Vegetarisk kost av hälsoskäl

Många tror att vegetarianer inte får i sig tillräckligt med näring och att man blir blek och svag och sjuk. Men forskning visar tvärttemot, även de största, starkaste, långlivade djuren är vegetarianer så som elefanter, oxar, hästar osv. Vegetarianer har helt enkelt bättre uthållighet, det eftersom deras kroppar inte behöver slösa energi på att bearbeta och föra ut alla de gifter som man får i sig när man äter kött!

Bönor, nötter och mjölk är vår naturliga protein källa och som även är lättillgängligast för männsikan.

All forskning och statisktik visar ett samband med människors hälsotillstånd och matvanor, alltså köttätandet och sjukdomar. Vegetarianer har den lägsta sjukdomsfrekvenser. Många sjukdomar så som hjärtsjukdomar, cancer, njursjukdomar och ledbesvär kommer just från köttätandet. Eftersom att när man äter kött lagras ett överflödigt animaliskt fett i kroppen. Detta fett kan kroppen inte bryta ner utan bildar så småning om en beläggning i blodkärlens väggar. Det är just därför som så många får  högt blodtryck, slaganfall och hjärtsjukdomar. I kött tillsätter man även nitrit och andra kemikaler som är cancerframkallande.

Eftersom vi människor har samma tarmsystem som växtätande djur och då man äter kött, stannar det kvar alldeles förläge i tarmarna och bildar toxiner (gifter) som bland annat överbelastar njurarna. Detta kan i värsta fall leda till gikt, artrit, reumatism och cancer i tjocktarmen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0