Drag med Cash

Ja idag blev det en tripp ut till Maria och Cash.
Ja har liksom hjälpt Maria att köpa en sele, expandelina och ett dragbälte, så nu var det dags att introducera Cash att köra riktigt drag!
De hade varit ute några gånger och provat, men Christer (husse i familjen) hade varit tvungen att cykla före för att Cash skulle springa framför.
En liten stund innan vi skulle åka så får jag ett sms av Maria: hon undrar hur vi ska gör pga. vädret? Så jag ringer upp henne för att fråga vad de var för väder där??...för här i stan var det helt ok. Där ute hade det börjat snöa...
ja, men vad gör det sa jag, så länge det inte är storm ;)

Så då bar det iväg till Fjällåkern, där vi spände för hundarna och ställde oss på sparken. Det gick lite si så där från början, då Cash hellre ville springa i samma takt som sparken och inte framme i Ilskas takt!

På dragturen åkte vi förbi en gård där de hade lama djur

Ilska blev väldigt nyfiken och undrade vad detta var för något, så hon var mer upp i snödrivan än vägen!

Tillslut så gick det liiiite bättre och de sprang hyfsat, men det var Ilska som hela tiden var fram i toppen och Cash bakom i takt med sparken!


Hm...men då kom Maria på att hon kunde ta Christers cykel och cykla framför, vid Ilska då skulle nog Cash hålla samma takt.
Ja det var ju värt ett försök...


Så då hämtades cyklen ut ur boden...

Då gick det mycket bättre :D

Snart så är Cash en riktig draghund han med...med bara lite träning så ska detta nog gå finemang!


Efter dragturen så hade de tydligen lite energi kvar för de sprang och härjade på tomten! När cykeln var inställd igen, var det dags att gå in och ta sig lite fika, jag hade nämligen bakat (limepaj med grädde blev det). Mmm... riktigt gott om jag får säga min mening...
Ja, nu är det 2 slöa tjejer som sitter/ligger här hemma, känns skönt att få slappa ett tag innan det är dags för sängen!

Imorgon väntar ännu en rolig dag...då bär det av till Marre och hennes pakt :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0