Husky valpar

Den: 2011-06-30 Kl: 09:33:41 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår följde jag med Marre och Therese och tittade på Husky valpar. Drifwas uppfödare har nämligen flyttat upp till norrland, till Kramfors. Hon bode tidigare nere i skåne. Drifwas mamma hade fått en kull för några veckor sedan, så det var ju självklart att vi skulle åka och titta på dem :)

Här har ni Drifwas mamma :D


Sedan hade hon ett gäng till 5 vuxna var det och ett helt gäng med valpar. Marre hade spanat in en gråsvart valp som hon tyckte var så fin och hon var rädd för att Angelica (uppföderen) ville att Marre skulle ta med sig en hem. Vad gör jag då? sa Marre. Ja man kan ju inte säga nej till att få en hund :)  och mycket riktigt när vi kom dit så hade hon valt ut 2 st. som Marre fick välja mellan, den gråsvarta och en gråvit, båda tikar!


Nu blev det inte lätt kan jag lova er! Det blev uppställning och till att känna igen alla valpens vinklar.


och på så sätt kanske göra det lite lättare att välja....men så var inte fallet


Titta....ni kan förstå att det var ett svårt val. En svartgrå som hade så otroligt fint utseende och fin täckning, medans den vitgråa hade en sådan personlighet och riktigt avgudade Marre :) Så för mig var valet inte så svårt :D


Hm....hur gör vi???


Små plupparna...inte lätt att stå emot de små ;)  när uppfödaren fick reda på att det var jag som körde drag med Marre så tyckte hon att jag oxå skulle ta en.....tror ni det var lätt att säga nej till en liten pluppis. Hade Ilska varit med och sagt sitt så hade jag förmodligen kommit hem med en jag med ;) men jag vill ha hennes godkännande oxå!


Haha!! Här har ni valpen som Marre valde....ett helt självklart val tyckte jag! Så nu har lilla (snö) "Flinga" kommit in i Drifwas pakt!


Ja så på hemvägen var det 2 st. huskys i bilen ;) Drifwa och sin halvsyster Flinga


Liten kisspaus blev det allt, tänka sig att även Drifwa varit så där liten. Ja pakten bara växer och växer....snart kanske det är min tur oxå....hehe vem vet?!  För vi måste ju ha ett gäng när vi ska ut i skogen på vintern och köra DRAG!!!! Jihoooo, nej nu får det bli vinter snart ;)


Sommar sommar sommar

Den: 2011-06-28 Kl: 10:18:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja nu är det sommar, solen lyser och semestrarna närmar sig med stora steg.
Igår satt Ilska och jag ute i solen en liten stund, men det blev lite långtråkigt så jag fick för mig att börja binda en krans av de blommor som fanns runt omkring mig.

Men blommorna räckte inte så lång... det blev bara en liten krans, men som passade perfekt på Ilska :)


"Men matte varför ska jag ha den på huvudet?"
Det blev lite midsommarstämmning ute i gräset kan ni tro  :)

Framåt kvällen var det sedan dags för mitt och Marias sista yogapass för sommaren och som tur var sken ju solen, så vi bestämde oss för att vi skulle vara utomhus idag. Så vi packade ihop våra mattor, filtar och bälten och skrev en skylt att vi skulle hålla till på Billsta IF idag. Där det fanns en liten gräsplan som var alldeles lämplig åt oss! Härligt var det att få sitta ute i det fri och få ha den blå himmelen ovanför oss och det gröna gräset att sitta på. En helt underbar avslutning blev det!

I dag så bestämde jag mig för att simträna Ilska...så vi gick ner till hamnen och jag tog med flytvästen!

7 min. blev det idag.....så duktig hon är och vilken ork, 7 min. är länge ;)


Men hon var lika sugen att få hoppa i igen när hon kommit upp :)   och inte kan väl matte säga nej till sin hund. JA! HOPP i då! Och så klart hon gör det.....sim sim, under bryggan fram och tillbaka. Sedan fick jag lyfta upp henne igen, då det var alldeles för långt upp till bryggan för att hon skulle kunna ta sig upp själv!


En nöjd nybadad hund!
Nu är träningen äntligen igång igen....måste ju ha muskler i vintern då det ska dras :D

Glad midsommar

Den: 2011-06-24 Kl: 08:43:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
GLAD MIDSOMMAR

Ja hoppas ni alla får en trevlig midsommar trots det "än så länge" dåliga vädret!

Emma besök

Den: 2011-06-22 Kl: 15:38:12 | Allmänt | Kommentarer: 0
Igår kom Emma på besök en liten sund, eftersom att mamma Sara hade en träff i stan med en tant så fick Emma vara hos moster. Men när Emma och syrran kom så hade inte Jörgen och Ilska kommit hem än och jisses vad Emma frågade efter Ilska hela tiden. Och när hon väl kom hem så blev hon riktigt glad ILSKA!! Hej Ilska, jag klappa Ilska!
Sedan blev det middag och efter middagen blev det lite lek i soffan, efter det så gick vi alla till lekparken på Valla. Men det var bara jag och Emma som stannade kvar där, Jörgen och Ilska skulle ta en långpromis. Men då var det någon som frågade lite titt som tätt: Vart e Jöjje och Ilska? Ja vill träffa de en gång till!
Tur att det fanns en rutshkana att roa henne med!


Men frånbörjan var det lite spännt att åka, då fick moster hålla i henne hela vägen ner och hjälpa henne upp igen.


Men efter en stund så var det någon som bara vill åka rutshkana, hon rakt sprang dit!


Kan själv!


Kan själv!


Sedan hälsade vi på draken som Emma kallade det.


Vilka stoja tänder!


Snäll drake, den kan man klappa.

Sedan blev det några vänder till i rutshkanan innan regndroppar började komma och då tyckte moster att det var dags att gå tillbaka.


Å då fanns det en katt man kunde leka med, men katten ville inte ha bollen!

Som tur var kom Jörgen och Ilska precis hem när Emma skulle åka hem, så hon hade turen att träffa dem en sista gång och klappa Ilska fick hon också göra!

Den svenska djungeln

Den: 2011-06-20 Kl: 10:27:50 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja imorse fick jag för mig all Ilska och jag skulle traska in i skogen och gå där vi brukar gå på vintern. Men då har det varit ett brett spår uppkört åt oss och inte alls varit några problem att ta sig fram. Värre var det nu...

ja så här såg det ut nu, så en machetes hade inte varit fel att ha med sig, med tanke på att det var flera meter hög sly och gräset gick upp till midjan. Men vad fasen när vi ändå var här så kunde vi väl lika gärna fortsätta, men så kom myggen och inte bara en, det var en hel svärm. Som tur vad hade jag regnstället på mig och tog snabbt på mig luvan och vi fortsatte vår färd in i djungeln.


Det var skönt när det ibland tog slut på all hög växtlighet och vanlig skog tittade fram...haha då kunde det minsann kastas pinnar!


Vi var nog 2 om att tycka att växtligheten var lite väl hög :)
Skönt var det att komma ut härifrån, nu ligger det en blöt hund på vår soffa och sover gott och jag själv försöker att få upp värmen i kroppen, så det blir tjocktröja och tjocksockar på!

Ikväll blir det yoga och alla är så välkommna så!
Ha en fortsatt underbar dag nu!

Äntligen slut

Den: 2011-06-20 Kl: 10:15:53 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja äntligen är det över med filmispelningen med Sasha!
Haha! ska jag säga som inte varit så delaktig just under själva filminspelningen. Jag fick vara den som fixade och donade innan och göra allt som ingen annan ser, typ kulis grejer! Men ialla fall så har jag och Ilska varit strandsatta här i stan,. För vi fick inte plats i bilen, den var fylld med grejer. Ja så ingen bil på 5 dagar är jobbigt  när man är van att kunna ta sig lite överallt + att man vant sig vid att slippa ta ALLA pillpromenader + långpromender själv med Ilska Ja så i helgen har det helt enkelt bara varit jag och Ilska :) men det gick ju bra det oxå!

I fredags var vi ialla fall med, då min vän Maria.G ställde upp som skådis mot Sasha :D  gick riktigt bra tror jag!

Men nu ska det bli skönt att få hem både bil och husse tycker både jag och ilska :)


Hänt i veckan!

Den: 2011-06-15 Kl: 11:40:47 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i söndags så blev det en sväng ut till gurkEva för att inhandla lite plant och det blev lite smått och gott!

Min lilla back med plantor...


Tomater, paprika och en MASSA kryddor, sedan hade några gurkor blivit mogna så jag passade på att köpa mig ett gäng och lite sallad...mums med färska grönsaker!

I måndags var det dags för yoga igen och det gick riktigt bra även denna gången, men vi funderar på om vi ska ta ett litet break nu i högsommarn för att sedan börja igen i aug. Tror det blir bra att ta ett litet uppehåll då kommer folk hinna sakna yogan lite :)  Efter yogan följde jag med Maria och handlade för jag behövde ju ända inhandla lite plantjord så jag kan plantera ner det jag köpt av Eva.

Igår var jag på stan med Syrran och Emma för att göra ett och annat ärende och för att försöka hitta någon 30 års present till vår kusin som fyller på torsdag.

Å så här blå om tungan blir man av klubbor (mosters lilla sötfia)

När stan var gjord åkte jag så klart hem och då var det dags att ta min lilla hund på en promenad....och vad fick vi då syn på.....

Jo en kisse miss....sådana som Ilska älskar (eller inte) Men jag försöker träna henne så gott detgår och hon blir lugnare och lugnare varje gång vi träffar på en katt! Hoppas att hon tillslut inte ska bry sig om dem....om det nu är möjligt?

Idag tog Ilska och jag en promis till Järved och tillbaka för jag hade en sak som jag var tvungen att låna av dem. Och har man inte någon bil så får man helt enkelt använda det man har....sina 2 ben! Så hela förmiddagen gick åt till att ta sig dit och tillbaka, men nu har man en trött hund här hemma som förmodligen inte kommer att kräva några fler långpromisar idag :)
Nu är det dags att ta tag i jobbet som jag bilvit ombedd att bli klar med innan kvällen, men det ska nog gå bra!
Ha en fortsatt trevlig dag!


Premiär dopp och svärfarsbesök

Den: 2011-06-12 Kl: 10:37:25 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja förs och främst ska vi börja med torsdagen då Jörgen, mattsson, jag och Ilska gav oss ut för att leta rekvisita till den kommande filmen som Jörgen har på G. Han har införskaffat en ny kamera och nu filmas allt möjligt vill jag lova er....här är ett exempel...

Mattsson på en åkgräsklippare ute hos Kicki och Mattias i Skule

Ilska fick så klart följa med och hon fick sitta i inhängnaden tillsammmans med Bella och Coda. Men något som inte var värst populärt! Ilska var i slut löpen och det ska ni tro att Coda kände, för där var det en som försökte.

Ja en pilsk en liten Coda som inte gav upp i första tagen, trots att Ilska dängde upp honom ett par gånger.

Ja på senaste tiden har det blivit mycket bad för Ilskas del och jag har faktiskt tagit mitt första dopp i år, lite sent men det kom ialla fall!

Simma efter pinnar en stekande dag är inte helt fel!

Igår kom Jörgen far på besök, så vi åkte ut till Skule för att träffa honom och då blev även mitt första dopp! I Skulesjön med Michelle (Jörgen systerdotter) och det var riktigt skönt i vattnet 21 grader visade termomertern! Vi tog var sin cykel och cyklade ner och badade en stund.

Efter badningen gav vi oss iväg till Bergom till Jörgens lillasyster Mia och hennes familj, där blev det grillning och en massa bus.

Minea


Lennart (Jörgens far), Berit (Jörgens mor) och JImmy (Jörgens storebror)


Bustrollet Novali

De här två töserna agerade fotograf under kvällen och gick och tor kort på det ena och det andra med min telefon. Bl.a. blev morfar med på ett kort...

Vinkevink från morfar Lennart

Ja det blev en riktigt mysig men varm dag och den avslutades med ett dopp för Ilska upp i en skogsjö i Bergom och gissa om det var efterlängtat. Hon hoppade i frivilligt och bara simmade runt runt runt, utan att behöva ha en pinne att jaga!

Idag blir det en tripp ut till gurkEva, ska inhandla lite ätbar plant....ÄNTLIGEN, så jag måste nog skynda mig, ska hämta upp min kusin och hennes syster innan!
So Long, så länge......

Har du en glas krossare på din telefon?

Den: 2011-06-10 Kl: 16:03:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
Haha! Krossa glas med sin mobil det var något nytt!
Tänk om man kunde göra det! Hihi!

Geggmaja

Den: 2011-06-09 Kl: 08:49:19 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja jag tror vi kan byta namn på Ilska till gegg-Maja, för det är precis vad hon är :)  Alltid ska hon ner i en geggpöl när vi är ute i skogen. Men idag kunde jag inte bli arg på henne, nej idag var det tillåtet att lägga sig i diverse pölar, med tanke på denna värme.
Ja snacka om att värmen kom tillslut och inte bara värme...hetta skulle jag vilja kalla det! 18,8 grader kl. 7 på morgonen. Svettades ganska rejält i mina "hundbyxor" och gympadojor när vi var ute i skogen imorse, funderade starkt ett tag på att joina Ilska i geggpölarna. Men tänkte att jag trots allt var tvungen att ta mig hem igen oxå, och vad skulle folk tro om det kom en geggig hund och en geggig matte och gick igenom stan :P


1:a var ialla fall en vatten-pöl


Mendans resten av pölarna till största delen bestod utav gegga


mmmm....sval och skön gegga ;)


efter den pölen fick hon sig ett par "svarta stövlar"


hon hittade diverse pölar inne i skogen oxå, den som letar den finner :P

Ja efter all denna gegga, så bestämde jag mig för att vi skulle traska tillbaka till den 1:a pölen som ialla fall var mest vatten och minst smuts. Tänkte att hon kanske skulle kunna bada av sig all gegga hon fått på sig!

Skönt tycker Ilska! Ja någorlunda renare blev hon ju ialla fall, kanske kan åka och bada framåt kvällen så blir hon ännu renare ;)

Kärlek

Den: 2011-06-08 Kl: 10:44:44 | Allmänt | Kommentarer: 0
Domar sekreterare

Den: 2011-06-06 Kl: 09:41:21 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i helgen har jag fått vara domar sekreterare :D på en blandras utställning i Matfors.
Så i fredags brassade jag, Marre och Eliyah ner till Sundsvall. Där det först blev Ilkea och lite Birsta och sedan åkte vi ut till Matfors där utställningen skulle hållas på lärdagen. Där fick jag lite mer info. om hur morgondagen skulle se ut och hur det hela skulle gå till. Marre är ju redan en van domare hon har dömt 3 ggr. tidigare ;) Ja efter detta var gjort brassade vi vidare till Marre´s stuga som låg en liten bit utanför Timrå, där vi skulle spendera nätterna. Vi hamnade i säng i hyfsad tid eftersom att vi skulle upp tidigt dagen efter.

Så kl. 7 var det dags att kliva upp på lördag morgonen och göra sig i ordning för dagen bravader och vilket kanon väder det var, kunde inte bli bättre eftersom att utställningen skulle vara utomhus.
Starten blev lite försenad...men inte pga. oss, för vi var där god tid i förväg, eftersom att Marre hade ordnat barnvakt, så var hon ju tvungen att få lite instruktioner om allt.
Men det var riktigt skoj att få vara med om den andra sidan av utställningen, jag har ju tidigare bara ställt ut min hund. Så nu har man en bättre förståelse för varför det kan dra ut på tiden och för hur hela proceduren går till för domaren :) 
Så det blev att få se en hel del hundar...både vackra och mindre vackra, snälla och mindre snälla hundar. Och tiden bara flög iväg och drog ut på tiden gjorde det, kl. 18.30 först var allt klart...och då kan jag lova att det var några som började bli hungriga. Men innan vi kunde åka och äta så skulle det hämtas ett skrivbord hos Marres kompis som bodde i Matfors. Tror kl. var närmare 20 innan vi fick våran middag :P men gott var det då vi äntligen fick den! Kom inte ihåg var stället hette, men vi åkte in till Sundsvall och käkade på en typ utav "Pizza Hut". Efter maten brassade vi ut till Marres stuga igen för att äntligen få slappna av och landa lite. Och snakca om två trötta tjejer, vi skrattade åt allt och ingenting, så det blev en hyfsat tidig kväll igen för båda var vi helt knäckt.

Så hade det blivit söndag och det var dags att packa och dra sig hemåt, men det var inte lite  packning som skulle med, en säng och en tv-bänk och ett skrivbord, plus all våran packning.


Så vi började med lite frukost för att få lite morgon energi :) Marre och Eliyah i köket!

Sedan gick vi ner till vattnet...

men hua vad det blåste kallt...så vi gick upp igen!


Här är Marres två stugor + dass ;)

Ja då blien äntligen var fördigpackad var ialla fall jag vrål hungrig, så det bar iväg till Birsta igen för att ätas lite lunch. Och därefter lite shopping.


Marre i sitt riktiga element...gottegrisen :P  inne på jam jam

Ja sedan var det dags att brassa hemåt igen....

och i Härnösand stannade vi på en vägkrog som Marre hört skulle vara så fint inredd och där tog vi oss en glass. Och det stämde verkligen, riktigt häftigt inredd var den. Med bilsäts soffor och gamla LP-skivomslag på väggarna.


Såg ut som ur en gammal amerikans film....typ ur Grease :)
Sedan var det raka vägen hem. Ja vilken mysig helg det blev av det hela och en riktig roadtripp blev det, även fast vi bara åkte till Sundsvall så käns det som om vi varit och sett halva Sverige i helgen ;)

Och idag blir det till att åka till lilla Emma som fyllde 2 år i lördags.
Så ni får ha en fortsatt trevlig nationaldag och fira lugnt!

Livet

Den: 2011-06-01 Kl: 11:00:35 | Allmänt | Kommentarer: 0
/citat av John Lennon

RSS 2.0