Landet brunsås

Någon som sett "Landet brunsås"?
Det är en riktigt bra dokumentär på svt, den handlar om:
Varför äter vi svenskar som vi gör? Vad är det för vits med att äta mat med ett näringsvärde någonstans mittemellan kanelbulle och en bit kartong? Varför landar varmkorven och pulvermoset på tallriken samtidigt som vi ägnar mer tid åt kokböcker och matlagningsprogram än någonsin? Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren utforskar svensk matkultur i SVT:s nya programserie Landet brunsås.

Aldrig förr har den äkta råvaran, den genuina matlagningen och den hemlagade maten värderats högre än nu. Ändå är det ingen som har tid att faktiskt laga maten.

Brunsåsen är en mycket svensk sås, en produkt av en matkultur där matens faktiska innehåll blivit det minst viktiga. Svampsås innehåller svamp, rödvinsås rödvin. Brunsås innehåller en färg och den färgen är brun.

En riktigt sevärd dokumentär i 8 avsnitt, varje avsnitt är ca: 30 min. avsnitten finns att se på svt play och serien går på tv på onsd. kl 20

Tror att den kan väcka en hel del människors tankar om vad det egentligen är som vi stoppar i oss.

Landet Brunsås om mat som statussymbol. Foto: Sara Choghrich

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0