Tjej slagsmål

Ja igår var det dags för en dragtur igen, vi skulle testa de nya linorna för hundarna och den nya startlinan som Per gjorde åt oss. Himmel vad det fungerade bra att sätta fast släden i dragkroken och sedan bara dra i ett snöre och säga åt hundarna att springa :D

Dessvärre hände en olycka efter våran paus igår...huskybrudarna längstfram rök ihop rejält. Jag fick kuta fram och försöka sära på dem utan att lyckas, jag tryckte till och med foten på Flingas bröst för att få bort henne, men utan något resultat. Och inget kunde Marre göra då hon var tvungen att stå bak på bromsen....men tillslut såg hon hur illa det var och kutade fram ändå, bära eller brista fick det göra! Det slutade med att vi fick ta varsin hund och dra isär dem :(  Blod blod blod...på deras ben och Drifwa var den som var mest skadad....hur i hela friden skulle vi komma tillbaka till bilen nu, utan Drifwa???? Men vi började med att Drifwa fick sitta i mitt knä och Pajas fick leda flocken. Tillslut testade vi med Drifwa och hon haltade inget eller sa till att det var obehagling, hon var mest glad över att få vara längstfram igen. Flinga däremot fick hoppa bak ett snäpp och springa med Pirat! Måste visa att det fortfarande är Drifwa som är vår ledarhund och inte hon!

Och tillbaka till bilen kom vi... men med en väldigt skadad Drifwa. Vi rengjorde såren med det vi hade och kikade närmare och ett sår var det så illa med att det var sår ända in till hennes ben!! Skit skit skit!! Precis sinnan fjällsrean, men Marre har en tratt och ska rengöra och ta hand om såret. Så förhoppningsvis mår hon bra tills resan.

lillgumman....så lilla det kan gå...och så stor skada en liten Flinga kan göra :(  Nu håller vi tummarna på att såret läker snabbt, så Drifwa kan vara med i ledet snart igen!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0