Yoga start

Ja nu har vi åter igen startat yoga ute i Dojon, så härligt att se att intresset fortfarande finns kvar och att de som var med oss förra terminen följer med oss även denna :)

För den som inte riktigt har klämm på vad yoga egentligen är kommer här en liten förklaring...



Idag lever de flesta av oss i stress - stress på jobbet, stress i hemmet och stress på fritiden. Vi har en ständig känsla av att inte räcka till. Våra liv har kommit att handla så mycket om vad vi gör och så lite om vad vi är och hur vi mår.

Att praktisera yoga hjälper dig att vara snäll mot dig själv, att ta hand om dig själv och att låta din kropp och själ mötas. Yoga gör underverk både i det inre och det yttre.
Yoga är en mer än 5000 år gammal indisk lära och betyder förening på Sanskrit.
Förening mellan kropp och sinne eller föreningen mellan varje individuell människa och världen/naturen. Målet är att nå ökad balans i livet och balans mellan kropp & sinne. Denna balans uppnår du genom att träna kroppen i asanas (ställningar) och pranayama (andningstekniker) och samtidigt lyssna och bli lyhörd för det som händer och sker inombords.

Yogan arbetar åt 2 håll. Den gör att vi blir starkare och fyller på våra energidepåer så att vi orkar mer och hjälper samtidigt oss att slappna av, öppna upp och vila.

Yogan är ingen religion utan snarare en livsfilosofi. Du behöver inte tro på något annat än dig själv när du praktiserar yoga. Yoga ställer inga krav på prestation, perfektion eller resultat. I yogan får du vara den du är, visa det du vill av dig själv, ha roligt, ha tråkigt och arbeta i ditt eget tempo. Man jämför sig inte med andra utan utgår hela tiden ifrån sig själv. Varje gång på mattan är en ny gång - ett nytt tillfälle - en ny möjlighet till nya insikter. Allt är perfekt så som det är just nu!

Är det någon som är är nyfiken att prova på detta, så är det bara att höra av sig ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0