lag om resultatet eller verkningen av våra handlingar. Ungefär som när vi blandar salt i kaffet så blir det salt och med socker blir det sött. "Som vi blandar får vi dricka".

På samma vis som olika ämnen av materia uppvisar en lagbundenhet finns det en lagbundenhet för det mentala. Vi blandar också olika "ämnen" i våra tankar, ord och handlingar och dessa mentala blandningar ger upphov till olika s.k. "tankeklimat" som skapar olika verkningar eller resultat beroende på sitt innehåll.

Resultaten av denna "mentala cocktail" återvänder till oss, beroende på blandning, som något sött, salt, bittert, eller surt.

När vi utsätts för obehagliga upplevelser skapas ett lidande som på sikt är den egenskap som gör oss medvetna om olika tankar, ord och handlingars resultat och ger således på sikt förstånd och visdom. Vill jag ha sött kaffe istället för salt kaffe så vet jag av erfarenhet att jag måste blanda rätt ämne i det för att få rätt resultat, nämligen socker. Det är inte "synd" att blanda salt i kaffet men det lär oss att det smakar inte sött.

Människans medkänsla eller empatiförmåga bygger på minnet av egna liknande erfarenheter som det vi känner empati för. Utan detta känslominne skulle vi vara helt oförmögna att känna medkänsla med en annan människa.

Så i livet kan vi aldrig möta en oförrätt som vi själva inte varit upphov till. Det kan vara en mycket tung insikt men ger oss samtidigt möjligheten att skapa, forma och förändra våra egna liv i den riktning vi önskar.

/skand.org

Vänta Inte!!!

Den: 2012-04-25 Kl: 13:19:12 | Allmänt | Kommentarer: 0

Minea besök

Den: 2012-04-23 Kl: 15:18:58 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja i helgen fick vi natt besök! Minea (en utav Jörgens systerdöttrar) ville komma och sova över hos oss. Så efter lunch dök hela famlijen Hellström upp och då var det nästan slagsmål om att fota med min mobil...

Här är en som lillasyster Nova-Li tog på storasyster Minea och mig utan huvud :P

När mamma, pappa och lillasyster åkt, tog vi en promenix i skogen med Ilska

Minea och Ilska :)

Ja under helgen så blev det pyssel, bakning, matlagning, filmtajm, godnattsagor, målning och mycket mer.

Och allt gick bra och Minea verkade sovit bra under natten oxå, så jag tror det var en nöjd tjej som vi sedan lämnade tillbaka på söndag eftermiddagen!

Människor är som...

Den: 2012-04-20 Kl: 13:13:40 | Allmänt | Kommentarer: 0

People are like stained glass windows. They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is only revealed If there is a light from within.

- Elizabeth Kubler Ross

I vår vackra vita vinter värld

Den: 2012-04-19 Kl: 14:44:49 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja men visst, ialla fall där vi var och gick idag var det nästan riktig vinter :)

sjön var alldeles täckt av snö, ingen vår här inte....

och någon hade en väldigt väldigt väldigt kall öl som väntade på dem (fastfrusen i isen)

Tro om det var medvetet eller omedvetet gjort??

Ja nu är man inne i April, så det är ju tyvärr bara att inse fakta...att det inte går mot vinter, utan mot sommar. Visst är sommaren härlig den med, men det finns inget som slår en härlig dragtur med alla voffsingarna :D

Framöver blir det simning istället i värmen och en och annan cykeltur ska vi väl kunna ta. Om det inte blir en alltför varm sommar vill säga. Kanske är tur att vintern och dragsäsongen är slut, så jag inte behöver må dåligt över att åka ner till Stockholm lite nu och då!
Ha en bra dag!!!

Ayurveda Akademin

Den: 2012-04-17 Kl: 10:58:03 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja nu har jag börjat en utbildning igen inom ayurveda massage, så i helgen var jag ner till Sthlm för första kurstillfället...tror det kommer bli en riktigt fantastisk utbildning :D

här var mitt lilla kryp in under helgen, riktigt kanon att de nu skaffat en hel kursgård där de har utbildningarna och där man till och med kan få övernatta :)

Det var annat på den tiden då jag gick hälsorådgivarutbildningen, då vi bl.a. satt och trängdes i Johans (läraren) lägenhet :P

I myshörnan satt vi under teoridelen, som var typ hela helgen. Det bli tydligen annat resten av utbildningen då vi nästan bara ska utöva praktiskt :) I hörnet står min nyfunna vän Louise från Nyköping som även hon hade rest långt för denna utbildning. Det var vi 2 som övernattade, de andra kusrdeltagarna bodde runt Stockholmstrakten. Vi var allt som allt 9 st. tjejer/kvinnor som skulle gå denna utbildning!


Känns härligt att äntligen ta tag i ayurvedan igen och komma in i denna härliga atmosfär. Det var en sådan obeskrivlig atomsfär i lokalerna, trots att det var ganska stort här. Man bara myser när man kommer till sådanan ställen :D

2 kök fanns det och en massa små rum för behandling och övernattning. På nedervångingen fanns ett jätterum perfekt att ha yogaklasser i eller när det är väldigt stora föreläsningar.

Här är ena köket


och här är andra, mycket bra tänkt då det ibland är 2 kurser här samtidigt. Som i mitt fall så pågick det en annan kurs när vi hade våran start och då var det riktigt bra med 2 st. kök.

Överrallt i akademin hängde det otroigt vackra tavlor som man kunde stå och titta på i evigheter och ändå alltid hitta något nytt man inte sett den förra gången man tittade på den. Ja det känns helt enklet TOPPEN att jag hoppade på denna massage utbildning! Så nu vet i alla fall jag vad jag ska göra i sommar :P

Glad PÅååsk!!

Den: 2012-04-06 Kl: 09:35:48 | Allmänt | Kommentarer: 0
Glad Påsk på er!!!


Hoppas nu ni förklarat för era barn att PåskHaren inte bajsar ut påskäggen, annars kanske det slutar så här :P


Otur otur

Den: 2012-04-06 Kl: 09:32:58 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja i tisdags åkte vi ner till Sundsvall för att laga Ilskas trasiga tand. Kl. 9 hade vi tid och då lämnade vi henne och fick sedan spendera dagen där, för att sedan åka och hämta henne på em. Vid 13- tiden hade de ringt på husses telefon (då var jag inne på birsta) och sagt att vi fick komma och hämta henne om 1 tim. De hade då berättat att operationen gått bra, att tanden blivit lagad, men att hon vaknat upp för snappt efter narkosen och hade då lyckats ta sig upp och vimsat omkring och ramlat och slagit sönder 2 framtänder!! Hur är detta möjligt? Lämnar hunden hos tandläkaren för att laga en trasig tand och får tillbaka en hund med ytterligare 2 tänder trasiga :(  Jag trodde att Jörgen skämtade när han berättade det, lät som ett riktigt aprilskämt, men tyvärr var det inte så!  Ja ialla fall så var tandläkaren som tur var trevlig och bad om ursäkt och att de naturligtvis skulle kolla upp även dessa tänder (om några månader, då det var förtidigt att se om det blivit någon riktig skada) och att de naturligtvis skulle stå för dessa kostnader.

Oturstjejen Ilska var helt groggy när hon kom ut till oss, pep och flämtade. Lite otäckt att inte alls käna igen hennes beteende, men otroligt skönt att få hem henne igen.
Hemvägen gick bra hon sov för det mesta och en komips hade husse köpt som hon fick mysa med :)

En väldigt trött och frånvarande Ilska. Hela kvällen vile hon att man skulle vara inärheten av henne, råkade man gå in i köket en snabbis för att hämta något att dricka, så vimsade hon nerför soffan och efter en för att se vad man tog vägen. Lillgumman våran ;)

Dagen efter var hon även då lite groggy, det var först igår: torsdag som jag kände att vi fått våran Ilska tillbaka...

så då drog vi ut i skogen :D

Igår gjorde jag även ett nytt försök till att göra pasta och denna gången blev det kanon :)

Fick nämligen en pastamaskin av syrran och svågern när jag fyllde år och färsk pasta är bland det godaste som finns. Så det blev hemmagjord pasta, med hemmagjord pesto...

det lilla som blev kvar...mmmm....kunde drömma mig tillbaka till Italien ;)

Idag gjorde jag ett försök till att göra en citronmaräng paj

får se om den går att äta :P

Ha en fortsatt trevlig långfredag!!!
/Malin och Ilska

Tandlagning

Den: 2012-04-02 Kl: 13:35:02 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja våran tokfia har gått och slagit/bitit sönder ena hörntanden....när var och hur vet vi inte?!
Jag satt bara och kikade på Ilska tänder efter medans husse borstade dem och tyckte då att den högra tanden såg lite kortare ut än den vänstra??? Och visst var det så, hon hade slagit bort en bit...så det blev att åka till veterinären och kolla upp det hela. Men här i Ö-vik kunde de inte laga den utan vi måste åka ner till Sundsvall för att få tanden fixad :(

RSS 2.0