Vi äter allt för mycket

Nu förtiden äter vi människor alldeles för mycket mat och då menar jag för stora portioner och alldeles för ofta. Din magsäck har samma storlek som din ena knytnäve, därför sak du inte behöva äta speciellt mycket för att fylla detta tomrum, eller hur? Det tar oftast 4 tim. för din kropp att smälta maten, så helst ska du inte störa denna process under dessa 4 tim. men efter 2 tim. är det ok att ta något lätt, som t.ex. en mogen frukt.

Varför gör vi då detta...äter alldeles för mycket och för ofta, fast vi inte behöver? Kanske kan det vara:

Trivsel
Mat och trivsel hör ihop. De kulturella spelreglerna föreskriver att vi ska ha något att äta när vi har gäster, ser på teve, går på bio osv. Det kan bli för mycket och en dålig vana att vi hela tiden ska stoppa något i munnen.

Tröst
Mat kan man också använda som tröst. Det effektivaste sättet att trösta en olycklig baby är att erbjuda bröstet. Som vuxna kan vi använda mat som ersättning för känslomässiga behov som vi inte får täckta t.ex. kärlek, omsorg eller trygghet.

Underhållning
Många av oss äter alltför mycket för att vi känner oss uttråkade. Viktproblem kan till och med utveckla sig till en hobby. Liksom vissa människor bara kan prata om sjukdomar så finns det folk som bara intresserar sig för bantningsmetoder. Dessa människors vänskaper är baserade på gemenskapen omkring de senaste dietkokböckerna, bantningskurerna osv.

Skydd
Övervikt kan också fungera som ett skydd. Kvinnor som har varit utsatta för övergrepp, kan t.ex. reagera genom att börja gå upp i vikt. De önskar omedvetet att bli fula och oattraktiva så att de inte längre riskerar att fånga mäns uppmärksamhet. Det kan också vara blyghet som gör att man helst inte vill ha för mycket uppmärksamhet.

En ursäkt
Övervikt kan användas som en ursäkt. Om man inte kan ta sig samman till att hitta en pojkvän, skaffa nytt jobb eller få nya vänner så är övervikt en perfekt ursäkt , för man måste ju först bli smal. Övervikt kan också vara bekvämt om man är lat för det är så mycket man inte kan som tjock. Man slipper t.ex. hitta på andra ursäkter för att inte följa med på firmacykelutflykter eller skidturer med familjen :)

Distraktion
De överflödiga kilona kan verka som avledning om man har andra och större problem som man inte kan eller orkar ta itu med. Lever man t.ex.  i ett dåligt äktenskap eller har ett otillfredsställande jobb, kan man istället fokusera på sin vikt och bantningskurer och på så sätt avleda uppmärksamheten.

Bestraffning
Man kan också välja att äta för mycket för att man vill straffa sig själv. Om man inte tycker man duger är det rätt åt en att vara för tjock.

Bedövning
Man kan äta för mycket på grund av otillfredsställd livsaptit. En diffus längtan efter ett mer spännande liv kan skapa rastlöshet som omedelbart kan dövas och dämpas av mat.

Ett sista kom ihåg: DU SKA ÄTA NÄR DIN MAGE ÄR HUNGRIG OCH INTE NÄR DITT HUVUD/SINNE ÄR DET!! 


Kommentarer
Postat av: Carolina [fotograf]

TACK så mycket :) Slänger upp nya foton ikväll :) Psst, är du bra på korsord så hjälp mig i bloggen ♥ ♥ ♥



Hm, jag är alltid hungrig i princip, det är något fel så jag känner knappt mättnad. DET är störigt...

2010-03-08 @ 13:55:58
URL: http://caroflina.blogg.se/
Postat av: Nikki

SV: Tack! :)

2010-03-08 @ 19:43:21
URL: http://nixie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0