Släd-reparation

Ja i lörags var jag och hämtade gamm-släden hos Marre för att vi ansåg att det var värt att byta medarna på släden vi fick till släden vi hade sedan tidigare, då den var i så mycket bättre skick. Och det var ju ett projekt att bara få fram gamm-släden, då Marre byggt in den :P Fick flytta på det ena och det andra för att sedan kunna lyfta fram den. Sedan var det till att motera av medarna på den andra släden, krångel krången och kallt kallt om fingrarna. Men tillslut var släden på taket och medarna i bilen. Åkte sedan och parkerade den hos mamma och pappa i källaren, där den skulle få sig en riktig reparation.

Idag tyckte jag det var dags att ta tag i slädreparationen, så det bar iväg till Clas Ohlsson för att inhandla lite snöre till att binda fast medarna med. Sedan bar det iväg till Järved, där var det redan en massa främmande: syrran. Emma och Erik var där och hälsade på och Emma blev jätte glad över att se sin bästa vän igen (Ilska) Dock skulle moster vara tvungen att vara tråkig denna gång då jag skulle spendera min tid nere i källaren tillsammans med släden. Men Ilska fick det desto roligare, nu hade hon ju Emma som roade henne ;)


Då var den trasiga meden avmonterad :)


och den nya meden på plats, dock ej skruvad eller snörad fast än...

sedan behövde den få sig en liten oljekick, så den klarar snön bättre!

1/2 släden inoljad....


och hela släden inoljad, den ändrade ganska mycket i färg :( men vad gör det när den blir snö och vattentåligare :) Nu ska den bara få torka till och sedan måset snöankaret få sin plats, därefter är den körduglig igen :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0