Du är det som du söker



Jag hörde en gång en berättelse om att var och en av oss kommer till livet som en ofördärvad, ren, felfri diamant. Men prövningen att växa upp och livets plågor får vår medfödda strålglans att döljas av en massa skräp.
Sedan, när vi blir vuxna, stryker vi ett lager blank, glänsande lack över alltihop. Vi visar upp denna fasad för världen och förundras över att ingen verkar tycka att den är så märkvärdig. Men med tiden kan vi till och med komma att tro att detta skyddande skal är vårt verkliga jag och att vi formar hela vår personliga identitet kring det.
Men om vi är riktigt lyckligt lottade skänker liver oss en gåva - vi blir "väckta". Någonting händer när vi för ett ögonblick bryter igenom den hårda ytan, ser förbi lagren av lort och får en skymt av det strålande ljuset djupt i vårt innersta.
Är vi sedan riktigt, riktigt lyckligt lottade ägnar vi resten av livet åt att resa hemåt in i denna underbara skönhet och frihet. Vi upptäcker att vi alltid varit och alltid kommer att vara, denna ofördärvade, felfria diamant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0