Topp 10 farligaste hundar!

Tittade igenom listan på de 10 "farligaste" hundarna och en undersökning som är gjord i USA och jag är ganska övertygad om att här i Sverige hade samma undersökning gett helt andra resultat.

Jag som nära vän till en Siberian Husky ägare kan inte för mitt liv förstå hur denna ras kan vara så högt uppsatt på listan, inte heller att Schäfern skulle vara en "farlig" ras. Men naturligtvis så förstår jag varför dessa raser är på listan, eftersom dessa hundar utan rätt mängd motion blir fruktansvärt understimulerade och med fel uppfostran och fel ägare så blir ju vilken hund som helst farlig!

Här är listan som de presenterade:

På 10:e plats:
Dalmatin


Motiveringen: dalmatiner är väldigt beskyddande och kan vara aggressiva mot människor. De är väldigt aktiva och behöver massor av motion. De har en väldigt känslig natur och har ett utmärkt sinne. De är kända för sin intelligens, självständighet och har en väldigt överlevarinstinkt.

Ursprungsland: Jugoslavien

9:e plats
Boxern

Motivering: Till skillnad fråm vad deras namn antyder så är dessa hundar oftast inte aggresisiva av sin natur. De är lugna, energiska och lekfulla. Boxern har varit känd för sin envishet, vilken gör det lite svårt att utbilda dem, så det gäller att ha en positiv och stark vilja när man uppfostar denna sorten.

Ursprungsland: Tyskland

8:e plats:
Presa Canario

Motivering: Ursprungligen föddes denna hund upp för att skydda och slåss mot boskap, i en attack mot denna hunden är offret chanslös. Det här är en riktigt väktar ras, med en otrolig makt och en totalt brist på rädsla.

Ursprungsland: Kanarieöarna

7:e plats:
Chow Chow

Motivering: Dessa hundar kan vara aggressiv om den dåligt uppfödda. Den Chow Chow kan framstå som oberoende och reserverad för stor del av dagen men behöver konstant förstärkning.

6:e plats:
Doberman Pinschers

Motivering: Dobermann är bra vakthundar och det för att de är vädigt uppmärksama, intelligenta och lojal. De kan vara aggressiva hundar och provoceras. Den typiska Dobermanen attacker endast om den anser att dess egendom, eller dess familj är i fara.
 
Ursprungsland: Tyskland

5:e plats:
Alaskan Malamutes

Motivering: Dessa hundar är mycket energiska och aktiva. Om de är uttråkade kan de bli destruktiva. Det är därför som denna hund behöver mycket motion för att vara lycklig.

Ursprungsland:Norden

4:e plats:
Husky

Motivering: Mycket energisk och intelligent hund. Anses inte vara en bra vakthund på grund av sin personlighet egenskaper och sitt milda temperament. A 2000 studier av hund, biter den leder av människor till mänskliga dödsfall, i USA har man funnit 15 sådana dödsfall orsakades av "husky-typer" hundar mellan 1979 och 1997.

Ursprungsland: Alaska

3:a plats:
Schäfern

Motivering: Dessa hundar är väldigt intelligenta och mycket alerta. De änvänds mycket av lokala myndigheter såsom polisen och K-9 enhet. Tyska schäfrar är kända för att vara orädd och självsäker.

Ursprungsland: Tyskland

3:e plats:
Rottweiler

Motivering: Rottweilers är kända för att vara mycket aggressiva hundar på grund av deras stora territoriella instinkter. Det är därför de gör stora vakthundar.

Ursprungsland: Tyskland

1:a platsen går till:
Pitbull

Motivering: En pitbull är en orädd hund som inte backar för någon motståndare. De kommer att låsa sina käkar på bytet tills den är död. Pitbull har ett rykte om mörbulta människor till döden och de är mycket efterfrågade för hundkamp.

Ursprungsland: USA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0