Var försiktig nu när solen skiner

SOLA SÄKERT I SOMMAR!!

Att sola solarium innan semestern?...
Att pressa i ett solarium är ingen bra idé, även om det är mycket finare att komma ner till stranden helt solbrun. Det sliter på huden, ger rynkor i förtid och kan ge hudcancer. pröva istället med lite brun-utan-sol de första dagarna, tills du fått en liten bränna.

Skyddad i vattnet?
Stämmer inte, vatten släpper igenom UV-strålning så skydda kroppen med vattenfast solkräm så att du slipper blir brännd. för dig som användr olja istället, så är ett bra tips att du smörjer in dig med solkräm, låter den torka och sedan över det med sololja som är vattenfast. funkar perfekt i vattnet!

Sola för hårt!
Under de första dagarna på semestern är det lätt att grilla sig lite för länge i solen. Börja försiktigt och öka antalet soltimmar allt eftersom, det är tricket till en super snygg bränna!

Fel solkräm
För låg solskyddsfaktor eller ett för tunt lager ger inget bra skydd mot malignt melanom (som är ett slags hudcancer) så ta istället & applicera ett tjockt lager med kräm och fortsätt att smörja in dig regelbundet. Du blir brun i alla fall, det skyddar bara mot canser & andra sjukdomar.

Skydd i skuggan
Att det är säkert att sola under ett parasoll i stekhet hetta är en myt. Var försiktig när du badar och solar i sanden i direkt solljus.

För länge i solen
Mellan 11 och 15 är solen som starkast. Sola någon timme under denna tid och lägg dig i solstolen under eftermiddagen mellan 15 och 16. Då är solen som varmast, fast inte som starkast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0