Tiden bara flyger iväg

Den: 2012-05-31 Kl: 15:38:14 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja tiden bara flyger iväg och jag hinner inte blogga alls :(
Men i helgen var det dags för massagekursen igen och det var högsommar i Stockholm, satt ialla fall ute i det fina vädret när det var mat dags (fukost, lunch och middag). Men annars är det till att vara innomhus då vi skall massera varandra ;)

Ja sedan rullar tiden bara iväg och jag och Ilska har väl inte gjort något specillt märkvärdigt. Vi gå eller springer i skogen mest hela dagen...men ingen värme har det kommit upp till Norrland :( Nu är det till att koppla av och njuta av ledigheten i helgen som kommer sedan är det dags att brassa ner till Stockholm igen. Lite ofta nu så här i början, varannan helg är det ett ständigt resande. Men det är klart värt det när man väl kommer dit ;) I sommar får jag det lite lugnare då är det nämligen bara 1g /mån. men istället i 4 dagar, ska bli skönt att verkligen få gå in i allt under dessa 4 dagar.

Nej nu är det dags att fortsätta jobba!
Ha det så fint så länge ;)

Ute på villovägar

Den: 2012-05-24 Kl: 19:08:55 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår var vi ute i Fjällåkern hos Maria och Cash, där vi skulle ta vår lång promis. Vi tog på oss stövlarna för vi tänkte att det är nog blött och kanske lite snö skulle det finnas kvar....


men detta var ju ett skämt, 1/2 m. var det där vi skulle gå, så vi fick verkligen plumsa i snö. Men det var väldigt uppskattat hos hundarna...härja i snön är alltid populärt ;)


efter vägen träffade vi på en huggorm....fy, var väldigt rädd att hundarna skulle vilja snusa på den. Men det gick bra och på tillbakavägen så hade den slingrat iväg.

Men vilken tripp det blev....
Det var så himla mycket snö att vi blev less att plumsa, så vi knatade in i skogen där det var torrt och försökte ändå hålla kolla på vart stigen gick. Men efter en stund så tyckte vi inte att det fanns någon stig kvar, men som man alltid tänker: "Men vi går bara en liten bit till och ser om inte det är något där framme" vi gick och gick och gick över en massa myrmark. Tycker själv att myrer är lite små skrämmande då jag vet att det finns myrar som kan vara tvärdjup utan att man ser det.

Ja men i alla fall så bestämde vi oss för att vända om för att leta upp stigen igen. Och på vägen tillbaka över myren så jag vek ut lite där det såg ut att vara lite torrare, så helt plötsligt sa det slaffs och så var hela mitt höger ben nere i mossen, ända till rumpan sjönk benet ner, som tur var så hade jag mitt vänstra ben "uppe på land". Men precis när jag ska försöka dra upp benet så kommer Ilska och ska kolla vad jag sysslar med. Ja och vad tror ni händer?!!!......japp, hela hunden åker ner i mossen. FAAaaaan!!!! Det enda jag tänkte på i denna stund var att försöka få tag på hennes halsband och på så sätt försöka dra upp henne. Men innan jag visste ordet av så hade hon tagit upp sig själv...Puh!

Nu var det bara jag som var tvungen att ta mig upp! Hela benet, strumporna och stöveln var full med kallt mossvatten. Brrrr av med strumporna och gå barfota i en ofodrad stövel i snön, jag kan lova er att det var kallt. Så nu var det bara en sak att göra...gå tillbaka tillbilen, för inte tänkte jag gå flera timmar med en helblött höger ben. Men efter några meter så kom jag på att det faktiskt låg något väldigt vatten känsligt  i min högra byxficka. Min telefon...IGEN!!! Min förra mobiltelefon hamnade ju oxå i vattnet, men som tur var så verkar denna klarat sig (peppar peppar). När tillbakavägen började bli bar (snöfri) så var det jag som tog stöveln under armen och gick barfota på grusvägen. Men en isfot så var jag helt bedövad och kände inte gruset alls och marken var mycket varmare än vad stöveln var.

Haha! Vilket äventyr, skönt var det att komma till Maria igen och få låna lite varma kläder. Så för att vara en långpromenad för mig och Maria så blev detta bara en pillis, vi var bara borta i 1 tim. men hundarna fick busa av sig ute på Marias tomt när vi kommit tillbaka. Så Ilska var ändå trött och nöjd när vi kom hem :)


Idag fick jag för mig att jag skulle ut och springa med Ilska...och för att inte ha srungit på 3 år så tyckte jag att jag gjorde det bra. Jag/vi orkade springa 3 km. utan att stanna en enda gång, jag tror minsann att alla långpromisar ger lite kondition minsann. Men trött var jag efter detta, medans Ilska inte ens flåsade...hon hade nog gärna tagit ett varv till utan promblem ;)

På eftermiddagen blev det ett eftermiddags besök hos syrran. Så jag bakade en blåbärspaj och tog med mig, så vi kunde ha fikastund ute i solen.

Mysigt värre tyckte Emma ;)


Ilska hade även hon tur att få sig ett ben av Emma.


Sedan var det gräsklippning och bus med Ilska som gällde innan det var dags att åka hem igen.


Lille Erik var nöjd att ligga i vagnen och filosofera :)

Nu snackar vi närproducerat

Den: 2012-05-22 Kl: 17:12:20 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag under morgonpromisen var jag på jakt efter lite lunch och middag. För idag skulle det lagas närproducerat och då menar jag närproducerat. Och tänka sig jag hitatde allt jag behövde :)


Det blev en cesarsallad gjord på maskrosblad, harsyra + blommor, ängsyra och kårskål. Sedan en hemagjord pestodressing och parmesan så klart. Till detta stekte jag en omelett med kirskål. Dock var vindruvorna , äggen och löken inte fynd från skogen :P

Extra gott när man själv plockat det! Till middag idag så blir det nässelsoppa och nässlorna blev så klart plockade under morgonpromisen ;)

Någon annan än jag som tänkt på att det verkar varit en blåsig vinter, då det är väldigt mycket träd som blåst omkull i skogen.

Bara 2 av alla vi sett när vi varit ute och gått!

Ha nu en fortsatt fin dag :D

Ayurveda i Nyhetsmorgon

Den: 2012-05-21 Kl: 12:35:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
Åh så roligt att man tagit upp ayurveda på Nyhetsmorgon.


Däckdrag

Den: 2012-05-20 Kl: 18:48:19 | Allmänt | Kommentarer: 0
I helgen tyckte jag det var dags att bygga lite muskler på Ilska så jag åkte iväg och skaffade mig ett gammalt däck, som jag sedan tog med mig till vår dragväg ute i Vårby. Där möcklade jag på väldigt länge för att lyckas få in repet in i däcket, så det denna gång inte skulle slitas sönder av slitaget med vägen.

Men tillslut så ville linan ta sig igenom däcket och jag lyckades linda runt expanderlinan. Så var det bara till att köra...eller?!!!
Jag tog låne-cykeln och cyklade iväg och ropade på att Ilska skulle komma, men icke så nicke...hon satte sig bara ner och tittade på mig. Meeeen!!! Så det var bara till att vända och hjälpa Ilska att dra däcket en liten bit DÅ förstod hon att det faktiskt gick att springa med ett däck :P

Å Hej vad det gick när hon väl började :)


-Men häng med då matte....
Ja jag fick cykla på bra för att hinna med i hennes fart.


och det blev en hel del stopp efter vägen för att hon skulle få svalka av sig, för det börjar bli så varmt ute nu :( Dragtiden på sommare är så kort...Så vi börjar längta efter snön!!
Men första måste ju sommaren passera :D

Vurpning

Den: 2012-05-17 Kl: 15:49:28 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår var Ilska och jag ut till våra vänner i Hörnette. Vi hade frånbörjan inte alls tänkt köra något med hundarna och detta eftersom att det var så pass varmt ute och de då lätt blir så överhettade. Så vi satt och surrade och hundarna fick härja ute i hundgården, men så kom Marre med den brilljanta idén att vi ju kunde ta varsin cykel och bara köra 1 hund var :) Så jag fick låna Therese cykel och en utav hennes sons hjälmar (för jag vet hur Ilska är i starten). Selen och draglinan hade jag redan liggandes i bilen, så jag spände fast Ilska framför cykeln och Marre tog Flinga framför sin cykel.

Så var det dags att starta och Marre och Flinga hann starta före oss...och då blir Ilska så otroligt taggad att hon inte tänker över huvudtaget!!! Jag hann inte sätta mig på sadeln utan höll ena handen på draglinan och ena handen på styret och bara en fot hann jag sätta upp på pedalen! Så där låg jag halvägs fram med överkroppen över styret i en jäkla frat! Så, ja ni kanske kan räkna ut vad som hände ganska snabbt....
...just precis det blev en rejäl vurpa, jag och cykeln gled sidleds ovanpå gruset fram i kurvan. Men som tur är förstår Ilska att något är på tok när matte ligger på backen och släpas fram :P  Så då stannar hon ialla fall! Ena jeansens knä skrapades sönder, men trodde inte att det blivit så mycket mer :P  När adrenalinet rusar i kroppen så kan jag tala om att man inte känner speciellt mycket smärta alls. Så jag skyndade mig upp på cykeln och så var vi ikapp Flinga och Marre ganska snabbt. Konstigt nog så var det första jag frågade henne: - Är jackan hel? Och det var de...som tur var ;) min nya fjällräven! När vi ändå hade stannat passade jag på att kika in i knäöppningen och där var det en hel del blod....jaja tänkte jag det är ju dumt att kolla vidare bättre att köra klart och sedan se efter.

Vi körde bort mot golfbanan och påvägen tillbaka fick de svalka av sig nere i älven...

och det verkade väldigt uppskattat :)

Sedan bytte vi hundar när vi kom tillbaka, Marre tod Drifwa och jag tog Storm. Men vilken kille på at dra...det gick som hejsan :)

När vi kommit tillbaka 2.a svängen hade klockan redan hunnit bli 17, så det var det bara att packa ihop och bege sig hemåt. Väl hemma så var det till att tvätta ett rejält sår på knät...men men...ska man ha kul, så får man lida pin...eller var det inte så den var?? :P

När jag stod och värmde maten så hör jag en väldigt bekant röst ropa: - Ilska!!!!
Men...det var ju Emmas röst!!! och mycket riktigt så stod hon utanför dörren. Hon hade varit med pappa på stan och lämnat sin tutte till björnen, så numera är hon nappfri.

Ha en fortsatt trevlig syttne Maj :DTuva

Den: 2012-05-16 Kl: 12:14:02 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår var jag och Ilska ut och hälsade på Maria, förr känd som Hellström, numera Söderström. Hon har nämligen fått en liten dotter, ja och liten var hon för jag tycker ju att lille Erik är liten men han är ju snart 6 mån och denna lilla tjej var bara någon månad gammal.

Lilla Tuva :)

Ja vi tog en promis och sedan bjöds det på fika. Både mamma och dotter verkar välmående och det är alltid roligt att se och roligt att få träffa de båda :)

Meditaions helg

Den: 2012-05-15 Kl: 21:11:48 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i helgen var det äntligen dags för 2:a träffen för ayurveda massagen, men denna gången skulle vi även bli introducerade till att lära oss source meditation. Så därför var jag tvungen att åka ner redan på fredag morgon. Men inte gjorde väl det någonting, då passade jag även på att ta mig in till city och inhandla lite eko grejer :)

Haräven  länge velat se alla körsbärsblommor på alla körsbärsträd i Kungsträdgården i Sthlm, så jag tänkte att jag skulle bege mig dit när jag ändå var där.

Haha!...och jag som tyckte att jag var ute i god tid...de hade redan blommat ut. Ja med 17 grader så händer det snabba grejer i storstaden!


men fint var det ialla fall, strålande sol och som sagt var 17 grader så satte jag mig ner för att vila mina ben och dricka mig en ekologisk smoothie.

Dagen passerade fort och så var det dags att bege sig ut till Helenelund för lite meditation med Johan.

Här är akademin :)


och mitt lilla kryp in under helgen!

Så helgen bestod utav meditation 2-4 ggr/dag + att vi fick ge varandra små massage behandlingar, så ni kan tro att man varvade ner rejält i helgen.

Bredvid akademin finns ett Indiskt tempel och jag blev så nyfiken att jag traskade över och kikade in. Men det var bara en indisk man där inne, som inte kunde prata svenska och knappt förstod engelska. Men vi konverserade ändå på något märkligt sätt.

Längstfram var alla gudar uppradade och den indiske mannen (som jag sedan fick reda på var prästen) rabblade upp alla deras namn...men idag kommer jag inte ihåg ett enda :P


Var ju tvungen att ta en bild på prästen...och det gick han så gärna med på :) (lägg märke till kläderna och tänk sedan er att det var över 30 grader där inne, rena rama vintern för en indier)
Det var inte så märkvärdigt där inne, men energin som fanns där är obeskrivlig. Inte konstigt att ayurveda akademin har en sådan bra energi när den ligger vägg i vägg med ett indiskt tempel. Under söndagen kunde vi under lunchen sitta ute och lyssna på sången som kom från templet när de hade gudstjänst (det kändes nästan som om man befann sig i ett annat land)


Här hade vi vår teori del och meditation under helgen.


och här fick vi ge varandra behandlingar


lika så här!


(bättre bild på akademin och till höger ligger templet)

Ja så nu har man kommit hem som en ny människa...lugnare och mer harmonisk än någonsin. Hur ska detta sluta innan denna utbildning är klar ;)

Ha en fortsatt trevlig dag :)


Grattis i efterskott

Den: 2012-05-10 Kl: 09:53:03 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja men vår käre hundvän Flinga fyllde ju 1 år häromdagen :)
Tänka sig vad tiden går snabbt!!

Flinga på den dagen hon fick åka hem till Marre och hennes pakt!


Numera är hon en stor dam, som får följa med i dragspannet :)


Fy för lata människor

Den: 2012-05-09 Kl: 10:24:56 | Allmänt | Kommentarer: 0
Läste en artikel i Metro som handlade om hur mycket man promenerar med sin/sina hundar. Där det kom fram att många bara rastar sin hund 30 min/dag. det är ju skrämmande att folk inte fattar att en hund behöver mer motion än så!


Artikeln:
Svenska hundägare är i överlag rättså bra på att promenera med sina hundar. Men inte alla. Ny undersökning visade att hela 17 procent av de tillfrågade promenerar sin hund minde än 30 minuter om dagen.

Svenska hundägare är i överlag rättså bra på att promenera med sina hundar. Men inte alla. Ny undersökning visade att  hela 17 procent av de tillfrågade promenerar sin hund minde än 30 minuter om dagen.

En timmes promenad för Fido

Var femte hundägare rastar bara en halvtimme. Det ska du tänka på när du väljer ras.

Svenska hundägare är över lag ganska bra på att promenera sina hundar. 63,8 minuters promenad om dagen landar snittet på, enligt en undersökning där 1 120 hundägare svarade Yougov, på uppdrag av If, om sina promenadvanor.

– Det är inget dåligt resultat, säger Hans Rosenberg, presskontakt för Svenska kennelklubben.

Men undersökningen visar också att det finns hundägare som inte alls förstått hundens behov av rörelse.

Hela 17 procent av de tillfrågade promenerar sin hund mindre än 30 minuter om dagen.

Av dem har två procent svarat att de inte promenerar jycken mer än tio minuter om dagen. De som inte kan bjuda sin hund på mer motion än så borde inte ha hund över huvud taget, tycker Rosenberg.

Rent generellt, när det gäller kraven på fysisk och mental stimulans, anser Rosenberg att vi måste bli bättre på att se till olika rasers behov innan vi bestämmer oss för att bli hundägare.

– Låter man inte hunden använda både kropp och hjärna så mycket som den behöver blir det problem, säger han.

Källa: Metro

• Motion. Hur långa promenader en hund behöver beror inte bara på hundens storlek. Även en liten hund kan behöva mycket motion om den är av en aktiv ras.

• Egenskaper. I stället för att främst välja hund efter utseende bör du läsa på om rasens egenskaper. Har du den tid och energi som krävs för en aktiv hund som avlats fram för arbete, eller ska du nöja dig med en ras som avlats fram som sällskap?

• Kunskaper. Tänk också på att vissa hundar kräver mer mental utmaning än andra. Har du de kunskaper som krävs?

Källa: Köpahund.se, Svenska kennelklubben

Badning

Den: 2012-05-08 Kl: 16:02:38 | Allmänt | Kommentarer: 0
Idag blev det badning på schemat.
Tyckte det var så varmt på em. att vi tog oss ner till Järvedsstranden, där Ilska fick svalka av sig lite.

Härligt värre :D


Sedan lyckades jag få henne att gå både fot bredvid mig påvägen dit och tillbaka...utan koppel. Duktig tjej man har :)

Mojäng och GW körning

Den: 2012-05-07 Kl: 17:23:36 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår fick Marre och jag för oss att vi skulle ut och köra en sväng :)

Nu blir det rejs :P   Marres GW-vagn och min La Grange

Marre kopplade fast Drifwa och Storm vid brevlådan och hjälpte mig sätta fast Pajas vid linan, då Flinga var fastspänd först och Ilska höll jag på att koppla fast....då hörs ett *klick* och så är det 2 huskys som drar iväg i full fart. Kopplet hade gått sönder, så där drog de iväg!!!

Marre iväg efter och jag hade fullt sjå att sitta och hålla på bromsen så att dessa 3 inte skulle dra efter och lock Drifwa  och Storm att fortsätta springa. Och det var inte lätt vill jag lova er, de drog  mig framåt fastän jag höll in bromsen med all min kraft. Dock passade jag på när de fick små lugna perioder att backa så jag skulle komma tillbaka till min startplats när Marre väl skulle kunna starta.

Efter många om och men...kändes som en evighet...så kom Marre gående med Drifwa och Storm. Som tur var kom hennes snälla grannar ut och sprang och hjälpte henne, för de hade stått i föstret och tittat och sett vad som hänt!

Tillslut så kunde vi starta, men då var hundarna redan trötta. Ilska, Pajas och Flinga hade pumpat ut allt adrenalin när de försökt dra efter Drifwa och Storm. Och så klart så hade rymmarna redan gett gärnet!

men hej vad de gick undan ändå...gruset och geggan sprutade upp i ansiktet och i svängarna sladdade jag rejält vill jag lova!

*
Marre efter med sin GW-vagn :)

FY tusan vad ROLIGT det är!!!!
Trist bara att det ska vara så varmt....för bästa dragvädret är när det är mulet och lite kyligt ute!!

Skule promis

Den: 2012-05-04 Kl: 11:24:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår blev det vår 1:a Lååång promis för i år.
Vi tog bilen ut till Fjällåkern till Maria och Cash, där vi käkade lunch, sedan packade vi in oss i bilen och åkte mot Skuleskogen. Med följde även Dilba, Marias mammas och pappas hund, de var nämligen hundvakt! Dilba gillar inte Ilska, (de har träffats några gånger förr) men Ilska har inga problem alls med Dilba. Som tur är så är det lite mer fart på Ilska och Cash så de sprang före och härjade, medans Dilba gick längstbak bakom Maria och mig!

Härligt att vara ute och gå i naturen igen...

alldeles blått var det i skogen...fullt med blåsippor, så vackert det lyste i den så grå/bruna skogen nu under våren!

Oj vad hundarna har det skoj och varje tillfälle som de fick chansen så kutade de ner till vattnet och badade ;)

Det var nästan, men bara nästan, så att Maria och jag hade lust att hoppa i med.

Men oj vilken LÅNG promis det blev, 4 tim. var vi ute. Kändes i benen vill jag lova när vi kom fram till bilen igen. Men du är vi på G igen, tro vart nästa tur ska bli??


Att gör det någon säger att du inte klarar

Den: 2012-05-02 Kl: 11:14:52 | Allmänt | Kommentarer: 0


Bus med Coda

Den: 2012-05-01 Kl: 18:39:52 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja under helgen fick Ilska träffa sin vän Coda 2 ggr. (Coda är husses storasysters hund)

och de härjade som aldrig förr


roligt hade de :)

nedanför deras hus rinner det en å/bäck, vet inte riktigt vad jag ska kalla det.

och så klart så skulle Ilska i och bada, Coda däremot doppade bara benen och lät Ilska simma omkring själv. Sedan blev det pinn-jagning, att det kan vara så kul att jaga pinnar. De är lättroade de små hundarna :P


Var även in och kikade på de små lammen som kommit ut i den stora vida världen, så söta så var de små liven!

Hoppas ni haft en trevlig Valborg allihopa ;)RSS 2.0