Albert Enstein




"Vilken intelligent dumskalle som helst kan göra saker större, mer komplexa, och mer våldsamma. Det kräver en dos genialitet, och en hel del mod, att göra det motsatta."


"Betrakta aldrig studier som en plikt, utan som en avundsvärd chans att lära känna den befriande influensen av skönhet i själens kungarike för din egen personliga glädjes skull och för samhällets vinst som ditt senare arbete tillhör."


"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka."


"Sunt förnuft är inget annat än en samling fördomar inlärda innan man fyllt arton."


"Fred kan aldrig hållas genom våld, den kan bara hållas genom förståelse."


"Jag har ingen speciell talang, jag är bara frågvis"

Albert Einstein är förutom en av världens berömda fysiker, en legend som tillkrivs en massa citat. Han är mest känd för relativitetsteorin, som var banbrytande för sin samtid. Han erhöll Nobelpriset i Fysik år 1921. Albert Einstein är en av våra stora genier. 

Einsteins liv var från början fyllt av misslyckanden. Hans mor oroade sig över att det tog så lång tid för honom att lära sig tala, och i skolan ansåg lärarna att han var en hopplös drömmare. Han avslutade aldrig sina gymnasiestudier utan var tvungen att göra ett extra inträdesprov för att få börja på universitetet.

Kanske var det just den egenskapen hos Einstein som fick lärarna att kalla honom för drömmare som ledde till upptäckten av relativitetsteorin. Einstein funderade på vad som skulle hända om man kunde färdas så snabbt att man hann ikapp en ljusstråle. Hur skulle då ljusstrålen se ut?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0