Film och bus i snön

Den: 2010-11-30 Kl: 10:09:49 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i helgen blev det lugna puckar. Husse kom ju hem till oss i fredags och var inte så pigg i helgen, så det blev 
inte mycket mer än filmtittande i helgen.

 
och det är inte bara Jörgen och jag som tycker det är mysigt med filmtajm ;)


Igår blev det skogspromenad och idag blev det bollkastning som motion!

Ilska fullkomligt älskar snön och vill aldrig gå in, och tacka vet jag bollkastning när det är kallt ute och man inte har lust att gå flera kilometer.

det är så skönt att få se sin hund bli trött och lägga sig ner och hämta andan en stund.

Men när vi väl skulle gå hem...då var det någon som lade sig ner och protesterade...

hon ville minsann inte alls gå där ifrån..


Ilska skulle nog kunna bo ute i snön om hon fick det ;)


DU är allt

Den: 2010-11-29 Kl: 15:35:11 | Allmänt | Kommentarer: 0


Dumheter

Den: 2010-11-28 Kl: 14:06:09 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idagv tog Ilska och jag vår morgonpromis uppe i Skyttis skogen och som vanligt fick Ilska springa lös och när vi nästan var framme vid skyttis igen så hör jag hur det dundrar till i skogen så jag tittar till vänster och ser hur 3 rådjur springer iväg...och Ilska efter!!! FAANN är det första som kommer upp i huvudet och jag skriker efter Ilska men ingen reaktion...jag ser bara hur hon försvinner in i skogen! Nu var det länge sedan hon drog iväg ifrån mig, sist var när Maja och jag gick i skogen! Å det är lika otäckt varje gång...man hinner tänka många tankar kan jag lova er. Först får jag för mig att jag ska fortsätta efter henne (följa hennes spår i snön) men kommer på att det är en ganska dålig idé. Så jag öppnar jackfickan för att ta fram telen och hålla koll på hur länge hon är borta...men precis när jag ska göra det så hör jag hur någon kommer flåsande mot mig...ILSKA! Ja skönt var det att se henne och duktigt av henne att inse att hon måste springa tillbaka till matte, gick bara någon minut så kom hon :D

Men då var det till att brotta ner henne och förklara att detta var: DUMHETER!

Men det är svårt att vara arg länge på en sådan hät snögris ;)

När hon dyker ner i snön med hela ansiktet ser hon ut som ett riktigt snöspöke!

Fredagsmys med Marre och Drifwa

Den: 2010-11-27 Kl: 14:25:24 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja igår kväll fick vi besök utav Marre och Drifwa! Riktigt mysigt var det...det blev grönsaker och dipp och en titt på Idol (1:a gången i år för mig). Men Marre följer det slaviskt så därför såg vi det ;) men hennes favorit artist åkte ut igår :(  
Lillgumman  blev riktigt glad att hon fick en kompis hem till sig, hon belv alldeles till sig när Drifwa kom och det gick riktigt bra, inte alls mycket dominans bestämmelser igår!

Mys Drifwa :D

Thats what friends are for!

Den: 2010-11-26 Kl: 09:21:45 | Allmänt | Kommentarer: 0

5 skäl att inte ta barnen till djurparken

Den: 2010-11-25 Kl: 14:37:17 | Allmänt | Kommentarer: 2


Julklappar

Den: 2010-11-24 Kl: 20:46:33 | Allmänt | Kommentarer: 0
Denna dag började med att Ilska och jag gav oss ut på en skogspromenad. Lungn och skönt är det att gå ut tidigt på morgonen för då får vi för det mesta vara för oss själva! Å även denna gången var det förtollande vackert i skogen, när ett 3 cm snötäcke lagt sig över trädens grenar :D

Ilska hittade en gren/träd av sly som blvit avverkat innan snön kom och den bröt jag sönder så att det blev en lämplig storlek till att kasta till Ilska. Ja en riktigt bra pinne blev det, för den hängde med hela vägen hem (annars brukar Ilska ha en tendens till att knaga sönder dem)...förutom på slutet då klantiga matte råkade kasta upp den i ett träd så den fastnade...men lyckades vi tillslut fixa ner!

När vi kom hem var det dags att säga adjö till husse som åkt till Sthlm i några dagar. Efter det så hade jag en date med Elin och Nova nere på stan, så Ilska fick vara själv i några timmar. På stan blev det faktiskt köpt en hel del julklappar och ett par vinterskor till mig, som jag kan ha på mig när jag ska på stan. För idag hade jag skoterkängor och åkte spark ner till stan...mmm ni kan tro att folk tittade på mig...får man inte ha vad man vill på sig??! Eller tittade de för att de tyckte att jag var klok som hade varma skor och utnyttjade vinternsväglag bra med min spark?? ja vem vet!?

När jag kom hem blev det lite jobb och bus i snön med Ilska, sedan bar det iväg till yogan. Det var sista passet nu innan jul :( trist....men den börjar ju i januari igen :D

Nu blir det Grey's Anatomy och sedan sängen för min del, så ni får sova så gott i natt, för det tänker jag och Ilska göra!

Lite av varje

Den: 2010-11-23 Kl: 14:11:34 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja igår så försökte jag mig faktisk på att steka lite pannkakor till lunch. Och alla som känner mig vet att jag är värdelös på att steka HELA pannkakor, men igår då lyckades jag steka de snyggaste och helaste pannkakorna jag någonsin gjort! Se själva ;)

Snygga och goda för en gång skull!

På morgonen så var Ilska och jag ut en sväng med sparken, men bara i kopplet så det blev bara lite konditionsträning igår!

Idag har vi inte gjort så mycke: jobbar, ätit och varit ute i skogen en sväng!


Nu är hon ute i skogen igen med Jörgen och Andreas :D

Bröllops intåg

Den: 2010-11-21 Kl: 15:16:07 | Allmänt | Kommentarer: 2
Ja jag känner ju några stycken som ska gifta sig till sommaren och detta är verkligen ett annorlunda intåg, förmodligen oförglömligt! Kanske kommer någon utav dem att ha ett sådan här :D

Kul eller hur?!

Lördag

Den: 2010-11-20 Kl: 13:16:30 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår blev det alltså Ikea, men det blev inte mycket inhandlat där...men det är alltid trevligt att få komma iväg ibland.

Ilska fick ju vara hos svärmor och när vi skulle lämna henne där så var Kicki och hennes lilla valp Coda där! Jätte fin liten hund, men Ilska var inte överförtjust i den lilla saken. Hon verkade fört tro att det var en katt (hon hatar katter) men insåg tillslut att det faktiskt var en hund! Vi får nog ta och träffa honom fler gånger, så de får vänja sig vid varandra :) Tänkte inte på att ta något kort på honom men jag får fixa ett nästa gång vi ses.

Idag har hela familjen varit knäckt: jag vaknade senare än jag brukar och Ilska ville knappt gå ut imorse och Jörgen tog även han lite sovmorgon!

Så idag blev det kast med en snöig boll!

Tur att hon älskar att jaga allt som kastas :D

Fredag

Den: 2010-11-19 Kl: 09:00:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jepp idag är det fredag och Ilska och jag har redan hunnit vara ute på en morgon promis, det blev en väldigt tidig och en lång sådan. Detta eftersom att Jörgen och jag ska ner till Ikea idag och Ilska ska få vara hos svärmor och  jag tänkte att hon skulle få slippa gå på långpromis med Ilska :D

Å det var fortfarande väldigt mörkt ute när vi begav oss ut på promisen.

Ja nu sitter jag bara och väntar på att husse ska vakna någon gång så att vi kan ta och åka snart ;)

Ilska verkar ialla fall trivas riktigt bra i vår stora nya soffa ;)

Hon ligger alltid och myser i den när jag kliver upp!


och hon verkar tycka det är mysigt med en mjuk och stor soffa som hon får ha alldeles själv på natten!
Ödlan är väck och jag har blivit snygg

Den: 2010-11-18 Kl: 09:19:25 | Allmänt | Kommentarer: 2
Ja igår var det till att lida pin :D  jag var hos Zid i stort sett hela dagen, kom hem först kl.20 Men vad gör det när man få vara fin när man kommer hem! Helt otroligt så duktig han är...se själva...

Mitt ben före...med en blekt ful liten ödla som blivit lasrad 2 ggr. och som ska bli övertäckt av Ilska ;)


Halvvägs


Å Klar :D kan ni tänka er att där under finns den lilla fula ödlan!!

Ja nu har jag min lilla vän med mig vart jag än går! Det är svårt att ta en bild på hela tatueringen eftersom att ett ben är rundat! Men den är super snygg jag lovar er!


Här är bilden som han utgick ifrån, en bild som Ilska och jag tog när hon var 4 mån. hos en fotograf!
Fantastiskt eller hur?!Till min Pappa

Den: 2010-11-14 Kl: 09:33:36 | Allmänt | Kommentarer: 1


När jag var riktigt liten
och nån annan varit stygg
så var hans stora famn
en plats där jag blev trygg.

En far är nån som vet
att skydda sina kära.
Han vakar över mej
långt borta eller nära.

När lasset blir för tungt
och hotar att mig stjälpa
så finns han där till hands
att stötta mig och hjälpa.

Som förebild han går
i livets långa trappa.
Och ingen är som han…
Han är min kära pappa!
Småtjärnsstugan

Den: 2010-11-14 Kl: 09:23:02 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja igår så åkte jag, Jörgen, Ilska och Bella till Vittsjöstugan igen! Tänkte göra ett nyt försök med att hitta småtjärnsstugan....så se ni det gjorde vi minsann :)  jag gcik på min magkänsla och lyckades ta oss dit!


Här har ni småtjärnsstugan


Bella och Ilska


Utsikten över den nu frusna sjön

Ilska fick springa lös men Bella vågade vi inte ha lös eftersom att hon dragit ifrån oss flera gånger. Hon fick springa i Ilskas spårlina, så det kändes nog som hon för det mesta var lös ändå! Tur var det nog att vi hade henne fast kopplad, då hon ett par gånger var påväg in i skogen med nosen upp i vädret. Ja som Jörgen sa: -Hon hade nog varit påväg till Kina nu, om hon inte varit kopplad ;)


Bella på helspänn...en utav gångerna som hon fått syn på något längre in i skogen


Framme vid Vittsjöstugan igen!


Å bilen stod å väntade på oss i skogen :)

Kvälls drag

Den: 2010-11-13 Kl: 09:04:24 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår em. så fick jag för mig att Ilska och jag skulle ta hem våra spark som vi hade turen att få ifjol vinter. Vi hann aldrig få hem den ifjol då den började töa precis efter att vi hade fått den, så den blev parkerad i Järved hos mor och far :)
Så Jörgen skjutsade ut oss dit och sedan tog jag på Ilska selen och så bar det iväg in mot stan på en spark! Men Ilska var inte så dragvillig igår, hon hade varit ute så pass mycket att hon inte alls var taggad. Men hem kom vi tillslut.

Ser ut som om det var mitt i natten vi var ute men kl. var runt 18.30 bara ;)

Var även tidigare under dagen på Reginas och köpte lite mat till Ilska och kollade samtidigt efter om de hade fått hem några björkis halsband....å se ni det hade de :D äntligen blev det ett nytt!! Grönt var färgen som det blev + en ny namnbricka till (ett rosa ben)

Så imorse hade hon det när vi var ute i skogen och härjade :)


Vittsjöstugan

Den: 2010-11-11 Kl: 15:46:29 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag så drog jag, Ilska, Maria.G och Cash till Vittsjöstugan, tur att man har en 4hjulsdriven bil annars hade vi aldrig tagit oss uppför den oplogade vägen :D
Väl framme så började Ilska och Cash härja som bara den. Promisen var tänkt att gå till några småstugor, dit det bara skulle vara 1,2 km.....men vi vimsade bort oss i den vita snön och kom tillbaka till Vittsjöstugan efter 1,5 tim.
Vart vi hade gått är och förblir en gåta, men mysigt var det!
När vi kommit tillbaka till stugan så tog vi en liten fikapaus med varm choklad, vanlijbullar som Christer bakat och lavendelskorpor som jag bakat...mumma var precis vad det smakade ;)
Ser fram emot vår nästa date framöver...tro vart vi ska ta vägen då?!


Maria, Ilska och Cash


Ilska i full fart med Cash lite längre bakom :)


Ilska och Cash busar


Myys snö

Den: 2010-11-10 Kl: 14:03:02 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja vad mysigt det var att få vakna upp och se att det var alldeles vitt ute!
Ja idag gick Ilska och jag ut med stora leenden på våra läppar...för det var dags för snöbus!!!

HUR VACKERT som helst i skogen idag :D

Hoppas att den ligger kvar den här gången ;)

Detta måste ha varit ren glädje för fotografen!

Den: 2010-11-08 Kl: 13:47:37 | Allmänt | Kommentarer: 1
"Vänskap handlar inte om vem du har känt längst.
Det handlar om dem som kom och aldrig lämnat din sida”

Däckdragning

Den: 2010-11-07 Kl: 11:14:11 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag så drog Ilska och jag iväg till Gerdal för att köra lite däckdragning runt sandgropen där!
Det gick kanoners...hon sprang som ett jehu!!


Efter bara uppför så var vi ju tvungen att ta en liten viopaus

så varför inte ta och passa på att njuta av den fina utsikten samtidigt :)
Himla vacket är det där!

När vi var 200 m. kvar från bilen så smäller linan av som jag knutit runt däcket...men det var lättfixat...så då fortsatte vi.

När jag sedan ska packa in sakerna i bilen så hade jag tagit med mig en sax för att jag skulle klippa sönder den trasiga draglinan vi hade liggandes i bilen + ett gammalt koppel som hantaget slitits sönder på. Alltså det var kabinhaken som jag var ute efter (kan vara bra att ha ifall vi behöver förnya eller lägga till en lina på släden)
ja vad tror ni att jag gör........klipper av det riktiga...hela kopplets hake  :S  ååååhhh vad ska jag nu koppla fast Ilska med när jag ska ut och gå??!!!
Jaja, tur att vi har det rosa tygkopplet hemma! Men så otroligt klantigt av mig att inte kolla vilket koppel det var jag tog. Och som tur är så, finns det nya på affären, tänkte ta en sväng förbi Djurmagasinet senare, annars får det bli granngården imorgon!

Var förräsen och pillade Ilska  inärheten av kyrkogården igår och vad vacker det är där under denna helg...fullt med ljus tända överallt...försökte ta en bild men det vackra gick inte att fånga på bild.

Just det ja! jag måste ju berätta att det gick kanon bra för grabbarna uppe i Umeå igår på tävlingen: 2 silver och ett guld blev det :D


Lördag

Den: 2010-11-06 Kl: 14:45:17 | Allmänt | Kommentarer: 1

Ja igår blev jag inspirerad av Marre...de hade varit uppe vid hörnsjön och grillat med hennes föräldrar och hundar. Så jag blev sugen på att åka dit det var ett tag sedan, senast var när Ilska fortfarande kunde bada alltså när det var varmt :)

Som tur är så vaknar vi ju ganska tidigt, så vi var alldeles ensamma där!

Vattnet hade fusit halvvägs på sjön, så det var ingen hund som var vidare badsugen.Hon sprang runt och kollade läget, men stannade alltid vid vattenkanten

När vi gick och strosade runt där så tittade solen fram


och det blev en jätte vacker soluppgång :)

När vi kom fram till stället där Ilska brukar få bada på sommaren så fick hon syn på en pinne


den hade frusit fast en bit ute på vattnet och hon verkade allt bra sugen på att få tag på den :)


så hon gav sig ut och trodde nog att isen skulle hålla för henne


men det gjorde den ju så klart inte


så då vände hon lika snabbt...och pinnen blev genast ointressant.

När vi gick i skogen så stötte vi på en gammal husgrund...


vad vackert allt blir när naturen får arbeta lite med det.

Ja det blev en riktigt kanon morgon och vi var ute länge. När vi sedan var påväg tillbaka till bilen så verkade folk ha börjat vakan till liv, för då stötte vi på en och annan människa och det stod bilar parkerade bredvid oss.

Nu har vi kommit hem från en till pillpromis som vi tog i Järveds skogen. Där var det pinnkastning som stod på schemat :)
Nu sitter vi och håller tummar och tassar på att det ska gå bra för husse på tävligen i Umeå idag :)

Heja heja!!En helt vanlig dag

Den: 2010-11-06 Kl: 09:51:49 | Allmänt | Kommentarer: 0
Så här började min morgon...

Först hade jag problem att komma ur sängen
Kände mig väldigt stel i nacken
Tvättade håret, men fick ingen ordning på det
Jag stäckte mig när jag skulle försöka träna
Min boss gick hårt åt mig på jobbet
och det ösregnade på mig på lunchen


Kanske blir det bättre imorgon!!!?


Dagens tanke....

Hantera alla stressiga situationer som en hund:
OM DU INTE KAN ÄTA DET ELLER LEKA MED DET
Bara kissa på det och gå din väg ;)

Daniel = Robert

Den: 2010-11-04 Kl: 18:56:51 | Allmänt | Kommentarer: 0
  

ja är de inte lika så säg :D

Livet blir ibland inte riktigt som man tänkt sig!

Den: 2010-11-03 Kl: 08:26:01 | Allmänt | Kommentarer: 0
Som barn hade man en hel del drömmar ...

åren går och man växer upp...

Helt plötsligt vaknar man upp med helt andra drömmar och värderingar i livet
tills en dag...


Då man vaknar upp och inser att livet bidde inte alls som man tänkt sig!

Så det kan bli... :P

På äventyr i skogen

Den: 2010-11-01 Kl: 08:43:45 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja morgonpromisen blev i skogen idag och när vi gick där och strövade på så stötte vi på en sådan stor och fin myrstack, det var länge sedan man fick se en av denna storlek.Igår var de ju dags för träning igen och då tog vi med oss Ilska och Bella. Ilska ska alltid kaxa med Bella nuförtiden...

ja ni ser ju själva...

Det kom en ny kille igår och började träna med oss, en kille från Nya Zeeland som hade tränat BJJ tidigare.  Å stor var han...kul att få se att killarna för en gångskull får kämpa lite :)

Josh och Mattias brottas här!

RSS 2.0