Söt unge och söt bebeis

Den: 2011-05-30 Kl: 10:08:17 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i fredags så var jag ju på stan med Syrran och Emma :)
Emma var helt tokig i solglasögon, tror hon provade ett par på varje affär...om hon hittade några ;)

Titta moster Malin!


En riktig cooling e det därbakom


Söt unge ;)

Ett litet bustroll e hon allt lilla Emma.
Men roligast var nog när jag skulle gå på Intersport och köpa en väska till Jörgen. Väskorna fanns på nedervåningen och det var kö och tog en väldans lång tid att få någon hjälp.  Å på golvet hade de slagit upp ett tält och utanför stod en ihopfällbar stol som jag tror föreställde en björn. Så Emma tog chansen att roa sig själv, hon tog av sig stövlarna och kröp in i tältet...efter en stund kom hon ut och satte sig i björn-stolen och filosoferade :)  Ja, det var någon som kännde sig riktigt hemma där! Undra vad personalen sagt om syrran och jag gjort samma sak :P 
Efter intersport blev det fikatime på Waynes och sedan tog vi vårt pick och pack och drog hemåt.

På lördagen så hade jag en date med Marre, Eliyah och deras pakt.

Haha! E han inte fin....med världens bästa body på sig. En riktig söt bebis e han :D

Å lillvännen min fick stanna hemma med husse och titta på trav :( men det var för att hon just nu löper och det är ju bara så jobbigt att hålla kolla på Pajas och Saffe, så det inte skulle råka bli några valpar! Efter träffen med Marre så åkte jag med min kusin till min farmor och hennes mormor (fortfarande samma person) hon fyllde nämligen år. Där bjöds det på kycklingsallad som min faster (kin kusins mamma) hade gjort, riktigt gott och det var skönt att slippa att dessa 100-tals kakor som annars står på bordet :)

Ja sedan på söndag var det ju morsdag, så då åkte Ilska och jag till mamsen och tog med henne på en långpromis ute i regnvädret.
Ja så har min helg sett ut, idag ska det bli skönt att få sitta och jobba i lugn och ro.
Sedan avslutas dagen med ett yogapass ute i dojon :)

Vårskörd

Den: 2011-05-27 Kl: 10:48:14 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja i går var Ilska och jag ute på skörde jakt och vi hittade allt som vi var ute efter :) I en liten skogsglänta hittade vi kirskål...ja som växer i stortsett överallt, men känns som om det är minst smuts på de som växer i skogen)

Sådana rikedommar skogen erbjuder :)

Därefter blev det plockat lite brännässlor och häggblommor!


Av häggblommorna blir det saft


och av nässlorna blir det nog sedan soppa, men de måste ta och torka först


Av kirskålen blev det en fritata (en typ av omelette)

Ja tänk att naturen kan erbjuda en sådana läckerheter. Nästa gång blir det till att göra egen pesto och ceasarsallad!


Idag gjorde jag och Ilska ett riktigt fynd, ja mitt inne i stan! Vi hittade ett ställe där det fanns fullt med vinbärsbuskar och en liten rabarberplanta. Ja...så ni kan tro att vi kommer att besöka detta ställe när det är tid att skörda vinbär. Rabarbern är nog klara tidigare, men än så länge fanns där bara 2 stjälkar. Så det blev till att rikga till syrran och fråga om hon kunde ta med sig några stjälkar när hon kommer in till stan idag! Hoppas bara hon inte glömmer det...skulle vara gott med lite rabarberpaj ikväll och rabarberkräm till frukost imorrn.

Nä nu ska här jobbas lite innan det bär iväg på stan med syster och Emma :)
Ha en riktigt bra dag, för det tänker jag ha :D

Om att ändra sina vanor

Den: 2011-05-26 Kl: 11:02:44 | Allmänt | Kommentarer: 0


"It usually takes about 30 days to change a habit. Not because you need 30 days. You could do it in 68 seconds if you could, once you did it, hold your vibration there, but you have to consciously make that decision"

-Abraham, genom Esther Hicks

Sommar sommar och sol....

Den: 2011-05-25 Kl: 20:44:09 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja men visst är det vackert ute i vår underbara natur nu, häggen, körsbärsträden och äppelträden står i blom, ja oj vad det doftar gott när man är ute och går :D

Åh så vacker alla träd är med de söta små blommorna! och goda är de även att göra saft på, hoppas kunna gå och plocka mig ett gäng imorgon innan jag ska ner till optikern. Ja glasögonen har redan kommit...och snacka om att förnyelse lönar sig...jisses vad man kan se bra :)  till optikern ska jag för att prova ut nya linser, ja man fick halva priset på dem när man köpte glasögon, så vi får väl se om de passar!

Härligt härligt men farligt farligt

Den: 2011-05-23 Kl: 13:52:43 | Allmänt | Kommentarer: 0
ganska vanligt men oooförsvarligt....
Ja fick den låten på huvudet....:)
Ja hörr ni här har det inte hänt något annorlunda faktiskt. I lördags åkte jag en sväng ut till loppisen som var på arnäs hembygdsgård å jisses vad mycket folk där var. Kändes som om det var midsommar :)  de spelade folkmusik och man fick köpa fika och sätta sig ute på bänkar, ja precis som det brukar vara på midsommar! Det fattades bara pilkastning, lotteri, en gris att gissa vikten på och en midsommarstång! Men det enda som jag kom hem med var ett paket tunnbröd som Jörgen skulle fick, jag själv var ute efter möbler men det fanns det inte så mycket av :(
När jag kom hem så tog Jörgen och jag en promis med Ilska ner till Höglandssjön där hon fick simma av sig! På kvällen hyrde vi sedan film, men ingen som var en riktig "hit" så jag har inget att rekommendera.

Igår var det somvalnligt BJJ-träning och då blir man ständigt påmind att man lever ;)  ibland får man en gubbe som lägger hela sin kroppstyngd på en...och jag lover att det känns, de väger nog dubbla mig :P  Så idag så känner jag av det i kroppen...öm i fötter, bröstkorg, armar, rumpa och rygg. Men det är skönt att få rör på sig ialla fall!

Idag i regnet har det bara blivit jobb än så länge, men ikväll blir det ett ännu ett yogapass att hålla i, hoppas folk tar sig ut även fast det regnar :D

Ja sedan kan ni ju om ni vill, ta er en titt på min nyaste sida: Goldenhunden.com (ja den handlar naturligtvis bara om golden retriever)

Invigning av anaconda loggan

Den: 2011-05-20 Kl: 09:31:39 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jepp igår var det som vanligt träning men jag var inte med, utan var 1:e filmare istället. Innan träningen började var det dags för invigning av vår nya fina logga, som min käre vän Tove gjort åt oss!


Lamporna måste ju fungera och lysa på rätt ställe...tryggt att ha 2 medarbetare som håller i stegen åt en ;)


Men lampan ville inte fungera, så det blev några byten av lampor innan det ville sig till att lysa på loggan :)


Lillvännen fick naturligtvis vara med


Nu ni...dags att dra av skyddsplasten


Snart hel borta ;)


Ja....sedan belv det jämförelse om vem som egetligen var starkast.....vem tror ni?? Jag satsar på den sura gubben längst ner utan tröja ;)


Titta så fin den är :D


Och så här tycker VI om den!!!!

Min underbara hund

Den: 2011-05-17 Kl: 11:05:21 | Allmänt | Kommentarer: 1

De säger att det bara tar:
En minut att hitta en speciell vän.
En timme att uppskatta dig.
En dag att älska dig,
men det tar ett helt liv att glömma dig.


Å visst håller jag med :D för min lilla vän kommer föralltid att finnas kvar i mitt hjärta så länge jag lever. Det är så sant som sägen säger: Att hunden är människans bästa vän!

Mys dag

Den: 2011-05-15 Kl: 10:00:55 | Allmänt | Kommentarer: 0
Jag igår blev det en riktig mysdag trots det trista vädret. Efter lunch så följde jag och Ilska med Marre till Bjällsta där Marres föräldrar har sin sommarstuga. Det skulle flyttas en soffa och fraktas hem lite trall.
Men Åh så fint det var där...

en hel äng full med vitsippor :) där Ilska och Pajas fick springa av sig och för Ilskas del så blev det raka vägen ner till vattnet!


Marre och Eliyah :D


ja så en hel del badning stod på schemat, tror Ilska tyckte det var kul att få sällskap ner i vattnet för en gång skull!


Sedan blev det lek och bus för hela slanten...vem får pinnen?

Och brr, vad kallt det blev och regnade började det oxå att göra. Men så kom resten av gänget som skulle ha soffan + Marres föräldrar och Marres mamma Carin hade fika med sig, SÅå skönt att få gå in och värma sig och få en varm kopp kaffe i magen.

Mormor Carin och Eliyah

Ja sedan bar det av mot Hörnett...mot Marre :)

och då passerade vi solänget på vägen, där det pågick V75 där husse för tillfället befann sig! Mycket bilar var det...undra om det blev någon storvinst?

Väl hemma hos Marre blev det mys för hela slanten! Gooo mat gjorde vi och sedan blev det Mello och en massa snacks. Men det var inte många låtar som var något att lyssna på....och för inte tala på låten som vann?? Hur tänkte Europa då? Men jag och Marre kanske har konstig smak när det gäller musik :) Roligt ialla fall att Sverige kom på en 3:e plats...inte för att jag är ett direkt fan av Eric Saade, men roligt att vi fick komma i toppen för en gång skull!

Saffemannen han e en lustig filur han, han satte sig på fotpallen och satt där och halvsov, han svajjade lite fram och tillbaka, man undrade nästan när han skulle dimpa ner i backen. Och så klart så väckte jag honom när blixten kom fram ;)


Lillvännen min låg och myste med sitt favoritdjur...lammet. Varje gång vi är hos Marre så springer hon och hämtar det! Sötnosen min <3

Nostalgi

Den: 2011-05-12 Kl: 14:46:45 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja jag vet inte riktigt hur jag hittade tillbaka till denna låt. Men tänk vad liten man var då denna låt var populär (1990) haha! och vilka minnen...tänker allt på min "storasyster" Tove jag när jag hör denna låt. Minns bara att det var hos henne som jag hörde denna låt första gången :)  Ja jag har ju ingen storasyster så därför brukar jag få kalla min barndoms vän Tove för min låtsas storasyster, för många stunder har hon allt varit det för mig ;)
Väcker det inte några känslor i dig?
Du kanske mest kommer ihåg att den även spelades i filmen "Livet är en schlager" för där var den oxå med :)

Papegojan Emma

Den: 2011-05-08 Kl: 12:17:08 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja igår var jag och Ilska ut till Syrran och Emma, där tog vi en promis ner till vattnet. Vi tog genvägen över äkern så Ilska skulle få springa av sig lite + att hon skulle få bada ner i sjön. På väg ner och hem fick Emma åka på syrran och mina axlar om vartannat och det var en riktig papegoja som man hade på axlarna. För allt som man sa upprepade Emma.


Det blåste kallt så mössa var ett måste :)


Ja det är Ilska ni ser ute i vattnet skönt att få en ren hund :) + att hon blev trött av badet och promisen! När vi sedan kom tillbaka gick vi in och värmde oss en stund, sedan drog Ilska och jag hemåt för att äta lite middag.

Idag har det inte hunnit hända så mycket, om en stund bär det av på träning och senare mot kvällen bli det yoga!


Djurbilden

Den: 2011-05-07 Kl: 18:30:47 | Allmänt | Kommentarer: 1
Ja i Mars var Ilska och jag till Reginas Zoohörna, där Ilska fick bli fotad helt gratis :D Han var jätte duktig han som fotade och Ilska var duktig hon med som satt och låg alldeles still. Nu har bilderna äntligen kommit och jag tycker själv att de blev superfina.


han lyckades verkligen fånga Ilska som hon ser ut och det är inte det lättaste!


Så stilig så ;)


Den här bilden finns inne på Reginas då man kan rösta på lillgumman till den bästa djurbilden. Hon tävlar mot 36 olika andra djur och röstningen pågår fram till den 1 juni! Bara en kul grej...var mest bilderna jag var intresserad av inte tävligen, men de tyckte att vi skulle ställa upp när vi ändå hade fotat :D

Dynghöna

Den: 2011-05-06 Kl: 13:44:24 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja det är rätta ordet på Ilska när vi är ute i skogen och går, för hon hittar alltid en dyngpöl som hon bara ska placera sig i :P

vatten som vatten tycker Ilska...

som tur är finns det oftast rena pölar oxå som hon allt får ta och lägga sig i innan vi går hem, annars blir det raka väg in i duschen, för Vem vill ha i gyttja i hela lägenheten! Och som tur var hittade vi en renare pöl innan vi skulle gå hem i morse. Och hon fick leka av sig rejält idag, för innan vi skulle hem ifrån skogen stötte vi på Gizmo (leonbergern). Skönt att få med sig en trött hund :)

Idag har man varit till optikern med bästa Elin och Nova. Där blev det konstaterat att jag fått LITE sämre syn på vänster öga. Men roligast av allt var att vi köpte 2 par glasögon var för 1000 kr, inte illa pinkat. Det blev ett par STORA MÖRBRUNA moderna och ett par nätta lila (så klart). För Elin blev det ett par Gröna och ett par stora svarta. Ska bli riktigt kul att få SE lite bättre och uppdatera sig lite...kanske var på tiden 7 år sedan sist! Efter optikerbesöket blev det lunch på blåbär med Elin och Nova och sedan stan en snabbis. När jag sedan skulle bege mig hemåt gick jag förbi Näske fiskvagn...och perfekt jag som skulle laga lax till middag, köpte även med mig lite färska räkor som jag ska mumsa på ikväll! Ska bli Gött!!
Nej nu ska här jobbas en stund innan det är dags att tillaga laxen.
På återseende :DKallt ute

Den: 2011-05-04 Kl: 20:35:24 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja usch vilket bakslag det har blivit...är ju brrrr att gå ut på morgonen nu! Imorse blev det skogen och tro ni inte att Ilska lyckades hitta sig en liten snöplätt...förmodligen den enda i skogen ;) mums med snö!På eftermiddagen tog vi en till promis men denna gång till en annan skog...där jag gick in för att kika om det kommit fram några vitsippor än. Åå jo minsan några stycken hittade jag!

Konstigt att plocka vitsippor när den är Brrrr kallt ute, men på em. kom ju solen fram och värmde oss :D  Nu vill vi ha värme....annars kunde ju snön ha fått stanna kvar om det ska vara så här kallt, hade gärna velat köra några slädvändor till innan snön försvann. Men nu får man se fram emot nästa vinter, då det blir slädkörning HELA vintern eftersom vi nu inte är utan slädar ;)

Ännu ett fantastiskt pass

Den: 2011-05-04 Kl: 10:25:29 | Allmänt | Kommentarer: 0
Ja här glömmer man bort att blogga märker jag, hinner inte riktigt med när det finns så mycket jobb att göra! Men ialla fall så hade Maria och jag vårt andra yoga-pass i måndags och det blev ännu denna gången riktigt lyckat. Det är så roligt att se att folk vill komma :)  och för er som inte vågat ta er dit än...så är yoga inget farligt, bara något som är otroligt avslappnande för kroppen. Här kan ni se en del utav de positioner som utförs under passet...

det såg väl inte så farligt ut eller hur?? de allra konstigaste positionerna som ni nu kanske reagerade på, utför vi på ett mycket lättare och inte alls så komplicerat sätt. Alla får lyssna till sin kropp och utföra positionerna efter det! Är ni nyfiken så är ni välkommen på måndagar kl. 18.30 i Anaconda Dojon ;)


Just det ja: Om ni skulle råka befinna er på Reginas Zoohörna någon gång innan den 1 juni, så kan ni ju passa på att lägga en röst på min hund Ilska som finns på bild där :) Det är en tävling där om bästa djurbilden (37 st. olika djur) som man får rösta på! Ilska ligger ner på bilden och har huvudet på sned....har inte själv fått hem bilderna, men lovar att lägga ut dem så fort de kommer :D
Tack och bock för oss!
RSS 2.0