10 tips till en bättre hälsa

1. Ut och rör på dig! Ta dig ut i naturen och ta dig tid att uppleva den, promenera, cykla, åk skidor eller simma.

2. Ät mer grönt Försök att välja din kost utan så mycket tillsatser och låt grönsaker och frukter vara en stor del av din dagsmeny

3. Använd alkohol, kaffe och tobak med omdöme Försök att inte dricka så mycket kaffe under din dag, måste du så drick bara 2-3 koppar, det räcker gott och väl. snus och cigaretter går att sluta med + att du sparar en massa pengar. Använder du alkohol för att kuinna varva ner och slappna av, tänk till en extra gång om det verkligen är alkoholen som du behöver i din kropp just nu.

4. Undvik raffinerat mjöl, socker och salt
detta är inte alls bra för din kropp och det finns bättre alternativ.

5. Slappna av. Försök hitta ett sätt som just du kan slappan av på, helst 10-30 min. (musik, andning eller varför inte meditation) gör detta varje dag, det kommer att göra din kropp glad.

6. Handla lokalt, försök att tänka på att handla lokalproducerad mat, dina tankat och gärningar påverkar vår värld.

7. Lev i nuet och njut! Lev för nuet och inte genom att älta gårdagens problem. Hitta vardagens glädje och njut av ditt liv NU!

8. Sov tillräckligt
men inte för mycket 8-9 tim. eller mindre är lagom, inte mer då blir du istället trött hela dagen. Undvik sömntabletter om du har svårt att sova, de är beroendeframkallande och ger oftast biverkningar. Försök istället att ta i tu med vad som ligger bakom att du inte kan sova.

9. Våga be om hjälp! Mår du inte bra, våga då be om hjälp, ta ansvar för din egen hälsa. Testa massgebehandling, kosttillskott, psykoterapi eller bara att umgps lite mer med dina vänner.

10. Ät långsamt. Kom ihåg att tugga maten ordentligt och väl, undvik snabbmat och tomma kalorier, uppskatta din mat och gläds åt att just du får äta denna måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Stammis?

E-postadress: (publiceras inte)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0