Äntligen Yoga

Ja idag börjar äntligen yogan igen :)  över 2 tim. tänkte jag köra idag...först ett mjukpass på 45 min. och sedan ett lite jobbigare pass på 1.5 tim....ska bli helt UNDERBART!!!


Ordet yoga betyder enhet eller förening på sanskrit. I Indien har yoga praktiserats i uppemot 5000 år! Sedan 1910-talet har det gjorts åtskilliga undersökningar på yogans medicinska effekter. De flesta studier gäller mjuka former av yoga och bland annat har det påvisats att andningen blir lugnare, muskelspänningar släpper, blodtrycket och ämnesomsättningen sjunker.

Hatha-yoga betyder kraftens eller kraftfullhetens yoga och grundtexten skrevs ner på 1300 talet (den yogan som jag går).

Det är lätt för oss människor att komma ur balans. Stress, näringsfattig mat, för lite sömn och för mycket stillasittande dränerar oss på energi.

För att återskapa balansen behöver vi tid för återhämtning och reflektion. Yoga är ett mycket kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser. Det är också enkelt att använda.

Yoga handlar om att skapa djupgående balans mellan kropp, sinne och själ.

Regelbunden yogaträning ökar förmågan att lyssna inåt och öka medvetenheten om vad som händer i kropp och sinne. Det innebär att man personligen tar ett aktivt ansvar för sin hälsa. Prova!! Det är HELT fantastiskt!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0