Gott Nytt ÅR!

Den: 2010-12-31 Kl: 09:26:24 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja ett riktigt Gott Nytt År till er alla!
från Ilska och mig

DRrrraaaag!!

Den: 2010-12-30 Kl: 15:31:24 | Allmänt | Kommentarer: 0
JA!!! Idag har VI varit och kört lite drag.....och nog var det drag vill jag lova :)
Marre tog bilder...

KLARA.........


Färdiga......

GÅ!!!!

Å nog jäklar gick det undan kan jag lova. Drifwa och Ilska har inte kört drag tillsammans på länge, så här kutades det för livet! Det var bara att försöka hålla sig kvar på sparken stående :P  Ja adrenalinet var på topp det kan jag lova er...


Sötnosarna, hur duktiga som hells var de, kutade hela vägen fram och tillbaka. De enda gångerna som jag fick sätta ner foten i backen var för att sakta in farten inte för att sparka på :)

När vi kom tillbaka till Marre och Therese, så ville ju Ilska så klart in och hälsa på Pajas och Saffe. Och då passade jag på att surra lite med Marre och Therese :D


Nu är det inte länge kvar...


Nu är det en riktigt rejäl kula ;)

Ja sedan bar det iväg hem för att jobba lite och nu sitter jag här och bloggar om vår underbara morgon!
Tack för lånet av hund Marre ;)Visdom

Den: 2010-12-29 Kl: 20:31:46 | Allmänt | Kommentarer: 0


Verklig livsglädje är att lägga all din kraft på en uppgift du själv tycker är betydelsefull... att få vara en tillgång i stället för någon som helt gräver ner sig i motgångar och bedrövelser, och som klagar över att världen inte vill göra just dig lycklig. Jag anser, att mitt liv är en del av en större gemenskap, och så länge jag lever är det mitt previlegium att göra allt jag kan för den.
/George Bernard Shaw (1856-1950)

Life must go on...

Den: 2010-12-28 Kl: 10:49:37 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja livet går på något konstigt sätt vidare...även fast något tråkigt oss händer!

Men natten igår började inte bra....för då hade jag en sängkamrat som fick springa upp och kräkas hela natten och morgonen! Ucsh för magsjuka....så nu går jag själv bara och undrar om jag själv ska få samma sak, eller om mitt immunförsvar lyckas stå emot det :S

Vill hellst slippa detta!!!

Älskade mormor

Den: 2010-12-26 Kl: 14:36:39 | Allmänt | Kommentarer: 2

Du var en stark kvinna som allt såg
och dina barnbarn du alltid kom ihåg.

Vi kommer föralltid att bära dig vid vårt hjärta
det är skönt att du nu slipper din svåra smärta.

Ett ljus brinner för dig dag som natt
du för oss var en underbar skatt

Vila, ja vila nu i frid,
för nu slipper du ta mera strid.

Mot din sjukdom du kämpat så tappert
nu önskar vi dig något vackert.

Sov gott du kära
sov gott du rara
vi hos dig föralltid kommer att vara!


Ja igår kom ett sorgebesked till vår familj, att min kära lilla mormor oss nu lämnat! Trots att du på slutet inte varit närvarande, har du ju ändå på något sätt funnits där. Känns nu väldigt tomt och konstigt när du lämnat oss, men jag vet att du nu har det mycket bättre!
Sov så gott nu älskad mormor!

Julafton

Den: 2010-12-25 Kl: 11:00:05 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår var det ju julafton och den spenderade Ilska och jag hos min syster och hennes familj ute i Täfteå. Ja våra föräldrar var förstås också där!


Ilska och jag liftade med mor och far dit, eftersom att husse skulle fira ju med hans sida!

Emma ville börja äta på en gång hon, men vi hade ju inte fixat klart maten och det hade ju inte varit Kalle på tv´n än! Men när maten var fixad och alla var nerhämtade från tv´n, då var det dags för julmiddagen. Som Thomas "den gode kocken" hade lagat! Riktigt gott var det, å tur för mig att det fanns annat än julmat, då jag inte äter inälvsmat eller rött kött!


När vi människor skulle äta mat fick Ilska ligga bakom galler och titta på, eftersom att Thomas son Axel är så dödligt rädd för Ilska.

Ilskas utsikt under julmiddagen! Men lika glad var hon för det :)
När vi ätit upp vad det hennes tur att få go mat. Thomas hade gjort i ordning en alldeles egen jultallrik till Ilska, sicken tur hon hade!

När maten var bortplockad och lugnet börjat krypa fram var det dags för en lite promis för Ilska och jag! Medans vi hade varit ute på promisen så hade tomten hunnit vara och hälsa på. Men ha hade så mycket att göra att han inte hunnit med att dela ut alla julklappar! Så Tyra (Thomas äldsta dotter) fick sköta om det.


Tyra vid granen, i fullt sjå att försöka läsa vad som stod på paketen!

Ilska hade varit jätte snäll i år, för hon fcik en massa paket :)

det blev så många att hon somnade mitt i paketutdelningen!

Här var allt hon fick...

det bästa var nog...bollen med en pipgrej i och...


grisöron så klart :)

Barnen fick en massa julklappar de också...

Axel fick en spindelmannen dräkt med "muckler" =)

När paketen var öppnade var alla ganska trötta och nöjda att vi kände att det var dags att dra sig hemåt.
Ilska var så knäckt att hon slocknade i bilen påväg hem...men ååhh vad hon tyckte att det var skönt att få komma hem till sin soffa.
Nu väntade vi bara på husse
...vi väntade och väntade och väntade...men blev så trötta att vi bestämde oss för att krypa ner i säng. Men precis då så kom husse hem...då blev det mera paket öppning ;)  
ja, vi fick alla en massa bra och goda grejer igår och nu sitter jag här i mitt nya underställ och bloggar :) Understället är så fint att jag kommer kunna ha brallerna som leggings. De har en isblå färg, med ljust vita blommor på...HUR fina som hellst!
NÄ nu tror jag att Ilska och jag ska ta och äta lite godsaker som vi fick i våra paket igår!

Tack min kära familj för en trevlig Julafton!

Från oss alla

Den: 2010-12-24 Kl: 12:49:47 | Allmänt | Kommentarer: 0
till er alla

EN RIKTIGT GOD JUL

Vintersolståndet

Den: 2010-12-22 Kl: 08:59:49 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ja inatt så inträffar vintersolståndet kl. 00.38.  Ja detta är årets mörkaste dag! Men efter denna dag så vänder det!!!
Vintersolståndet kallas den tidpunkt då solen står som lägst på himlen på norra halvklotet. Då är dagen är som kortast under året. Vid vintersolståndet lutar jordaxelns norra del maximalt bort från solen, vilket medför att det norra halvklotet alltså får sin kortaste dag och längsta natt. Norr om norra polcirkeln går solen inte ens upp.

Förbannad snögubbe

Den: 2010-12-21 Kl: 18:19:15 | Allmänt | Kommentarer: 0


Hej mitt Vinterland!!

Den: 2010-12-20 Kl: 19:15:30 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja nu är det verkligen vitt ute, HÄRLIGT!
Idag gick Ilska och jag till skogs på morgonen...men oj vilken snö det var där!
Men det stoppar inte oss från att spendera några timmar där :)


Jag hade med mig ett rktigt snö spöke i skogen ;)

Å plogbil aggerade hon oxå...

fast snön gick upp till halsen på henne ;)


jobbigt var det, men Ilska skulle promt gå först!


men mysig var det...å jobbigt!

Pust....

matte tog lite lång tid på sig ibland, så då fick Ilska vänta!

men när snön började gå upp till min midja, då fick det vara nog...då vände vi och gick i våra spår tillbaka. Pust! Vi var faktiskt ute över 1,5 tim. och plumsade i snön!


men i eljuspåret var det lite mindre snö och där kunde man stanna till och beundra det vackra vita vinterlandet som moder jord skapat! Ja...att lite snö kan göra naturen så förtrollande vacket....helt fascinerande!

Lite allt möjligt

Den: 2010-12-19 Kl: 14:43:23 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja hoppsan hejsan, nu var det länge sedan jag gjorde ett inlägg här det glöms liksom bort nu i juletider! Ja man har varit med om lite allt möjligt på dessa dagar. Vi har bl.a. varit ute i Järved och hälsat på mor och far.

där fick Ilska en alldeles egen sackosäck :) mysig att ligga i den!

Sedan hade Maria.G och jag ett yoga -pass ute i dojon för grabbarna och brudarna, gick riktgt bra...förutom att vi fick ha mössor och tjocksockar på oss, då luftvärmepumpen gått sönder och elementen inte var uppskruvade. Vi tände massor av ljus och hade 2 kupévärmare på ;)  men om det blir en nästa gång så hoppas jag att värmen inte slår av igen!

Igår fredags så kom Emma till oss, hon skulle få sova över för mamma och pappa skulle jobba hela natten lång! Ingen barnvagn togs med eftersom det snöat så mycket att det ändå inte skulle gå och styra nån ute. När mamma Sara kom så sa hon att Emma inte var någon stor-ätare och att det var helt normalt att hon bara år 4-5 tuggor.

först blev det mellis och sedan ett äpple...


sedan middag som lät: Mmmmm...gott....mera...


sedan ett äpple till.

Däremellan var det dags för Ilska att få lätta på blåsan...och kom ihåg ingen barnvagn till Emma. Så det var att klä på Emma, ta på dragbältet och selen på Ilska och klumsa ut i snön! Testade först att sätta Emma på sparken, så kunde ju Ilska få dra oss fram, men hon gallskrek när hon fick sitta på den. Så det var till att ställa tillbaka sparken och bära Emma på höften :S  efter ett tag så kom jag på att Emma kunde ju faktiskt åka på mina axlar...då gick det mycket lättare :)  Ja en promis som i normala fall tar 15 min. tog denna gången 40 min. Men hem kom vi!!

En tim. efter promenaden var det dags för välling och sedan sängen för Emma. Natten gick bra och Emma sov ända tills 6.45.


då blev det välling och mys med Ilska i soffan.
Sedan var det dags för den krångliga proceduren igen...Ilskas morgonpromis! Men hem kom vi även denna gång :)


Efter det fick Emma sig en dusch och sedan blev det frulle....där det lät: mera macka, mera ost! Efter frullen blev det sagostund och filmtajm och lite musik då blev Emma så trött att det fick bli dags för en liten tupplur! Hon vaknade sedan ganska precis till lunchen, då det blev pannkaka och sylt. Medans vi satt och åt så åkte Ilska och Jörgen till dojon för att träna och då var det frott fram för Emma att traska runt i lägenheten utan att behöva bry sig om att det var en stor hund som kom efter!


då blev granen riktigt utforskad och sedan blev det dans till pippi långstrump och andra barnvisor. Mitt i dasen så kom mamma...ja och då var det ju dags för Emma att åka hem till sig!

Under hela helgen har det ju kommit helt otroligt mycket med snö...HURRA!!! Det är ju hur mysigt som helst! Nu när vi var ute idag och härjade i snön så försvann nästa Ilska i den djupa snön.

Riktigt kämpigt att ta sig fram nu!

Snart blir det JuJutsu-träning och det var ett riktigt bra tag sedan jag tränade sist. Men jag hoppa att något sitter kvar i benmärgen på mig ;)

Midvinternattens köld är hård...

Den: 2010-12-14 Kl: 14:54:29 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja idag bet det till riktigt rejält i kinderna när Ilska och jag tog vår morgonpromenad som bar iväg till skogs idag.
-21 grader stod vår termometer på :S

Men klär man bara på sig varmt så slipper man frysa och tacka vet jag Helly hansens underställ (från förr) då slipper man frysa om både över och underkropp. Det enda som är lite svårt att klä på är ansiktet!

När Ilska och jag var i skogen så stötte vi på en julgran...

förmodligen något dagis eller skola som varit och klätt den...både röda tomtar och guldglitter hade den :)

Efter det var det dags för jobb och sedan lunch, då gick Ilska och jag ner till bollplanen och kastade lite boll i det vackra vädret.
Igår var vi även ute och kastade boll, fast då var vi till Järved till JÄBO-stugan...åkte förbi mor och far för att låna lite grejer och då passade vi på att åka upp till skidspåret som var upplyst!

hemskt mörkt var det..tur att Ilska har sin supersyn :D  och hittar bollarna även i mörker!

Julmarknad

Den: 2010-12-13 Kl: 12:14:05 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår så åkte vi på Julmarkanden ute i Banafjäl...


Mysigt med julstämning


Fanns mycket krimskrams


En STOR julgran med STORA röda kulor
och lucia fick vi oxå träffa på!

Efter julmarknaden var det dags för jujutsuträning, men min förkylning har inte riktigt passerat förbi än så Ilska och jag följde med och aggerade publik.


Dojon hade även den fått sig en egen julgran...en vit med blåakulor och belysning :)

Klurigt

Den: 2010-12-11 Kl: 16:57:18 | Allmänt | Kommentarer: 0

Ung eller gammal kvinna?Balkong eller terass??


gammalt par eller spelande mexikaner?
Lite julmusik...

Den: 2010-12-10 Kl: 16:37:39 | Allmänt | Kommentarer: 0

Fjällåkern

Den: 2010-12-07 Kl: 18:59:06 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jepp idag har Ilska och jag varit och hälsat på Maria och Cash ute i Fjällåkern i deras nya hus!
Och E4:an var helt magsikt vacker idag...kändes som om vi kom åkandes fram i något Narnia land :D


Ja väl framme så var det bus som stod på schemat...

Ilska och Cash började härja så fort Ilska hoppat ur bilen.


Huset :)

Ja sedan bar det av in i urskogen...

där härjades det ännu mer...
när denna långa skogspromenad var avklarad gick vi in och drack lite värmande te och planerade upp ett yoga-pass som vi ska hålla för grabbarna, förhoppningsvis nästa vecka. Vi ska köra igenom det en gång först för att se att det fungerar!

När vi kom hem så fick jag en härlig kommentar av husse:
-Vad du luktar utomhus! ....ja vi har varit utomhus nästan hela dagen, inte så konstigt ;)

Det blev ingen träning ikväll för mig idag heller, då jag inte är helt kry i kroppen än. Och Ilska och jag är nog lika knäckta efter denna dagen i skogen att vi nog somnar tidigt ikväll!


Att bli svensk

Den: 2010-12-05 Kl: 10:41:15 | Allmänt | Kommentarer: 0
Haha! Så sant...vi svenskar i ett nötskal :)


Granen står så grön och grann i stugan...

Den: 2010-12-04 Kl: 17:15:00 | Allmänt | Kommentarer: 3
Ja idag blev det snöbus uppe vid skyttis. Ilska, Jörgen och jag gick dit och kastade snöbollar och pinnar till Ilska.
'
Snö-älskaren våran :D

Sedan gick Jörgen och Ilska på promis och jag traskade hemåt själv! Orkar inte gå speciellt långt nu efter förkylningen, får ta det successivt eftersom, så att man inte åker dit igen!

Å igår kom Jörgen hem med en julgran som han pyntade...nästan helt själv  :D mysigt blev det!

Den ser nästan ut som Musses gran, med alla färgglada kulor och polkagrisstänger...och våran egen pluto har vi ju oxå ;)

Ut i vår hage....

Den: 2010-12-03 Kl: 11:53:34 | Allmänt | Kommentarer: 2
Ja igår så messade Marre mig och frågade om vi hade lust att hänga med till hagen (i Gullänget) imorgon vid 10.30, eftersom hon då skulle skjutsa Therese på jobbet då! Visste inte då hur jag skulle göra eftersom att jag varit lite småhängig i 2 dagar. Men imorse kände jag mig lite piggare...för jag låter värre än det är :) ...så jag skickade iväg ett sms, att vi så klart hängde med! För vem står inte hellre rätt upp och ner och har en trevlig konversation med en underbar vän, medans hundarna springer sig trötta. Än att behöva ge sig ut i skogen 1 tim. helt själv med Ilska?? JA svaret var redan givet ;)


En höggravid Marre med Drifwa....mmm tro det eller ej men det finns en tjockkmage under den där jackan ;)


Terroristerna Pajas och Ilska...ja för de är riktiga terrorister mot Drifwa, de jagar henne tillsammans och brottar ner henne. 2 mot 1 är inte rättvist!


Å lilla Saffe man...hur härlig var inte han att titta på när han kom pringandes i full fart för atts edan göra en tvärnit. Sötis det e vad han e ;)

Härligt att få se hundarna ha RIKTIGT skoj med varandra :D
Tack för en härlig stund med er!!

Oh my god...

Den: 2010-12-02 Kl: 14:44:47 | Allmänt | Kommentarer: 0


RSS 2.0