Examination

Den: 2012-08-30 Kl: 14:38:21 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja då var jag äntligen klar med min ayurvediska massagekurs....eller äntligen och äntligen, kommer att sakna alla dessa tokstollar ;)
Så nu är jag diplomerad ayurvedisk massör :D

fr.v. Frida, jag, Anette, Lina, Rosie, Louise, Johan. Sittande fr.v. Melice, Wivi-Anne, Pia och Sanna
 
Ja tjollahopp på ett litet tag till...för det händer så mycket i mitt liv just nu...bloggar mer och detta en annan gång!
 
 

Ayurveda helg igen

Den: 2012-08-07 Kl: 15:17:17 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja låt oss börja med tisdagen...då åkte jag och Ilska ut till Fjällåkern till Maria och Cash.....ja trots att Ilska löper skulle hon få träffa en hanhund :P 
 
Vi tog en promis ut i skogen och plockade då lite hjortron...
2-3 liter blev det, men det räcker gott och väl, så mycket hjortron äter jag inte ;)
 
Sedan bar det av till stockholm på onsdagen....mot Ayurevda Akademin för lite ayurveda massage :D
På torsdag blev det valfri behandling tillsammans med swededana


som är en svettbehandling....då man ligger på massagebänken och får ett "tält" över sig som sedan fylls med varm ånga! Puh! Svettigt blev det, men mycket skönt...jag kände mig som en ny människa efteråt :)
 
Natten mot fredagen fick jag däremot fruktanskvärt ont i min vänstra skuldra...men det var bara att kämpa på...denna dag skulle vi lära oss ryggbehandling...

då man får värme, massage och örtknyten masserade på ryggen! Här ligger Melice som försöksperson. (Från väntser: Johan, Isabell, Rosie, Pia och Frida)
 

Vi har väldigt skoj på utbildningen och Isabell (en av lärarna) tyckte att Melice skulle fotas där hon låg ;)
 

Louise i väntan på att Johan ska komma in med örtknytena
 

så masserades hela ryggen med varma örtknyten.

 Så blev även jag utsatt för denna behandling trots min värk i skuldran la jag mig på bänken....men gisses var örterna verkade...för när jag skulle upp från bänken var jag nästintill orörlig. JA! Smärtan var nu värre än någonsin :( Tur att denna massage dag var över. Nu ska jag inte beklaga mig alls, men det blev i stort sett bara värre och värre...ont ont ont! Men det var väl något lagrat i kroppen som ville ut just denna gång.
 
På lördagen var det...tro det eller ej...men jag som stoppade i mig värktabletter för att kunna genomföra en massage behandling på min kurskamrat. Under söndagen blev det lite bättre och vi började då med marma behandling som mest är en subtil beröring och inte kräver mycket rörlighet av annat än 2-3 fingrar på höger handen. Så detta klarade jag av!

lätt beröring av specifika punkter med 1, 2 eller 3 fingrar över kroppen. (med speciell olja) Häftigt var det att göra och ännuhaftigare att man kan göra denna behandling ännumer effektiv genom att ta pulsen och ge behnadling efter obalanser i subdoshor. En behandling att rekommendera, men jag kan dock inte utföra den riktigt än då jag inte har oljorna :( men det kommer väl det oxå!
 
Ja sedan ver det hemgång på söndagen och på måndag var det kanon väder, så då tog jag ledigt från jobbet och vilade min skuldra lite. Så Ilska och jag tog en tur ut till havet...

en egen strand fick vi för oss själva :D
 

underbart vacker det är att bara sitta och titta på båtarna som seglar förbi
 

sedan vandrade vi ut mot klipporna och hittade vår alldeles egen lilla strand där vi slog oss ner ;)
 

RSS 2.0