Finn din livsuppgift

En person som lever sitt liv som om han/hon var en av de största människorna på jorden har inte bara mycket stort självrespekt utan också djup respekt för den naturkraft som satt honom/henne till världen. Idag pratas det mycket om att "leva i nuet" och att "ta vara på ögonblicket". Visst är det så, men det handlar om att hitta en jämvikt och det är absolut inte fel att ta sig tid att sikta mot stjärnorna och verkligen låta sin inneboende begåvning lysa. För när du sätter  målen högt och hänger dig åt stora drömmar, gör du i själva verket något mycket kreativt. Du använder din fantasi och din begåvning för att bygga upp något fantastiskt, DET är kreativitet!

Det är nog inte många som sett detta som en kreativ handling att försöka förverkliga sina viktigaste mål.  För att bygga upp ett företag, lansera en ny produkt eller ägna sig åt sin största passion är samma sak som när en konstnär förvandlar sin inre vision till ett fantastiskt konstverk, eller hur?!

När du gör ditt bästa och strävar efter fulländning får du hjälp och luft under dina vingar av självaste universum. Men man måste komma ihåg att allt inte kommer att gå som du önskar, det finns en högre kraft med i spelet och vi förstår inte alltid logiken med det. Men fortsätter du bara att göra det bästa och låter livet gör resten och bara acceptera det som sker, kommer livet att utveckla sig på ett fantastiskt sätt. Bättre än då någonsin förväntat dig!

Dina handlingar får konsekvenser och för att kunna skörda det du drömmer om så måste du SÅ först! Tror du mig inte, så kan du fråga vilken bonde som helst, han/hon kommer att berätta att inget växer på fälten utan hårt arbete och omsorgsfull sådd. Om han/hon bara satt och rullade tummarna hela dagarna så skulle han/hon förlora sin gård.

Människor som inte är beredda att ställa upp ett mål för vad de vill ha ut av livet är människor med mycket rädsla inom sig. De har problem som måste lösas och mörka sidor som måste belysas. De är rädda för att misslyckas, rädda för att lyckas, rädd för det okända, rädd för att bli avvisad, rädd för att vara annorlunda, rädda för att inte duga m.m. Den som inte gör sitt bästa, lägger ner sin själ i det den gör och siktar på perfektion är någonstans i grunden en människa med en inneboende rädsla som behöver botas. Men självklart finns det inte EN själ på denna jord som inte har någon typ utav rädsla som hindrar honom/henne från att leva upp till sitt egentliga potential.  Det hela handlar om hur man tänker, för oftast när vi ska omsätta tanken i praktiken så blir det fel.  Tänk bara på att göra ditt bästa och låt livet göra resten. Hänge dig åt dina drömmar, gör allt för att bygga upp det liv som du vill ha. Sök upp de platser som skrämmer dig och nöj dig inte med mindre än den storhet som du egentligen har inom dig. Då kan du låta livet leda dig till din livsuppgift, då kan du slappna av och kapitulera för ödet!

Om du har gjort ditt allra bästa och levt i enlighet med naturens lagar så kommer allt som händer att vara en välsignelse, även om det först kan verka som en förbannelse.

Dessa kloka ord kommer från Julian Mantle (ur boken Finn din livsuppgift av: Robin Sharma)

Martin Luther King sade en gång: Alla har förmågan till storhet - inte till berömmelse, men till storhet. Men vi bedrar oss själva. Vi är fega och försiktiga. Vi accepterar det tankesystem vår omvärld har lärt oss ska styra vårt liv och som lyder. "våga inte", "dröm inte", "lys inte alltför klart, då riskerar du att skilja dig från mängden och att misslyckas".


Visst är det väl egentligen så??? Vi människor är väldigt fega egentligen?!

Upprepa detta för dig själv:
Jag är inte här på jorden av en slump. Jag är här för ett visst ändamål och det ändamålet är att växa till ett berg, inte krympa till ett sandkorn!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0