PITTA doshan

Pitta
Pitta är värme, matsmältning och alla omvandling i kroppen.
Pitta är syrasekretion från magsäcken, galla från levern, och inflammation.
Pittas svett är surt orsakar kroppslukt. Pitta är färgen på ögonen och människor med Pitta drömmer i färg. Pitta färgar även huden och gör fräknar och röda hår. I kroppen kommer det inslag av eld alltid med vatten.
Pitta är både eld och vatten. Pittas mening är visioner, men Pitta har också en stark känsla av lukt. Pittas färg är blå.

Kroppstyp
Skarp, intelligent sinne
Ljus, färgglada ögon
Rosiga kinder

Typiska Problem
Dömande, kritisk
Ambitiös, Arbetsnarkoman
Gula eller röda ögonvitor
Kroppslukt
Håravfall

Vanligt vid obalanser
Magsår eller sura uppstötningar
Lätt för att blöda eller lätt får blåmärken
Närsynt, känslig för ljus, migrän
Lätt för att döma andra människor, väldigt kritiska personer
Eventuell inflammation eller skarp smärta.
Högt blodtryck

Bästa botemedlen
Lägga sig före 22
Öka bittra smaker eller söt smak.
Undvik uppvärmda livsmedel.
Undvik skarpa kryddor.

Mat som obalanserar Pitta

Jordnötter, alkohol och chili

Pitta tider
Pitta händer i mitten av allt. Pitta är naturligtvis ökade under mitten av ditt liv, året, dagen och mitt i matsmältningen.

Vid puberteten inträffar Pitta och runt 40 - Puberteten: upprorisk tonåringar med acne är en version av hög pitta. Med vuxen ålder kommer ansvar, ambition och organisation.

Sommaren är Pittas tid, på grund av värme och starkt ljus från solen. Blodkärlen blir vidgade och vi får svettningar i huden.

Vid middag och midnatt - 2 tim. före och efter 12:00 blir Pitta stark i magen vilket leder till ökad syre sekret. Vid midnatt blir levern också aktiva för rengöring.

2-4 timmar efter en måltid - I den sura fasen av matsmältningen, kommer Pitta personer att märka en lätt stickning i ögonen. Många vill ha dessert under den sura fasen, eftersom hög surhetsgrad i kroppen gör dem väldigt obekväma.

Pitta områden
Tunntarmen - har mat tills det är fullständigt sönder smält. Om matsmältning är långsam eller svag, bildas metabolitiska avfall från växande bakterier vilket orsakar ökad surhet. Kroppen reagerar genom att öka pitta doshan.

Mage - Saltsyra är skarp för att bryta upp matrester. Om slemhinnan i magen är för tunn kan ett sår utvecklas.

Svett och talgkörtlar - kroppslukt är pitta och ett tecken på dålig matsmältning. När matsmältningen är stark försvinner kroppslukt och dålig andedräkt.

Blod - Pitta i blodet orsakar hudutslag, feber och irritabilitet.

Ögat - När pitta kommer in i blodet eller om levern försvagas, försämras synen. Många pitta typer är glasögonbärare. Andra tecken är inflammerade eller gula ögon.

Huden - Pitta i blodet orsakar utslag, eksem och psoriasis. Att rensa blodet och levern är en klassisk ayurvediskt botemedel.

Sinnet - När levern och blodet är giftiga, blir sinnet retlig och koncentrerad. Pitta människor älskar att studera efter midnatt. Men koncentrationen är utestängande. För koncentration krävs ansträngning.

Pitta människor kan inte tolerera störning. De älskar att rengöra och ha ordnig och reda, kryddor arrangeras efter namn och strumpor efter färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0